Преносима пералня

• 331
  • 11
  •   1
Отговори
  • Сливен
Здравейте. Търся мнения, отзиви и т.н., за подобен тип  преносима пералня. Дали сте доволни, колко дрехи събира, с какво и как я почиствате. Удобна ли е, както за къмпинг, така и за едноседмично гостуване при роднини, близки, приятели/става дума, да се перат дрехи на малко дете в нея/. Благодаря.

# 1
Аз не мисля че тази пералня ще пере добре. Сигурно е удобна за
 носене, но по-скоро дрехите да се захабят от недобро изпиране заради кратичките програми.

# 2
  • Сливен
Да разбирам, че по-скоро е за къмпинг?

# 3
Според мен-да и то ако човек ще има по-дълъг престой. Да си изпере чорапи, някоя тениска....

# 4
В студентските години имах миниатюрна центрофуга, дори бях забравила за нея, сега се подсетих. Тогава нямаше мини перални. И работеше перфектно.
Сега порових да ги видя тези мини пренсими перални и попаднах на този сайт, който дава информация за различни модели, като пишат, че са най-добри и спесификации на всеки модел.
https://naidobri.com/mini-peralni/
Намерих и описание на този модел от снимката.
https://www.emag.bg/sgyvaema-i-prenosima-peralnja-idealna-za-kym … 54&scenario_ID=49
Скрит текст:
Цитат
Описание
Забележка: Това описание е преведено автоматично на български език.

С преносимата пералня InteliRO грижата за мръсните дрехи става по-лесна и удобна, независимо къде се намирате! С капацитет до 2 кг, той е идеалният партньор за бебешки дрехи, тениски и бельо.

Характеристики:

Регулируемо време за пране: Задайте времето за пране между 5 и 15 минути за бързо и ефективно решение, когато пространството е ограничено. Идеална за пътуване: Идеална за каравани, студентски общежития или по-малки домове, тази преносима пералня ви дава гъвкавостта да имате чисти дрехи, където и да сте. Сгъваем и лесен за използване:

Сгъваемият и лесен за използване дизайн прави тази пералня изключително практична и удобна. Можете да опаковате по-малко дрехи и вече да не зависи от скъпите услуги на перални или ръчно пране. Ефективност и екологичност:

Използвайки една трета по-малко вода и енергия от традиционната перална машина, преносимата пералня InteliRO е екологичен и икономичен вариант. Пълни и отстранява вода лесно и ефикасно, без много проблеми.

Включен пакет:

1 x InteliRO сгъваема пералня
1 x Капак
1 x кошница за извиване
1 x маркуч за вода
1 x Адаптер за щепсел
1 x Ръководство за потребителя

Подобен модел, пак с описание и изрично пише, че не поврежда дрехите. Прави ми впечатление, че при него няма тази оребрена кошница вътре и май е с по-голям обем по тази причина.  Харесва ми моделът, сгъваем, става много малка, заслужава да го разгледате. Но не виждам да пише изрично че е с функция центрофугиране, както го пише при други. Записано е това, но дали означава, че може и да центрофугира?
Цитат
Притежава мощен мотор с висок въртящ момент, който задвижва вътрешна центрофуга, която гарантира бързо и лесно изпиране с 360 градусово въртене.
https://homeland.bg/prenosima-peralnya-za-kamping-sas-sgavaem-dizayn

А тази била с ултразвукова технология, правела някакви мехурчета и озонираща функция,  които почистват дълбоко петната и може да се ползва за измиване на зеленчуци. Има клип, в който го показват.
https://evtinkobg.com/sgavaema-peralnya-za-prane-folding-washing-machine

И още една интересна идея, ултразвукова, с размер само на перката и сгъваема кофа за 25 лева. 
https://murzel.bg/product/%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B7%D … D%D1%8F-%D0%BCin/

Като цяло ми хареса идеята за такава преносима пералня. И в Емаг има на много изгодни цени. Дори си мисля, че и в къщи би била удобна за бързо пране на малки неща - бельо, чорапи, вместо да се пускат в нормалната пералня. Времето за пране е от 1 до 10 минути. Изгеждат ми удобни.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 03:15 от Diorela

# 5
Една приятелка си купи миналата година някаква подобна. Почти никаква работа не вършела. Ставала за една тениска или няколко чифта чорапи. Като започнела програмата дрехата се усуквала на перката. Сега я ползва за кофа за вода

# 6
Добре, че сподели. Така се захласнах по тези перални, размечтах се.
Някогашните перални бяха точно на такъв принцип - перка отдолу, която върти само в една посока и голям казан. Действително дрехите се поосукваха малко, но не чак така, да не става за нищо. Изпираха много добре.  При някои от моделите, се случваше разръфване на ръбове на дрехи. Изглежда се захващаха в перката. Майка имаше една такава и я изхвърли. Но другите й прални си перяха добре. Като излязоха автоматичните, старата я ползваше да вари компоти в нея.

# 7
  • Сливен
Diorela-благодаря за линкивете, малко по късно ще прочета отново информацията, че сега погледнах "отгоре - отгоре".
Marmoleta- ужас 😆, толкова пари, дето се казва за една кофа...

И ние едно време имахме от тези перални. Когато нашите взеха автоматичната, тази я използваха да перат одеала в нея - онези тежките, "родопски" им казваме. После майка я даде на една съседка/Светла й памет на жената, почин преди 2 - 3 години/, да си изпере нейните и пералнята изгоря.

# 8
Сикрет, ако я има на живо да я видиш, може да прецениш дали ще ти върши работа. Може да има и сполучливи попадения. Тя си я купи от някакъв сайт само по картинка

# 9
  • Сливен
Сикрет, ако я има на живо да я видиш, може да прецениш дали ще ти върши работа. Може да има и сполучливи попадения. Тя си я купи от някакъв сайт само по картинка

Ами да ти кажа, наистина друго е на живо. За дрехи ако става дума, ако са по-големи, все ще ги занесе на някоя шивачка, ама уред да купя, без да съм го видяла или в случая, поне едно "чуждо" мнение да чуя.

# 10
В Ютюб съм гледала, че използват центрофуга за салата, за да перат чорапи и пр. И там искрящо бели ги изпираше чорапите, та нещо съм скептична и аз за тези перални, особено за онова в мивката. Че то се зареждаше с юсб кабел, това говори за някаква много малка мощност.

# 11
Такава подобна на показаната в първия пост за изпирането - изпира. Обаче тази сгъваема "кофа" е една мека гума която като се върти каквото е вътре, се люлее настрани, водата лесно се изплисква от ръба и прочие екстри. Иначе си изпира, те са комбинация от въртене с перка и ултразвук. Но е за дребни неща - чорапи, гащи, примерно една тениска, тънка блуза, малка кърпа и от сорта. По-дебела блуза с дълъг ръкав или примерно чифт дънки вътре е абсурд да се изперат. Това дето е като центрофуга е едно като кошничка което се слага върху перката... и се предполага да се заклещи на нея и да се върти с нея. Нищо подобно не се случва, поне на тази която аз видях как работи. Тая кошница още на първото завъртане се отделя от перката и се събаря вътре, така че центрофугата не бих я броила, там се изцежваше на ръка.
Има и някакви такива които не са сгъваеми а си е пак пластмаса но солидна, те евентуално ако са по-добри - дано някой сподели опит с такава че звучат по-полезни. Макар че съм скептична както ги пишат че са за 3кг пране, едва ли да може толкова, то ще излезе че можеш и чаршаф да сложиш вътре а пък не си го представям. В линка на Диорела където има сравнения има такива показани.

Тези малките перки които са с USB захранване също са с ултразвук и те, там обаче явно понеже е ниска мощността и повече разчита на киснене и на ултразвука, мисля че половин час им е "програмата" като ги включиш. А естествено пак са за нещо малко, ако имаш да переш няколко неща и ги слагаш едно по едно... по-бързо ще стане на ръка Grinning Такава ми беше попаднала почти за без пари и я пробвах за някакво време. Върши работа обаче си е супер досадно и продължително. Умря безславно, не изкара дълго.

Общи условия

Активация на акаунт