Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 27 335
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
teta, не казах, че е безполезно, а странно. То вече не е продуктивен диалог, а някакво надприказване.

# 61
За мен не е странно, а полезно. Да се знае кое как точно работи за да се направи иннформиран избор.
Ако ти е странно ... подмини просто, иначе е чист спам.

# 62
  • до най-прекрасния мъж
А каква е разликата дали ще отлежава в бутилката или в контейнера на I-dos машината? За мен е едно и също. По принцип не ползвам течни, затова и не съм заглеждала подобна машина. Но звучи много лесно и полезно за употреба, ако се ползват течни. Винаги, абсолютно винаги се чудя - сега колко пране сложих? Колко прах да сипя, дали не е много, а дали не е малко? И обикновено е в повече, съдейки по пяната в пералнята. Имам един разграфен дозатор вкъщи и все се зверя колко мл прах съм гребнала. Ако вбъдеще измислят нещо и за прахообразни, ще купя такава машина. Но едва ли, при тях е сложно, защото се овлажняват лесно.

# 63
Скрит текст:
https://www.bosch-home.bg/specials/i-dos

Ето тук при Бош  може да се смесват два течни препарата.

Петя, забравила съм точно как беше когато избирах аз. За това попитах - по-лесно е.

При мен при избора отпадна такава машина с ай доз просто защото течни ползвам много рядко. Пера основно с прахообразни. Не ми харесва гела да отлежава с дни и да не мога да си почистя чекмеджето ..нечистоплътно ми е, нехигиенично.

Скрит текст:
miraluba.....подмини щом ти е безполезно. Аз вярвам че ще е полезно това цялото уточнение на някой който тепърва ще прави избор на машина. Така както за мен бе важно.
А и е съвсем съвсем по темата.
Друг въпрос е че на няколко потребителки може да не им харесва..но това е техен проблем.
Тета, чак се чудя как може нагледно да ти се обяснява, многократно при това. Аз лично и в темата за Перилни препарати ти обяснявах принципа, но някак си не приемаш/разбираш написаното.

За стотен път — препаратите (те са 2) НЕ СТОЯТ/ПРЕСТОЯВАТ в чекмеджето. Снимка то сложих с пояснения, за да разбереш кое откъде преминава. Защо продължаваш да настояваш, че чекмеджетата стоят омазани с препарат. Най-малкото, можеш да подведеш тепърва проучващ потребител.

Системата ТуинДос дава много повече опции — в контейнери се съхраняват два препарата — за цветно и бяло. Отделно, през стандартното чекмедже, можеш да ползваш каквото ти душа сака — прахообразни, течни, капсули и всичко, което можеш да напъхаш в една пералня с обикновено чекмедже.

Ти си решила, че пералня с автоматично дозиране не ти е приоритет, хубаво, но защо подхвърляш безобразни и объркващи незнаещите потребители въпроси и съждения?

# 64
Блу ейджъл, все едно аз съм го написала. Всеки път се чудя колко прах да сложа и все ме гложди, че не съм дозирала точно. Обаче и аз не ползвам течни препарати, та и мен не ме вълнува тази екстра.

# 65
Не ме интересува Миелето ти, диджорджа, не знам защо продължаваш да ми обясняваш за него като аз не питам за Миле и не ме интересува Миле. Дала съм два линка към машините които обсъждам и това са Бош и Аег.

А защо продължавам да питам ли? Защото никоя не отговори в прав текст и с една дума къде аджеба стои този течен препарат..за това. За мен детайлите са важни.

И като каза че не се четем - да, така е - за трети път пиша че не ми харесва препарата да ми залежава В ПЕРАЛНЯТА.

# 66
Скрит текст:
Не ме интересува Миелето ти, диджорджа, не знам защо продължаваш да ми обясняваш за него като аз не питам за Миле и не ме интересува Миле. Дала съм два линка към машините които обсъждам и това са Бош и Аег.

А защо продължавам да питам ли? Защото никоя не отговори в прав текст и с една дума къде аджеба стои този течен препарат..за това. За мен детайлите са важни.

Скрит текст:
И като каза че не се четем - да, така е - за трети път пиша че не ми харесва препарата да ми залежава В ПЕРАЛНЯТА.
Даже онагледено, детайлно:
https://bg-mam.ma/p/1728427/49148128

# 67

Продължавам да обяснявам, защото продължаваш да питаш и твърдиш едно и също, което, както ти се каза неведнъж, е подвеждащо.

Като “никой не ти е отговорил в прав текст” (дали?), отваряш една схема на пералня с автоматично дозиране и виждаш. Сама. Или пък отиваш в магазин и разглеждаш съответния модел. Сама.

Препаратът не залежава. Дали препаратът стои в контейнер в пералнята, или в шише до пералнята, е абсолютно едно и също.

# 68
  • до най-прекрасния мъж
В контейнер, teta, в отделен контейнер (при някои перални е вграден в чекмеджето, но водата не минава през него, при други не е). При включена функция за самодозиране, пералнята си взема от там препарата. Ако не искаш да ползваш функцията за конкретно пране, я изключваш с бутон и си слагаш какъвто препарат искаш. То аз, дето никога не съм виждала как изглежда, го разбрах. Елементарно е!
П.П. Специално потърсих инфо, отделенията са затворени с капак и няма нищо нехигиенично в тях.

# 69
Привет, дами и господа. Направо минавам към въпроса ми. Имам AEG серия 7, помня, че в началото като я пусках на 40гр. тя сама си определяше времето за което ще изпере. Но, нямам представа какво съм натискала от известно време имам само опция 3ч. 2.20ч и 59м.. Рових в упътването, но не успямав да въведа първоначалното мерене . Ще е супер, ако някой ме упъти какво да права. Благодаря.

# 70
За дозирането на AEG, да слагаш 1 препарат който "отлежава" известно време докато го изхабиш Joy , но както каза Джоджа дали ще е в тубата или в чекмеджето това е без значение. Има предварително зададена доза за пълно дозиране например 90 мл толкова е стандарта за повечето течни препарати и в началото на всяка програма около 5 мин пералнята тегли и дозира праха и тогава започва прането, тоест ако сложите половин зареждане ще дозира около 50 мл, ако е повече 70 мл, ако е пълна ще дозира 90 мл. Досега е нямало неизпрани дрехи.
Има един тънък момент, ако сложиш 2-3 тениски да се перат сами дозира прекалено малко, тогава слагам предварително допълнително препарат в отделението за ръчно дозиране.
Ако решиш винаги може да го изключиш и да дозираш ръчно с прах или капсули.
Просто чекмеджето на тази марка е удобно и функцията, който мисли че е полезна може да я използва, ако не да си дозира ръчно.

# 71
Онова бутонче с двете стрелкички?

# 72
Накара ме да се усмихна. Надявах се точно ти да се включиш. Ами да, точно едното с двете стрелкички е за отложен старта, а другото ми дава трите времеви опции.
Дали, ако я изключа от кантакта ще се появи старата настройка? Сега се сетих за това.....

# 73
Накара ме да се усмихна. Надявах се точно ти да се включиш. Ами да, точно едното с двете стрелкички е за отложен старта, а другото ми дава трите времеви опции.
Дали, ако я изключа от кантакта ще се появи старата настройка? Сега се сетих за това.....
То не трябва да е включено.  Ако искаш тя да си наглася времето, този бутон не го закачаш. Не помня кой е твоят модел и колко степени на съкращаване има...Не ти виждам диспля и какво свети на него Simple Smile

# 74
Цитат на: petiaivanov [url
[/url]link=topic=1728427.msg49153582#msg49153582 date=1736876866]
То не трябва да е включено.  Ако искаш тя да си наглася времето, този бутон не го закачаш. Не помня кой е твоят модел и колко степени на съкращаване има...Не ти виждам диспля и какво свети на него Simple Smile
Ето го дисплея. Още утре ще пробвам така.

Общи условия

Активация на акаунт