Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 26 232
  • 739
  •   2
Отговори
# 45
  • гр. София
Автоматичното дозиране само за течни препарати ли е? За прах не става ли?

# 46
За мен тази екстра е ...ненужна и не би ми харесала.
Остава препарат и така си стои в чекмеджето? До следващо пране? А ако реша то да е с бели дрехи а в чекмеджето стои остатък от препарат за цветни?

# 47
  • гр. София
Остава препарат и така си стои в чекмеджето? До следващо пране? А ако реша то да е с бели дрехи а в чекмеджето стои остатък от препарат за цветни?
Честно казано не се сетих за това....Thinking
Току-що гледах краткото клипче в сайта на AEG за тази функция. Може да се комбинира с ръчно дозиране.

# 48
Има си отделение за ръчно дозиране, където можеш да сипеш/сложиш прахообразен за бяло.

# 49
Аз съм с такава с автоматично дозиране, ползвам го винаги.
Специално гледах удобно чекмедже за поддръжка и почистване и го предпочетох пред другото с 10 дупки за различни неща.
Веднъж месечно го разглабям и почиствам, много е удобно.

# 50
И какво, ще ти се оцветят дрехите ли…

При Миле системата е организиране така:
Отделенията за автоматично дозиране са на съвсем различно място от стандартното чекмедже. Следователно, препаратът, който се намира в контейнерите, въобще не минава през него. Т.е. — ако се ползва автоматично дозиране, стандартното чекмедже само се мокри от водата, която влиза през него в пералнята машина.

Автоматичното дозиране е голямо удобство.

# 51
Не стана ясно....препаратът който остава след авто дозирането.. си отлежава там ли? В чекмеджето?

А ако си сипал по-малко от дозата? Как дозира тогава?

# 52
Нямам пералня с автоматично дозиране на перилен препарат, но предполагам, че като е по-малко от зададената доза, се изписва на дисплея и пералнята не тръгва.
Моята баба Бошка ми изписва какви ги върши и какви са ѝ проблемите, ако ги има. Предполагам, че и по-новите го правят.

# 53
Логично да е така.
А ако и долято в повече?

# 54
Логично да е така.
А ако и долято в повече?
Няма в повече. Нали това е идеята-да не сипваш на всяко пране. Вземи едно упътване и ще се ориентираш какво представлява системата.
Ето, Leila се интересува и си прочете жената още снощи.

# 55
Не стана ясно....препаратът който остава след авто дозирането.. си отлежава там ли? В чекмеджето?

Не, Тета, препаратът от автодозирането (при перални машини Миле) въобще НЕ преминава през стандартното чекмедже.
Скрит текст:
Обясни ли си го вече?

При ТуинДос няма доливане, изливане, преливане.
Препаратите (контейнерите) са в пералнята. Тя тегли от тях толкова, колкото ѝ е необходимо спрямо кг пране, които са заредени.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 08:34 от Djordja

# 56
Логично да е така.
А ако и долято в повече?
Няма в повече. Нали това е идеята-да не сипваш на всяко пране. Вземи едно упътване и ще се ориентираш какво представлява системата.

Има в повече - наливаш до 1 л макс...
Прочела съм още когато избирах моята и съм преценила че не ме устройва автоматичното дозиране.
За всяко пране слагам различен препарат, така че за мен не е опция да излея веднъж гел и да пера 20 пъти след това с него. Не може да се сменя препарата който е налят?. Докато не се изчерпа....така го разбрах упътването аз, ако не е така може да ме поправите.
Това не ми харесва - препарата да отлежава със седмици в машината.
https://www.aeg.bg/care/inspiration/autodose/ - тук гледах тогава, но реших да попитам и тук тъй като смятам че ще е полезно за всеки който тепърва търси машина и се чуди дали определени характеристики на машината са за него, или ще са му неизползваеми.

Това се опитвах да кажа.

# 57
  • Пловдив
Препарата не може да се сменя, така е.
Но да речем ползваш един и същ в 90% от случаите. Чрез автоматичното дозиране си спестваш наливането и преценката колко да сложиш на всяко пране. Отделението побира около литър. Алармира когато намалява и с един бутон се изключва. Съответно в отделението за ръчно дозиране слагаш препарат за черно, бяло или каквото прецениш.
Малко странно ми се струва това обяснявне надълго и нашироко защо не си избрала функцията, когато потребители които я ползват твърдят, че е опционална и удобна.

# 58
Скрит текст:
Логично да е така.
А ако и долято в повече?

Има в повече - наливаш до 1 л макс...
Прочела съм още когато избирах моята и съм преценила че не ме устройва автоматичното дозиране.
За всяко пране слагам различен препарат, така че за мен не е опция да излея веднъж гел и да пера 20 пъти след това с него. Не може да се сменя препарата който е налят?. Докато не се изчерпа....така го разбрах упътването аз, ако не е така може да ме поправите.
Това не ми харесва - препарата да отлежава със седмици в машината.
https://www.aeg.bg/care/inspiration/autodose/ - тук гледах тогава, но реших да попитам и тук тъй като смятам че ще е полезно за всеки който тепърва търси машина и се чуди дали определени характеристики на машината са за него, или ще са му неизползваеми.

Това се опитвах да кажа.
Добре, но не ми звучи така. Щом знаеш, можеше да обясниш на питащите, а не да обръщаш темата в "кратички чатове" с въпроси " от сорта "ами ако е в повече препарата, ами ако е по-малко...." . Най-пресният случай е от снощи. Мен не можеш да ме подхлъзнеш толкова лесно Simple Smile

Скрит текст:
Логично да е така.
А ако и долято в повече?

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 10:41 от petiaivanov

# 59
https://www.bosch-home.bg/specials/i-dos

Ето тук при Бош  може да се смесват два течни препарата.

Петя, забравила съм точно как беше когато избирах аз. За това попитах - по-лесно е.

При мен при избора отпадна такава машина с ай доз просто защото течни ползвам много рядко. Пера основно с прахообразни. Не ми харесва гела да отлежава с дни и да не мога да си почистя чекмеджето ..нечистоплътно ми е, нехигиенично.

miraluba.....подмини щом ти е безполезно. Аз вярвам че ще е полезно това цялото уточнение на някой който тепърва ще прави избор на машина. Така както за мен бе важно.
А и е съвсем съвсем по темата.
Друг въпрос е че на няколко потребителки може да не им харесва..но това е техен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт