УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 26

• 40 912
  • 802
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Съвет от мен - ако в болницата не засуче и консултанти не успеят да се справят, след изписването потърсете друг. Може и да се получат нещата. С баткото уж засука, уж показаха, не се получи, но след посещение на консултантка - Ина Сарова, бебока засука и се кърмихме почти до 1 г. С малката също срещнах трудности, но кърмя още и нея. Дори в болницата не стане, не се отказвайте.

# 16
Съвет от мен - ако в болницата не засуче и консултанти не успеят да се справят, след изписването потърсете друг. Може и да се получат нещата. С баткото уж засука, уж показаха, не се получи, но след посещение на консултантка - Ина Сарова, бебока засука и се кърмихме почти до 1 г. С малката също срещнах трудности, но кърмя още и нея. Дори в болницата не стане, не се отказвайте.
Сърдечно благодаря!

# 17
Здравейте, някой може ли да сподели мнение и опит за д-р Станева?

# 18
Д-р Матев ми я препоръча да ме води по зк , като цяло мила и винаги отговаря на каквито въпроси имаш. Пуска ми необходимите изследвания и тя ще ми издаде документ за прием на раждане в Селена.Общо взето е това! Иначе се следя и при Д-р Матев

# 19
Д-р Матев ми я препоръча да ме води по зк , като цяло мила и винаги отговаря на каквито въпроси имаш. Пуска ми необходимите изследвания и тя ще ми издаде документ за прием на раждане в Селена.Общо взето е това! Иначе се следя и при Д-р Матев

Благодаря, и аз съм при Матев, но питам за Станева, за да се запиша по ЗК за следене

# 20
Някоя мама раждала нормално при д-р Чалова може ли да сподели мнение?

# 21
Както преди наколко дни  разговарах с моя позната - "ето за това дойдох в Пловдив да родя". От Сливен съм и именно, защото знам как стоят нещата в болницата, предпочетох секциото да е в СЕЛЕНА.
Както няколко пъти съм писала - правих 3 ФМ в болница, защото бях забременяла Инвитро. Искам да попитам тези от вас, които са забременели по нормален начин, на 2 или 3 ФМ ходихте?

На трите ФМ е хубаво да се отиде независимо от начина на забременяване Simple Smile . При различните етапи на плода се следи нормалното развитие на всички органи и системи.
Не пропускайте ФМ. Blush

# 22
Здравейте, някоя дама, която е раждала скоро в Селена (2024 или по скоро) може ли да сподели мнение за престоя там, неонатолози, сестри и всичко, което се сети относно раждане и престой

# 23
  • Plovdiv, Bulgaria
Всички са много внимателни още от приемния кабинет. Подготвят те (в случая аз бях планово секцио), взимат кръв, ковид тест питат разни въпроси, подписваш документи и ти помагат с багажа като те водят до стаята. Там изчаках около час докато доктора ми се подготви и ме извикаха. Самата акушерка ми предложи да си взема телефона за да направят снимки на бебето веднага като ми го доближиха до главата. Много мили снимки станаха!
Като цяло нямам оплаквания, акушерките винаги питат как се чувстваш, звъниш ако имаш нужда от нещо. Сестрите от детска стая са много мили, веднъж като оставях бебето, за да отида на някакво обучение за първи грижи (поканиха ни) и едната беше гушнала едно бебенце да го успокоява, все едно беше нейно. Това ми направи впечатление как се грижат за бебетата. Всеки ден като ги взимаха и връщаха ми обясняваха какъв преглед са им правили и т.н.

# 24
  • Сливен
И всеки ден, освен че минават лекарите да те видят - 3 пъти на ден, ако не греша, сутрин минават и педиатрите или от детската стая/ сега не се сещам/и казват какво  са правили/как е минал прегледа  на бебето. След сутрешната визитация на бебето, ако искаш може да  е при теб, през целият ден, "връщаш" им го за вечерната визитация и къпане, и вече само Ако искаш, може да е при теб през ноща. Като през нощта носят и мляко, но съм забравила на колко часа...
Момичето с което бях в една стая, предпоследната вечер взе бебето за през нощта и цяла нощ не мигна - хем й  носеха мляко, пробва да кърми, и постоянно по този начин будеше бебето. Накрая ги взе на ръце и така двете соаха в леглото. И така, на следващата вечер, която й беше последна в болницата, каза че бебето ще го остави вечерта при тях, за да си почине, изкъпе и да си приготви багажа.

# 25
Благодаря за полезните отговори, питах относно това, че в момента много от сестрите там не говорят български и трудно върви комуникацията (казвам го защото ми се наложи да лежа известно време) и ми беше любопитно дали е така и по другите етажи, където раждат жените (предстои ми лятото да раждам и се интересувам)

# 26
  • Сливен
Ами не съм имала проблем - звъня и носят, било то мляко, памперси, мокри кърпи за бебето. Явно съм "случила", на такива които говорят.

# 27
  • Plovdiv, Bulgaria
При мен имаше една женичка, мисля акушерка беше, защото ми слагаше антибиотици в системата, тя беше чужденка, но когато съм искала нещо и съм звъняла по телефона вдигаха бг. В смисъл нея в изпращаха нещо да свърши, но нито тя е говорила с мен, нито аз съм се “мъчила” да си говорим, просто изчаквах да се появи друга. 🙂

# 28
А украинки ли са? Ако не говорят български, то руски или английски?

# 29
Не мога да кажа какви са по народност, някъде бях чула, че са от Казакстан (може и да не е вярно), едната ми е отговаряла на руски, но една-две думи. Не мога да кажа дали говорят руски или английски

Общи условия

Активация на акаунт