Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 29 176
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Ако имаш пари за Миле, не знам защо се колебаеш

# 541
Здравейте ,някой може ли да ми каже дали да заложа на Пералня Бош 8 пише немско производство оригинал или да се ориентирам към Миле Отчайващо обикалям магазини и консултанти и всеки ти казва различно ,а ми е спешно защото Сименсът ме предаде.Някой може ли да помогне  с мнение и препоръка. .
Когато става дума за суми над 2000 лв., аз бих се ориентирала към Миле.
Немското производство само по себе си не значи нищо. Важното е какво се влага вътре. И в немските заводи, работниците не са германци Simple Smile

# 542
Имаше намаления на сайта на Миле. Като цена идваха колкото новите Бош.

# 543
По-добре да прочете темите назад. Евтините Милета нали бяха с пластмасови казани.
Та не е само до марката ...добре е модела да се огледа кой ще е.

# 544
Здравейте ,някой може ли да ми каже дали да заложа на Пералня Бош 8 пише немско производство оригинал или да се ориентирам към Миле Отчайващо обикалям магазини и консултанти и всеки ти казва различно ,а ми е спешно защото Сименсът ме предаде.Някой може ли да помогне  с мнение и препоръка. .

Аз съм писала по-назад в темата. С 8-ма серия на Бош сме и постоянно забива нещо - не можеше да се включи веднъж, не даваше опция да се избират програми 2 пъти, не се отключваше след края на прането 2 пъти… а я ползваме само от 10 месеца. Това е скандално за пералня 2000+ лева. За сега вдигат рамене от централата на Бош и казват, че щом се оправя след спиране на тока за 10 минути за сега това е варианта, а като откаже напълно ще изпратят техници… С тази сме:

# 545
По-добре да прочете темите назад. Евтините Милета нали бяха с пластмасови казани.
Та не е само до марката ...добре е модела да се огледа кой ще е.
Тя да си избере модели, защото не е дала бюджет, а пък ние ще ѝ кажем дали са с пластмасови казани.

# 546

Или тази

# 547
За Боша горе...не бих ги оставила така нещата.
Не бих звъняла. Бих си предявила директно писмена рекламоция.
И така три пъти и след третата директно си иском парите. Ако откажат - жалба в КЗП.
Как пък не ще нарина 2 хиляди и ще търпя дефекти.

# 548
Здравейте ,някой може ли да ми каже дали да заложа на Пералня Бош 8 пише немско производство оригинал или да се ориентирам към Миле Отчайващо обикалям магазини и консултанти и всеки ти казва различно ,а ми е спешно защото Сименсът ме предаде.Някой може ли да помогне  с мнение и препоръка. .
8 серия bosch  добра, но в моделите представени на IFA    и по-конкретно този-WGB256A0BY/15. Другият със скен на ПП е недомислица/субективно/
За  моделите на Miele без авт. дозиране, но с мет. казан вижте 360.68 db.
Също така серията Gala Edition. Може и предходният без хромирани пръстен. Юбилейната серия ви е с 125 седмици допълнителна гаранция. Има малки разлики в моделите. 125gala е с осветен барабан, да не търсите на МъжО чорапите/лирически отстъпление/, но и другият   със сходни параметри е добър.
Мет. казан, 68db при центрофуга.
Ако нямате ограничения в бюджета-passion или W2 NOVA. Успех!

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 19:38 от niljaniljo

# 549
За Боша горе...не бих ги оставила така нещата.
Не бих звъняла. Бих си предявила директно писмена рекламоция.
И така три пъти и след третата директно си иском парите. Ако откажат - жалба в КЗП.
Как пък не ще нарина 2 хиляди и ще търпя дефекти.
Извинявам се за може би глупавия въпрос, но понеже до сега не ми се е случвало - до магазина, от където е закупена пералнята, или до Бош се предявява рекламация?

# 550
И към търговеца и към bosch. Търговеца може да е"хлъзгав".

# 551
Към търговеца първо! Законова гаранция. 2г..като ако възникне дефект през първата, патребителят НЕ трябва да доказва, че не той е причинил дефекта.
Към Бош се води търговска и там КЗП няма да ти помогнат.
Не си губи времето според мен да чакаш. Рекламация - писмен протокол от ремонта - пазиш всичката писмена кореспонденция с търговеца.
Ако има нещо неясно...питай смело.

# 552
КЗП е тромава от потребителски прочит. Доколко ви устройва да стоите без ПМ, "завратили крачоли" и перете  на ръка е друг въпрос.
Сигнал, макар и допълнителен към Bosch,би бил добър избор.
Тъй, тъй се получава. Намразваш марката завинаги и не поглежда никога към нея, каквито и подобрения да са направили. Успех ви желая!

# 553
Тя ще си реши.
Напомням,  че ако изтърве 1г срок за рекламация към търговеца, после ще е по-тегаво.
От Бош стана ясно че не са си мръднали пръста.

Темата е пълна с постове вземи тази че има 5 години гаранция. После стане нещо....ама недей си ползва правото. ..то видиш ли било неудобно без уред....последно кое е водещото....риторично питам ...

# 554
Лошото е, че е купена февруари 2024, а се ползва от юли (когато се нанесохме в апартамента) и реално е минала повече от година от покупката. Ще пробвам все пак първо да предявя рекламация в Технополис тези дни. Имам няколко направени клипа в моментите, в които е правила проблем, защото реално не дава дефект на всяко пране и не знам дали, ако дойдат от сервиза ще мога да го докажа на момента, та се надявам да свършат работа.

Общи условия

Активация на акаунт