Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 27 568
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Майка ми я ползва тази пералня, желязна пералня и пере идеално бялото пране,.
Преди няколко дни обаче, както си стои неизползвана, се напълни с чиста вода.
Предположих, че може да е запушен филтърът, но видимо такъв няма.
Може обаче причина да е спирането на водата и евентуално после като е дошла, да е пропуснал клапанът.
Търсете причината в захранването/входящ/ с вода.
P. S. Ранобудна, едно ръководство  за Iberna, ako може да ви послужи
https://manuall.it/iberna-lb-iaf-456-tx-lavatrice/

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 19:18 от niljaniljo

# 526
Здравейте! Търсим си пералня между 800 и 1200 лв. Какво бихте препоръчали? Спрели сме се на тази засега - https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … 44?tab=reviewsTab

# 527
  • На брега на реката
Не знам дали е писано, че съм поизтървала новата тема, но ше споделя нещо.

Пералнята ми е Мiele с Twin dos. Закупила съм си контейнери и в единичката слагам техния си препарат за цветно, а в двойката - техния омекотител. Бялото пера с техния прах.
Преди седмица ми свърши омекотителя и аз извадих контейнера и го измих. Реших да пробвам без омекотител, но въобще не ми хрумна, че трябва да промия системата.
Снощи прах пердета и ми изписа да се измие туин дос 2. Напълних контейнера и го сложих и не ставаше. Няколко пъти опитах и ми изписва, че няма достатъчно препарат. Явно от стоенето се е запушила тръбичката на отделение 2. Опитвах много пъти и накрая напълних контейнера с много топла вода и лимонтозу, опитах 2 пъти да я пусна и пак не стана. Оставих го така и тази сутрин като пуснах, станаха нещата. Отпуши се, слава Богу! Сега пускам пак, но само с вода, за да отмие разтвора с киселината.

Пиша го това, за да съм полезна някому, че аз доста се притесних.
Сега не помня, дали трябваше от настройките да се укаже, че отделение 2 няма да се ползва?! Ще потърся в инструкциите.

# 528
И аз ползвам Миле с ТуинДос, като в отделения 1 и 2 са съответно техните препарати за бяло и цветно.
Ползвам ТуинДос в 99% само за цветно пране, като и аз пера бялото с техния прахообразен. Омекотител не ползвам.
Дори и да е избрана програма за цветно пране, системата си дърпа и по малко от препарата за бяло. На две смени на контейнер от една фаза, пускам промиване на системата с техния препарат за почистване.
Предпочитам превенцията пред решаване на проблем.

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 11:06 от Djordja

# 529
  • На брега на реката
Така е Джорджа, нямам обяснение защо съм забравила да промия системата, не ми се беше случвало за 5 години, ама ето, че винаги има първи път!

Ти Ултра фазите ли ползваш?  Отказах се от тях, защото забелязах леко избеляване на тъканите, а дрехите ми са качествени. Преди време и други потребители бяха споделили същото.
Аз съм ги изключила и ползвам техния препарат за цветно в допълнително закупен контейнер и на самата система направих настройка, че в отделение 1 има препарат за цветни дрехи. В този слуай не ми е необходим препарат за бяло.

# 530
И на мен ми се е случвало да ми бъгва в началото на прочистването на twindos със същия надпис и при няколко опита тръгваше, това ми се случи при последната пералня Miele, с единия контейнер все ми го правеше този номер, ама аз упорствах и тръгваше. Joy

# 531
Така е Джорджа, нямам обяснение защо съм забравила да промия системата, не ми се беше случвало за 5 години, ама ето, че винаги има първи път!

Ти Ултра фазите ли ползваш?  Отказах се от тях, защото забелязах леко избеляване на тъканите, а дрехите ми са качествени. Преди време и други потребители бяха споделили същото.
Аз съм ги изключила и ползвам техния препарат за цветно в допълнително закупен контейнер и на самата система направих настройка, че в отделение 1 има препарат за цветни дрехи. В този слуай не ми е необходим препарат за бяло.
Да, техните фази ползвам. Сега взех серията Лимитит едишън — приятно прасковено ухае. Засега ползвам фаза едно от новата серия и фаза 2 от старата.
Няма избеляване на тъканите, като се има предвид, че и цветното го пера на 60С.

Купила съм и ползвам и техния препарат за цветно (не фази) и ползвам от него, когато искам сама да дозирам количеството препарат. И за вълнени ползвам техния, писала съм в темата за препарати за него.

# 532
Може да се спече ако ползвате дълго време друг препарат само през чекмеджето.

Иначе си имат сервиз и техници за промивки. На мен ми се счупи едно пластмасово нещо с пружина, което е в дъното на мястото за фазите и освен смяна ми направиха и пълна промивка.

# 533
Особено важно е при заместването с други препарати да се съблюдава вискозитета напълнен в постоянни картуши/контейнери. 2 'та фаза е избелваща и е упоменато. Ако не желаете да ползвате избелване или омекотител/бррр/, напълнете я с вода. Ще поддържа системата в кондиция.
Във всяко едно упътване са ви описани стъпките при принудително спиране/липса на работен режим.
, а и как да оочиствате/профилактирате и кога. Успех.

# 534
  • На брега на реката
Аз ползвам единствено и само, специализираните им препарати, от които наистина съм много доволна.
Обикновено на 2 смени, промивах системата. Сега защо забравих, идея си нямам. Успях да я прочистя и от настройките, изключих N2.
Също в настройките има опции, какъв да е препарата в контейнерите и аз съм си чекнала, че в N 1 ползвам препарата им за цветно със съответната дозировка.

niljaniljo, мина ми през ум да напълня с вода, но не смея, защото е много твърда и да не направи отлагания.

# 535
И аз ползвам само препаратите на Miele. Доволен съм. Паралелен, "измислен" внос не ме интересува.
Що препарати на Miele съм предпочел-икономични, качествени и не ухаеши на обществена пералня. /субективно/Имам чувствително обоняние.

# 536
  • На брега на реката
Не бих рискувала, скъпа машина, от която съм безкрайно доволна, да ѝ слагам измислени препарати.

Всички техни препарати, които съм ползвала /за цветно, праха им за бяло, за вълна и коприна и за спортни дрехи/ са без аналог за мен и не бих ги сменила.

# 537
За пух съм ползвал и за импрегниране на Nikwax и др. за екипи за високопланински преход, но спазвам инструкциите. За градски условия и "гъзовейки" ползвам техният за пух. Доволен съм.
Най-близък по вискозитет до техните е Perwool и то сензитив/като отметка/

# 538
Понеже следя от години другата тема за препаратите, си спомням тази дискусия за препаратите на Миле, съотнесени с друг. Слагам я тук..може на някого да му е интересна.
https://bg-mam.ma/p/1642252/48455912

# 539
Здравейте ,някой може ли да ми каже дали да заложа на Пералня Бош 8 пише немско производство оригинал или да се ориентирам към Миле Отчайващо обикалям магазини и консултанти и всеки ти казва различно ,а ми е спешно защото Сименсът ме предаде.Някой може ли да помогне  с мнение и препоръка. .

Общи условия

Активация на акаунт