Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 27 373
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Аз предпочитам дълги програми. За ежедневно носени тениски сега лятото също. Ще кажа и защо...на кратка 40 минутна и на 30 градуса излизат миришещи на пот. Сега не..но преди когато перях като вас - да! Това за мен не е изпрана и прана дреха.
Предпочитам и уважавам дългите програми и високите градуси защото така дрехите ни излизат чисти а не само мокри и под чисти/мръсни не визирам само видимите петна.
Кратките програми ги избягвам.

# 721
Тук да внесем пояснение teta 75,че изложено т от вас е обичайно натоварен дневен ритъм,за който вие сте детерминирали и задали параметри на почистване / пране, според ежедневието ви без екстерни ситуации или други от този род. . Съшиятят може да не е необходим при други условия или споменатите да изискват допълнителни опции ксто Т, петна, хигиена и т. н., които евентуално ПМ предлага.

# 722
Не разбрах нищо от написаното, наистина. ?

# 723
Дрехите се перат според степента на замърсяване и вида им - белите памучни при всички случаи предпочитат по-дълга програма и по-високи градуси, за да си останат бели, а не незнайно какъв близък мътен цвят. Кое е изпрано и кое не ще си прецените според резултатите - зависят от собствената Ви пералня, дрехи (някои материи се перат по-лесно, други - не) и перилен препарат. Няма как някой във форум да прецени дали Вашите дрехи изискват по-дълго или по-кратко пране. Прането все пак не изисква професионална квалификация - переш, преценяваш резултата и ако е неудовлетворителен, пробваш промени - програма, продължителност, градуси, препарат, материи и т.н.

# 724
Лимана, а кое е за вас "ежедневно пране"? Ако е блуза, тениска, носена през лятото е едно, през зимата друго, чорапите, гащите също са ежедневно пране. И след това идват вашите критерии за чисто. Чела съм, че за някои е достатъчно да си перат гащите и чорапите за 1 час на 40°С. И още много други варианти има. Ако работиш шофьор в градски транспорт на  ежедневнита ти риза ще и трябват поне 2-3 часа на 60°С.

# 725
Ежедневно е прането ми от дрехи, които нося на работа и вечер оставям за пране. Без видими петна, без тежки замърсявания…просто блузи, тениски, пижами, бельо, които носим по един ден (някои максимум два дни). По принцип мисля, че е необходима програма над два часа за такова пране. И предпочитам 60 градуса. Но много се коментира напоследък някакви супер кратки програми от рода на 20-30 мин и започнах да се чудя само аз ли не разбирам как за тези 20-30 мин може да се изпере, че и изплакне пране. И затова реших да попитам, не се занимавам професионално с перални. Да не се окаже, че няма никакъв смисъл да въртя 2-3 часа пране, което може да се изпере по същия начин и за час.

# 726

Това е от другата тема за перилните препарати.  Следя я от много години. Няма как да преразкажа всичко научено от там..само ще кажа не, със 20 минутна програма не може да се изпере дреха. Simple Smile..компромисно ще е.

# 727
Ежедневно е прането ми от дрехи, които нося на работа и вечер оставям за пране. Без видими петна, без тежки замърсявания…просто блузи, тениски, пижами, бельо, които носим по един ден (някои максимум два дни). По принцип мисля, че е необходима програма над два часа за такова пране. И предпочитам 60 градуса. Но много се коментира напоследък някакви супер кратки програми от рода на 20-30 мин и започнах да се чудя само аз ли не разбирам как за тези 20-30 мин може да се изпере, че и изплакне пране. И затова реших да попитам, не се занимавам професионално с перални. Да не се окаже, че няма никакъв смисъл да въртя 2-3 часа пране, което може да се изпере по същия начин и за час.
Ами, няма смисъл. Вие сте констатирали най-верно и правилно според нужди и засмърсеност на материал за пране. Всеки PowerWash функция представлява технология за пране, която комбинира висока ефективност на почистване с изключителна енергийна ефективност. Вземете предвид включването на циркулационната помпа. Друга марка може да  са я "кръстили" различно, времето на изпълнение може да е различно при различно зададени градуси, но ако резултатът ви удовлетворява, то действайте.
teta75, хайде да спрете да ми "навирате" в лицевите части програма за пране за 20',SingleWash или друго  според как са я кръстили и колко е неудачна според вас! Програмата е детерминирала пране, килограми и замърсеност. Същото важи и за темата с препарати и  полезните препратки" /да се четат кавичките/ за паралелен внос. Освен измама и сива икономика, друго не съм констатирал.Дугото ще го спестя. Със здраве и умната!

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 21:27 от niljaniljo

# 728
  • Ловеч
teta75, ти с каква пералня си?

# 729
Мъж ли се..жена ли си..не знам...но тонът ти е груб. Не се изживявай като последна инстанция, защото не си.
Постът ми бе в отговор на друг потребител
Аз дори не желая ти конкретно да ме четеш нито желая да си комуникирам с теб Sunglasses..така че скролвай и се постарай да не нарушаваш правилата на общуване.

# 730
  • Ловеч
Здравейте!
Имам тази пералня
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-za-vgrazhdane/Peralnya-za- … 84028?tab=docsTab
Тази вечер ми излезе грешка Е 18. Прочетох, че е за маркуча на мръсната вода, долния филтър или маркуча при сифона. Източих през малкия маркуч пред пералнята, но изобщо не мога да отвия филтъра. Като залепен е. Как мога да го отвия?

# 731
Хвани с някоя хавлиена кърпа и завърти (вероятно наляво).

# 732
  • Ловеч
Мъжът ми мъчи даже с клещи. Завърта се на половин оборот и край. Все едно нещо го блокира отвътре.

# 733
  • на Мелмак
Ние викахме техник при такава ситуация, разглобиха отпред пералнята, за да се почисти филтъра и да се развие. На ММ му е било интерсно. Simple Smile

# 734
Мъжът ми мъчи даже с клещи. Завърта се на половин оборот и край. Все едно нещо го блокира отвътре.
Дано това, което е вътре, не е причинило щети.
Явно и при вас няма да мине без разглобяване.
Кога за последно е отварян този филтър?

Общи условия

Активация на акаунт