УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 26

• 39 794
  • 802
  •   1
Отговори
# 765
Съжалявам за това, което ви се е случило.. В коя седмица беше преждевременното раждане.. Всичко ще е наред сега,не се тревожете❤

Здравейте. Може ли да споделите как минава раждането при д-р Чалова. Насочила съм се към нея. Преди година имам преждевременно раждане за съжаление с фатален край…. При следваща бременност искам тя да ме следи и се надявам да нямам фрапиращо и ужасяващо раждане и епизотомия без упойка ,  чувала съм добри неща за нея и че естествено и секцио бързо се справя със ситуацията , но ще се радвам нейни пациенти да споделят как преминават и двата типа раждане, кога и звъните , кога сте в болницата за прием кога ви слагат упойка как преминава тя. Кой е акушера който и асистира и работи с нея всичко ме интересува. Ще ви бъда благодарна много 🙏🙏🙏🙏🙏🥺

# 766
Съжалявам за това, което ви се е случило.. В коя седмица беше преждевременното раждане.. Всичко ще е наред сега,не се тревожете❤

Здравейте. Може ли да споделите как минава раждането при д-р Чалова. Насочила съм се към нея. Преди година имам преждевременно раждане за съжаление с фатален край…. При следваща бременност искам тя да ме следи и се надявам да нямам фрапиращо и ужасяващо раждане и епизотомия без упойка ,  чувала съм добри неща за нея и че естествено и секцио бързо се справя със ситуацията , но ще се радвам нейни пациенти да споделят как преминават и двата типа раждане, кога и звъните , кога сте в болницата за прием кога ви слагат упойка как преминава тя. Кой е акушера който и асистира и работи с нея всичко ме интересува. Ще ви бъда благодарна много 🙏🙏🙏🙏🙏🥺
31 г с заради изпусната инфекция и Микоплазма от страна на лекаря.
Не ме е следял за съжаление качествено имах постоянно изтичане , което наричаха нормално не ми вземаха секрет шийката ми се е скъсила , родих рано и бебето почина.
Благодарение на д р Чалова , тя намери всички причинители , грешки , пропуски и вече съм добре …. Физически
Искам след време тя да ме следи за всичко затова търся информация как преминават нещата. Макар, че съм убедена, че ще минат отлично. Тя е прекрасен човек ,но все пак да попитам ….

# 767
  • Пловдив
Раждала съм два пъти при д-р Чалова, трети път ако е рекъл бог живот и здраве в бъдеще пак ще раждам при нея.
Работи с акушерите на смяна, поне при мен беше така и двата пъти.
Първото ми раждане беше 2019та и беше предизвикано, тъй като имах разкритие и не държах и да чакам до термин. Държахме връзка всеки ден до деня на избора за индукция. Чувахме се по телефона и тя ми обясни, кога да ида в болницата(от предната вечер влязох) в деня на раждането бях с акушерката бяхме и доста жени тогава, та не беше скучно. Доктор Чалова тогава беше бременна с първото си дете и след три седмици щеше самата тя да ражда. Не е била при мен в предродилна,  но държеше връзка с акушерката. И дойде за раждането - нормално. Успокояваше ме държеше ме за ръката, правеше ми масаж на корема. След това ме заши. На следващия ден се чухме по телефона да ме чуе как съм и да ми обясни ако има нещо. За прегледа след това бях при колегите й тъй като тя не работеше в онзи момент.
Второто раждане е прясно от юни тази година. Тръгна спонтанно нормално раждане, като се бяхме разбрали, че ако не се роди преди термин, ще ме индуцират на термин. Очакваше се голямко бебе. В 2:30 през нощта ми изтекоха водите, обадих й се, каза ми да се оправя и да тръгвам към болницата. Отново акушерката и докторите на смяна държаха връзка с нея за състоянието ми. И за раждането дойде в болницата отново ме успокояваше и ми правеше масаж на корема, беше много тежко раждане за мен, роди се голямо бебе. След това ме заши и на другия ден дойде да ме види в стаята.
През тази бременност доста често бях болна, писала съм й през уикенди, вечер късно, и винаги се е отзовавала и ми е давала насоки.
В сигурни ръце сте с нея, аз ще я обичам и ще съм благодарна цял живот, за спокойствието, което ми е давала и за двете прекрасни здрави деца.

# 768
Д-р Чалова следи ли рискови бременности ? Не съм от Пловдив, след 2 аборта съм и търся лекар, който да ме следи при евентуална трета бременност, лека форма на тромбофилия също, имам и завишени НК клетки.

# 769
Д-р Чалова следи ли рискови бременности ? Не съм от Пловдив, след 2 аборта съм и търся лекар, който да ме следи при евентуална трета бременност, лека форма на тромбофилия също, имам и завишени НК клетки.

Моята бременност не е рискова, но доколкото съм запозната следи и такива.

# 770
Следи изключително най- рисковите за които може да се сетите.  Аз съм една от тях. Също така наскоро роди жена с рак при нея , всичко мина успешно и жената продължи лечението си и бебето е добре. Навсякъде им отказваха прегледи и следене само д-р Чалова се съгласи и ги пое. По рисково от това да имаш тази тежка диагноза аз не знам да има…….. щом са успешни и са живи и здрави значи е страшен специалист.  Предвид това че бебето ми почина и цялото тяло и геном ми е разместено , щом съм избрала нея значи има са какво.
Тя е невероятен специалист и се справя с всичко.  Изберете нея
Успех

# 771
Колко дни стояхте в болницата вие и бебето след секцио?

# 772
Обикновено престоя е 4 нощувки, но е възможно и по-рано да ви изпишат, това зависи от израждащия ви лекар.

# 773
Обикновено престоя е 4 нощувки, но е възможно и по-рано да ви изпишат, това зависи от израждащия ви лекар.
На предният ден ли има възможност или?

# 774
Може ли изследванията, които е назначил следящия АГ по НЗОК, да се пуснат в друга лаборатория, а не тази в Селена? Ако може, как се процедира? Предполагам на следващия преглед просто се предоставят на АГ с печат от лабораторията?

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 09:46 от ~Mockingbird~

# 775
Може ли изследванията, които е назначил следящия АГ по НЗОК, да се пуснат в друга лаборатория, а не тази в Селена? Ако може, как се процедира? Предполагам на следващия преглед просто се предоставят на АГ с печат от лабораторията?

Да, аз си ги пускам в друга лаборатория. Просто на следващия преглед при лекаря по НЗОК представям резултатите в хартиен вид и той си ги съхранява някъде или ги предават.

# 776
Аз не съм си пускала нищо освен БХС там. Не ми се чака, тромаво е и си ходя другаде. После моля да ми ги разпечатат и сложат печат и подпис и ги нося. Просто си изберете “хубава” лаборатория.

# 777
Не е нужен печат дори. Аз също често пускам в друга лабораторията и на следващия път ги нося, принтирани вкъщи.

# 778
Не е нужен печат дори. Аз също често пускам в друга лабораторията и на следващия път ги нося, принтирани вкъщи.
На мен ми изискват печат и подпис. Явно зависи от следящия АГ. Не мога да кажа, върнаха ми принтирани документи у дома за печат и подпис Simple Smile

# 779
Има ли някъде качен ценоразпис на лбораторията на Селена? Днес платих 80лв за цитонамазка и микробиология 😳

Общи условия

Активация на акаунт