Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 29 066
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Звучи като да е супер неудобно за ползване! ..като някакво временно връзване, а не за дълго и постоянна ползване.
В кухната до мивката няма ли опция да се свърже..

Ако има шкафове, ще трябва да се махат, а за да не се кърти стена за изводи от тръбите, ще трябва пак с допълнителен кран, но този път свързан с мивката в кухнята.. Сложно ми звучи..

# 646
Аха. .то защото сега е супер удобно ...

Естествено че трябва да се върже!!...едва ли има пералня автоматична която да не изисква свързване към чиста вода и към канал.
В кухнята ги има и двете тръби...за това е опция.

# 647
Прилагам снимки.

# 648
Точно както и предполагах!
1. Махни тази вибрираща скара и нивелирай пералнята върху пода
2.  Погледни зад пералнята мръсния маркуч: той първо трябва да падне почти до пода, да си остане на тази височина и после да го промушиш през дупката на стената. Като го промушиш вече имаш 2 варианта: или го включваш под мивката чрез У- тка или да изтича в тоалетната. Ако е къс, можеш да го удължиш. Продават де такива маркучи за удължение

# 649
Може ли въпрос към собствениците на Беко?
Когато сложите повече пране пералнята при центрофугиране зацикля ли? В смисъл да върти много време преди да го балансира и да завърти центрофуга като хората? Имах Панасоник от Турция и това ми беше проблем. Въртеше 15-20 минути преди да започне с центрофуга.

# 650
Когато сложите повече пране пералнята при центрофугиране зацикля ли? В смисъл да върти много време преди да го балансира и да завърти центрофуга като хората? Имах Панасоник от Турция и това ми беше проблем. Въртеше 15-20 минути преди да започне с центрофуга.
Имам едно Беко, но е комбиниран уред и на около 6 години вече. Няма такова нещо, което описвате.

# 651
Това е  проблем с баланса. Може да е свързан с неправилна нивелация, с някоя тежка дреха в барабана, с проблем в окачването, с пружиниращ под.....

# 652

Имам Беко 9 килограма, никога не ми е зацикляла дори и пълна. Но разбира се има разлика дали пълниш пералня 5 килограма с примерно 8 пране, или 9 килограма пералня с да кажем 10 пране, което доста трудно става, но все пак. Ако килограмите пране са много над позволеното, според мен е напълно нормално да зацикли. Даже може би е един вид защита, без да претендирам, че разбирам де.

Всички коментирате маркучите и скарата на жената, ама обърнахте ли внимание, че тя каза, че след 15-20 мин започва центрофугата. На мен ми се струва, че се пере на някоя кратка програма. Може и за това резълтатите да са незадоволителни. 800 оборота е максимума, но дали на тази програма е толкова?

# 653
Аз съм с Беко. Не зацикля при центрафугиране.
"Всички коментирате маркучите и скарата на жената, ама обърнахте ли внимание, че тя каза, че след 15-20 мин започва центрофугата. На мен ми се струва, че се пере на някоя кратка програма. Може и за това резълтатите да са незадоволителни. 800 оборота е максимума, но дали на тази програма е толкова?"
Не съм писала подобни неща. Написах, че.стопирах центрафугирането, за да можех да спусна маркуча на земята. Но вече няма да правя така. И не пера на кратки програми. На кратки програми пера не толкова замърсени дрехи. Иначе чаршафи, калъфки, замърсени дрехи и кърпи пера програма на памук, която е една от дългите програми 2 часа и 15 минути.  Центрафугата ми е на максимум 800 оборота, а не програмата ги определя.
Благодаря за съветите. Говорих с брат ми. А той ми отговори, че скарата няма.да се маха. Тя е нивелирала и като се махне, всичко щяло да се промени и да се прави отново. Сама не мога да махна скарата и да направя това, което ми.написахте. Много тежка е пералнята. Аз съм 40 килограма и не мога дори да я помръдна. Ще видя какво може да се направи. Нямам роднина да дойде и да ми помогне. Нямам такава роднина и разбиращ.
В края на краищата, като не иска брат ми да си помръдне пръстта да ми помогне, ще извикам.водопровдчик да я види и да направи каквото е нужно. Знам, че ще се изпокарам с брат ми, но няма да се мъча. Той изобщо не работи с пералнята.
Но вече.няма.да стопирам центрафугирането. Ще оставя маркуча.да стои върху тоалетната чиния. Няма да го свалям изобщо на земята. Сега бях пуснала пералнята и в момента приключи. Сега проверих дрехите. Влажни са. И да спускам маркуча на земята и да стои върху тоалетната чиния, едно и също е положението-влажни дрехи. Включих второ центрафугиране. Вече не са толкова влажни дрехите при второто центрафугиране.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 14:34 от Анонимен_7

# 654
И издърпа ли го , за да стигне почти до пода в участъка зад пералнята? Маркучът трябва да прави нещо като буква U в участъка зад пералнята.

# 655
800 оборота си излизат леко влажни. Това ли са макс оборотите на пералнята? Втората центрофуга пак ли на 800 върти?

# 656
И издърпа ли го , за да стигне почти до пода в участъка зад пералнята? Маркучът трябва да прави нещо като буква U в участъка зад пералнята.
Няма как да бръкна. Много е тясно
Почти плътно до стената на кухнята е. Не желая да се опитам да я отместя, ако мога въобще, че ще падне от скарата. И после.няма да мога да я вдигна и поставя върху скарата.
teta75 да, леко влажни са при първото центрафугиране. И второто центрафугиране пускам на 800 оборота. Може би са ниски оборотите на пералнята. Така не мога да съпоставя дали и преди са били така влажни дрехите. И леля ми пуска нейната пералня на 800 оборота и тя казва, че са влажни.

# 657
Няма как да бръкна. Много е тясно
Почти плътно до стената на кухнята е. Не желая да се опитам да я отместя, ако мога въобще, че ще падне от скарата. И после.няма да мога да я вдигна и поставя върху скарата.
Скрит текст:
teta75 да, леко влажни са при първото центрафугиране. И второто центрафугиране пускам на 800 оборота. Може би са ниски оборотите на пералнята. Така не мога да съпоставя дали и преди са били така влажни дрехите. И леля ми пуска нейната пералня на 800 оборота и тя казва, че са влажни.
Няма какво да бъркаш и да местиш. Просто издърпай маркуча от дупката на стената към пода  ( в участъка от коридора, а не банята). Или пък откъм банята го избутай към пералнята.

# 658
Извинявам се, ама как схващате думата "влажни"? Защото аз не виждам проблем центрофугираните дрехи да са влажни. Ами какви да са, сухи ли? Нали не говорим за сушилня, а за пералня, която само центрофугира?

# 659
Тъй като предишната тема е заключена, ще дам малко инфо за пералнята Smeg, 8кг.
Изплаква си нормално по 3 пъти на различни програми, дори 1часови, а не както твърди там един специалист. И да, прозводство е на Беко, отдолу на мотора пише Arcelik. И на външен вид си е като Беко. Няма значение, за 1000 лв съм доволна от качеството, почти безшумна е и не мърда при центрофуга. Прането излиза нормално, не усукано и не намачкано, какво повече.

Общи условия

Активация на акаунт