Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 26 266
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Комби АЕГ, 5-та или 6-та година е...пера предимно с прахообразен или Персил, Ариел. За бяло този на ДМ. С течен мн.рядко за спортни, маратонки и такива...
Не вярвам да е от дозата.

# 346
След пране дрехите миришат лошо ли?

# 347
  • Пловдив
Като изсъхнат, да.
Мислех, че е от някаква стара дреха, забравена нейде из гардероба, ама не...Така изхвърлих тениска мислейки, че тя е предала тоя аромат, ама ц...

# 348
Пуснете няколко цикъла на 90 градуса с различни препарати за почистване, изчистете и филтъра и чекмеджето и сте готови.

# 349
Като изсъхнат, да.
Мислех, че е от някаква стара дреха, забравена нейде из гардероба, ама не...Така изхвърлих тениска мислейки, че тя е предала тоя аромат, ама ц...
Не помня кое комби е твоето, но да не е пълна с някакви мъхове вътре, които да мухлясват...
Пускай с К2r няколко поредни цикъла на 60 градуса на еко-програмата, че е по-дълга.

# 350
  • до най-прекрасния мъж
За една година тестове с различни перилни, само след Ариел за цветно дрехите имат остатъчен аромат. С останалите прахове не миришат на нищо - нито на хубаво, нито на лошо. Пробвала съм Персил, Скип, Денк Мит за бяло, Турсил, Сано.

# 351
В момента при мен с Миле и АЕГ дрехите също не миришат на нищо.
Единствено едни тениски от изкуствена материя миришат на препарата, ако им сипя течен Chante Clair и го попредозирам Simple Smile
Не обичам миризми от препарати и не ги асоциирам с чисто.
Ако чаршафите ми миришат на препарат, ще се скъсам от кашляне цяла нощ.

# 352
  • Пловдив
Ще пробвам пак, благодаря!
Шубе ме е на 90 да пусна, ама освен да пробвам.
Аз обичам аромат да има...не силен, ама все пак на изпрано и чисто.
Чекмеджето светна, дюзите дето излиза водата също...след това първото пране биваше горе-долу.
Обикновено слагам половин мер.чашка на око...

Петя, не знам модела сега кой е, ама е 8кг пране/ 4 кг на сушилня.

# 353
Да знам го кой е. Явно са мъхове. Пусни едно почистване с К2r(без предпране) на 60 градуса и после празна на 90. Нищо ѝ няма.

# 354
Какво ви е страх да ги пускате на 90 градуса, затова ви миришат пералните Thinking

# 355
  • до най-прекрасния мъж
Всяка седмица поне веднъж пера на 95°С. Нищо ѝ няма на пералнята. Отделно, като я почиствам на 2-3 месеца с препарат, отново я пускам на 95°С. Щом производителите са направили възможна тази Т, значи не е проблем да се ползва.

# 356
Пералня със сушилня Gorenje WD2A854ADS, чисто нова - дава грешка F23.

В крайна сметка се оказа изгоряла платка, което не говори хич добре за тази марка Simple Smile

# 357
Пералня със сушилня Gorenje WD2A854ADS, чисто нова - дава грешка F23.

В крайна сметка се оказа изгоряла платка, което не говори хич добре за тази марка Simple Smile
Благодаря от обратната връзка. В крайна сметка, след като Hisense купиха марката, лека-полека ги "покитайчиха". Имала съм навремето пералня Горенье и беше страхотна за онези години.

# 358
права е blue.angel за програмата на пералнята с висока температура. така процедирам и аз и нямам миризми. и друга позната чака да се появи миризма и тогава пуска на високи градуси пералнята и всичко после е наред.
Преди месец бях в една техноверига и познати продавачи категорично ме разубедиха от  Gorenje.  преди години съм купувал добри уреди от тях, но явно вече не са.

# 359
  • до най-прекрасния мъж
Точно сега чета пост на една дама за комби уред във ФБ. Масово се оплакват в коментарите за фабрични дефекти. Не стават вече техните уреди, особено за БГ пазара (имам негативен опит със замръзващ на буца в хладилната част хладилник и самозапалила се пекарна). Навремето бяха хубава марка, но сега определено не са надеждни. Но пък внесен от Германия хладилник работи вкъщи вече 8-9 г без проблем. Купих го от магазин за уреди с транспортни дефекти без никакъв видим дефект.

Общи условия

Активация на акаунт