УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 26

• 43 431
  • 802
  •   1
Отговори
# 705
Раждах преди 2 седмици и шишетата са на различни марки. Аз иначе съм пресипвала изцедена кърма в мое шише и после са ми го стерилизирали.
Тоест не стерилизират първо шишето, а вече изцедената кърма ли?

# 706
Всички шишета, с които хранят бебетата са стерилизирани долу при тях в Детска стая.
Ако им звъннете и помолите по всяко време ще ви донесат стерилизирано шише за кърма

# 707
Аз имах контакт кожа в кожа и снимка от родилното.
За имената ме.попитаха няколко часа по -късно. Даже , ако не се лъжа на другата сутрин, защото раждах в неделя.

# 708
За имената ме.попитаха няколко часа по -късно. Даже , ако не се лъжа на другата сутрин, защото раждах в неделя.
При кой лекар бяхте и беше ли коментирано преди самото раждане?

# 709
При кой лекар бяхте и беше ли коментирано преди самото раждане?
Симона Велева,но вече не е част от екипа на болницата и работи в СтЗ
Не е коментирано, тя беше на дежурство. Случайно попаднах на нея. Много съм доволна.

# 710
  • Пловдив
Предстои ми естествено раждане след месец, та ме интересуват следните въпроси - дали практикуват т.нар. “отложено клампиране” или това е “договорка” с АГ? Също така, след като се роди бебето поставят ли го за контакт кожа в кожа и колко време? Кога питат за името? Извинявам се, ако въпросите са глупави, просто ми е за пръв път и овъртинквам жестоко. Joy
На един от бебешките форуми,  на които ходих, разговарях на тази тема с АГ-то там. Каза че всички АГ-та в болницата практикуват отложено клампиране и ако няма такова е заради някакъв друг фактор.
Отделно съм раждала два пъти там последния път преди месец и половина. След като се роди, мерят, теглят, правят бърз преглед и го поставят голичко върху вас за около минутка. Правят снимки. После го обличат и отново го дават за скимка и след това го изкарват на таткото ако е там. Някъде след раждането питат за име ще излъжа в кой точно момент.

# 711
Здравейте! Искам да попитам пациентките на д-р Шентова, които проследяват бременността си при нея по Здравна каса,  плащате ли по 70 лв. за преглед? Казаха ми, че по ЗК се полагат само 3 безплатни прегледа за цялата бременност, което знам. Но се зачудих, тъй като от самото начало ходя при нея и досега не съм била таксувана,  как сега нещата се промениха.
Предвид, че се следя на частно на друго място и при тези обстоятелства не смятам да я посещавам редовно, по презумпция ли решава кога да ме таксува. Разбирам Ставрев да ги иска, ама за специализант ми идва в повече.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 14:29 от Alfafa

# 712
Здравейте! Искам да попитам пациентките на д-р Шентова, които проследяват бременността си при нея по Здравна каса,  плащате ли по 70 лв. за преглед? Казаха ми, че по ЗК се полагат само 3 безплатни прегледа за цялата бременност, което знам. Но се зачудих, тъй като от самото начало ходя при нея и досега не съм била таксувана,  как сега нещата се промениха.
Предвид, че се следя на частно на друго място и при тези обстоятелства не смятам да я посещавам редовно, по презумпция ли решава кога да ме таксува. Разбирам Ставрев да ги иска, ама за специализант ми идва в повече.

Аз съм при Лазороски - той също не ме е таксувал всеки път, веднъж платих 55 лв., а предния път вече 70, т.е. редовната такса за АГ преглед, защото са ги вдигнали. И аз не знам как преценят кога да таксуват, кога не, но общовзето такава е цената. Имат право всеки път извън полагаемите 3.

# 713
Винаги може да смените д-р Шентова и да си плащате 90лв при др-Ставрев, щом сте недоволна от цената. Болницата има ценоразпис и ако не ви допада, има други болници и д-р Шентова и другите лекари и специализанти не работят благотворително там.

# 714
Nidda, това ли е актуалната цена за преглед при д-р Ставрев?

# 715
Да, при Ставрев последно помня, че платихме 90😊

# 716
Вие адекватна ли сте? Кой говори за благотворителност? Потърсих информация, а не непоискан съвет, много добре знам какво се прави при недоволство! И запазете приличен тон или подминете, след като не можете да помогнете! 

Винаги може да смените д-р Шентова и да си плащате 90лв при др-Ставрев, щом сте недоволна от цената. Болницата има ценоразпис и ако не ви допада, има други болници и д-р Шентова и другите лекари и специализанти не работят благотворително там.

# 717
Ние се следим само при Ставрев в Селена. Веднъж Шентова го замести и тогава на регистратурата платихме 70.
Иначе при Ставрев прегледите в началото бяха 80, после станаха 90.

По ЗК се следя в друг град. Първия АГ,при който се записах в началото ми каза "донеси си направление и повече няма да плащаш нито лев". Да ама и с направление плащах по 40лв всеки път, а в онлайн досието си видях, че съответните дати са отразени и с плащане по ЗК.
После се преместих при друг АГ по ЗК, който за над 8 прегледа до тук не ми е взел нито лев. И когато го попитам направо ми се кара, че иска да плащам и казва "ти си по майчино здравеопазване ". Та до лекар е явно, уви.

# 718
Nidda, това ли е актуалната цена за преглед при д-р Ставрев?
Да, моя приятелка е при него и плаща 80 до 90лв. Simple Smile

# 719
Прегледите при д-р Ставрев са на съвсем различно ниво. Няма как да се поставят наравно с рутинните консултации, нито по отношение на клиничната прецизност, нито като способност да се даде ясно, обосновано и навременно решение. Смятам, че трябва да съществува йерархия според това, което един специалист реално може да предложи на пациента – знания, опит, интуиция, стабилност в преценката. Това не е упрек към младите лекари, а  напротив, всеки започва отнякъде и израства поетапно. Аз самата много харесвам д-р Шентова, неслучайно я избрах.
 Впечатляващ млад лекар с амбиция и потенциал.
Но реалността е, че повечето от нас се проследяват на поне две места,  дали могат финансово да издържат това. Ако имам възможност да използвам Здравната каса, защо трябва да плащам допълнително при положение че така или иначе вече поемам частни прегледи… И тук не става въпрос за каприз или недоволство, и няма нужда от нападки и посочване с пръст, всеки си прави сметката, дали го устройва или не. Аз не знаех, че се доплаща, даже тук в темата  бях прочела, че точно при нея не се.

Общи условия

Активация на акаунт