УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 26

• 43 446
  • 802
  •   1
Отговори
# 585
Около 7 раб.дни. Които са от Кършияка - акта за раждане се взима от ГРАО север
Бих искала да поясня, че Актът за раждане се взема от районното кметство по местоживеене на майката, ако сте от Пловдив. Ако не сте от града, то тогава се получава от кметството в район Западен.
Колко дни след раждането?

# 586
Здравейте! Нова съм тук, имам проблем със забременяването, два спонтанни аборта, проблем с имунологията и завишени НК клетки. При мъжа ми проблем няма.
Не съм от Пловдив, но ми е сравнително близо (около 2 часа път), четох отзиви за д-р Даниел Ставрев, моля да ме насочите към добър доктор, който ще приеме проблемите ми присърце и помогне за постигането на успех ...
Д р Ставрев или д- р Чалова ще ви изведат до щастлив финал.
Аз също имам тези проблеми , като вас.
Аз посещавам Чалова. Имам страхотна терапия и план и съм доволна.
Всичко е изговорено , премислено, обсъдено.
Спокойна съм.

А как се запазват часове при нея и чака ли се много?

# 587
Казват че след секцио ти натискат корема да се прибере матката,така ли е знам че в някои болници слагат торба с пясък.

# 588
Казват че след секцио ти натискат корема да се прибере матката,така ли е знам че в някои болници слагат торба с пясък.

Така е, да. И на мен и на съквартирантката ми по стая натискаха корема, но само аз бях с тежест на корема (мисля че беше с лед, не с пясък). Вероятно зависи от предписанието на  АГ.

# 589
  • до най-прекрасния мъж
Нито на мен, нито на момичето от моята стая, което ражда в същия ден, са натискали корема. Тежести също не са ни слагали. За мен беше първо раждане, за нея второ, при различни лекари

# 590
Нито на мен, нито на момичето от моята стая, което ражда в същия ден, са натискали корема. Тежести също не са ни слагали. За мен беше първо раждане, за нея второ, при различни лекари
Предстои ми раждане и питах, казаха че единствено се проверява дали матката се “прибира”и е леко неприятно. Нищо с натиск и лед/пясък.

# 591
Миналата година по това време натискаха. Много е болезнено. :/

# 592
Здравейте! Какво ви е мнението за д-р Антоанета Ковачева за следене и раждане секцио при нея?

Здравейте, аз следя бременноста си при д-р Ковачева и съм изключително доволна, отношението и подхода ѝ е страхотен, винаги отделя колкото време е нужно за прегледа и обяснява всяко нещо, определено е препоръчвам Relaxed

# 593
не слагат след секциото торби ,а натискат да видят прибира ли се матката, наи6е доста болезнено

# 594
Аз родих през март секцио. След операцията имах торба с лед върху корема за няколко часа. Натискането на корема е да се провери дали матката се прибира и е доста болезнено, но е за няколко секунди, издържа се.

# 595
Май зависи при кой АГ сте. Аз раждах миналата година август при д-р Ставрев и не са ми слагали нищо на корема като тежести, само проверяваха с натискане дали матката се прибира.

# 596
Раждах естествено и само ме натискаха за проверка, но не и да имам продължитело време натиск.

# 597
Лекарката ме “запозна”, че няма как без тази проверка. Изключили са клизма и други “красиви неща”. Общо взето почти в седми месец се подготвям, че сме там за мъничко и ще мине всичко. Наплашена съм от историята на родилката от “Майчин дом”. За щастие за “Селена” не съм чувала такива неща и дишам спокойно..

# 598
Искам да успокоя жените, които тепърва ще раждат в Селена, че повечето слухове, които са чували за болницата, са точно такива - само слухове. Факт е, че има реални недостатъци, например: натоварените и изнервени педиатри в детска стая, които бавно реагират на въпроси/молби; неособено дружелюбните жени, работещи на регистратура; излишно завишените цени за дреболии - от преиздаване на документи, до удължаване на болничен през ЛКК. Обаче в никакъв случай цялостното отношение не е грубо, не тънете в мизерия и персоналът прави всичко по силите си да Ви помогне.

Естествено, в крайна сметка най-вече зависи кой ще Ви изражда и какво той предписва като следродилна грижа, там очевидно нещата се различават. Но определено никой няма да се държи с Вас като с животно и ще се отнасят съвсем достойно, стига, разбира се, и Вие да се отнасяте уважително.

# 599
Как се случват нещата, ако се следя и на частно, и по НЗОК, когато дойде време за “сгъстяване” на прегледите при напредване на бременността? От следващия път и двете АГ-та искат да започна да ходя на 2 седмици на преглед, а аз искам да се израждам при АГ на частно, която си е част от екипа на Селена.

Общи условия

Активация на акаунт