Преинсталиране програма на лаптоп .

• 749
  • 23
  •   1
Отговори
Може ли да се преинсталира  windows 11 pro на стар лаптоп с  windows 10 или е по-добре да се закупи нов и по-усъвършенстван.

# 1
  • София
Много зависи от параметрите на лаптопа и от това какво се разбира под "стар".

В официална страница на Майкрософт пише следното:

Windows 11 requires minimum of 4GB of RAM, hence there is no 32-bit version of Windows 11. Windows 11 also does not run on maximum of PCs which are very old, and had 32-bit version installed by default.

Hope that helps.

# 2
Възможно е,  ето един начин:

https://technews.bg/article-155017.html

# 3
Това е добро и със сигурно ще се пробва.Моят лаптоп е АSUS 8 GB рам памет и е на около 6-7 год. Благодаря Ви за съдействието!

# 4
Вероятно ще светне като нелицензиран ако инсталирате Про версията на Уиндоус 10,ако сте на стария с Home варианта.

# 5
Вероятно ще светне като нелицензиран ако инсталирате Про версията на Уиндоус 10,ако сте на стария с Home варианта.

Закупихме го с Уиндоус 10,все още си работи добре,защото е запазен,но се притеснявам когато влизам,защото  ми изписва да премина  на 11 или 11 про, все пак има време до октомври 2025.Може да го дам на някой лицензиран и опитен сервиз за преинсталация.

# 6

Закупихме го с Уиндоус 10,все още си работи добре,защото е запазен,но се притеснявам когато влизам,защото  ми изписва да премина  на 11 или 11 про, все пак има време до октомври 2025.Може да го дам на някой лицензиран и опитен сервиз за преинсталация.
С тези надписи, M$ карат хората да преминават на Win11. Има вероятност да отложат прехода, заради масовото недоволство на потребителите в щатите.

# 7
Имам компютър, който е все още на win 7 и си работи прекрасно Simple Smile

# 8

С тези надписи, M$ карат хората да преминават на Win11. Има вероятност да отложат прехода, заради масовото недоволство на потребителите в щатите.

Дано да е така.Предишният ни лаптоп беше Win 7,искахме да  преинсталираме на Win 10,но не стана и сега е на 8,1,пак работи от време на време,само че излизат постоянно ''блокирали страници'' и едвам зарежда.Сега си седи и не се ползва.

# 9
На един от компютрите ми съм точно с 8.1 , с инсталирани всички ъпдейти и модерен браузър всичко си върви. Просто трябва да се пипне. Каква беше причина 10 да не стане, много е странно ?

# 10

Аз по същия начин - от магазина лаптопа беше с инталиран Уин10. Искаше ми ъпгрейд и го пуснах. Тръгна си Уин11 без допълнително доплащане или нещо.
Не искам да ви обърквам, но на мен ми се получи.

# 11
На един от компютрите ми съм точно с 8.1 , с инсталирани всички ъпдейти и модерен браузър всичко си върви. Просто трябва да се пипне. Каква беше причина 10 да не стане, много е странно ?

Нямам представа, момчето на който го дадохме просто така ни обясни,че на 10 не става или явно не му се е занимавало,лаптопа е от по-старите модели  ''DELL''.

# 12
Ако може модела ,вероятно го пише някъде отдолу. Последно качих един "оптимизиран ,демек окастрен Laughing" Win10 на лаптоп от 2009 ,защото баба ми реши че е време да се научи на 82 Innocent

# 13
Ако може модела ,вероятно го пише някъде отдолу. Последно качих един "оптимизиран ,демек окастрен Laughing" Win10 на лаптоп от 2009 ,защото баба ми реши че е време да се научи на 82 Innocent

Утре ще погледна и ще видя какъв модел е.

# 14
Стой си с Windows 10. Няма нужда да инсталираш Windows 11. Windows XP така му спираха ъйдейтите, а още много години ги получаваше и удължаваха крайния срок. Дори да спрат ъпдейтите на Windows 10, пак може да го ползваш дълги-дълги години.

На стари компютри със съответно недостатъчно ресурси е препоръчително да се инсталира Linux и по-точно Linux Mint. Linux като цяло е много по-лека операционна система от Windows и получава дълги години ъпдейти. Изгледът и боравенето с Linux Mint е същото като с Windows и разлика няма да се усети.  Има и "магазин" за програми и инсталирането им става с един клик. Инсталирането на Linux Mint не е по-трудно от Windows. С Xfce графична среда е най-леката.

Общи условия

Активация на акаунт