Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 26 248
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Със фазите, като съм ги настроила на 36 мл., водата ни е твърда, но слагам и калгон.
Прегледайте си още веднъж инструкциите.

Внимавайте в кой режим сте и дали е избран правилно или свети приглушено.

# 691
Със фазите, като съм ги настроила на 36 мл., водата ни е твърда, но слагам и калгон.

+1

36 мл за твърда вода е крайно недостатъчно.
Спазени ли са килограмите пране?

Махнете го този Калгон.

# 692
Да, така става, но пък пералните не са мебели. Повечето хора в България си ги слагат в кухните просто, защото няма къде другаде. Напълно разбираемо.
Трябва да си изясните кое Ви е по-важно-красота (твърде условно понятие Simple Smile   ) или качество.

# 693
Благодаря, ще вдигна милилитрите на фазите, а предвид, че водата ни е много твърда, не трябва ли да се ползва Калгон?

author=Djordja

link=topic=1728427.msg49809556#msg49809556 date=1749013561]

+1

36 мл за твърда вода е крайно недостатъчно.
Спазени ли са килограмите пране?

Махнете го този Калгон.
[/quote]

# 694
Благодаря, ще вдигна милилитрите на фазите, а предвид, че водата ни е много твърда, не трябва ли да се ползва Калгон?

author=Djordja

Колко "много твърда"? Стойностите взвмете от регионалното ВИК.
Едва тогава можете да мислите за Калгон.
Внимавайте дали сте в режим, автоматично дозиране или е изключен с цел стандартно дозиране или CAP.

# 695
Трябва да проверя във ВиК колко точно е твърда, но иначе всичко белее, плочки, диспенсъра на хладилника и т.н.
А за автоматичното дозиране трябва да е включено, защото свети TwinDos.
Трябва да звънна в Техномикс, защото когато ни качваха уредите не оставиха книжка с опътване, досега търсихме в нета, но точно за нашия модел не откривам,

author=Djordja

Колко "много твърда"? Стойностите взвмете от регионалното ВИК.
Едва тогава можете да мислите за Калгон.
Внимавайте дали сте в режим, автоматично дозиране или е изключен с цел стандартно дозиране или CAP.

# 696
Трябва да проверя във ВиК колко точно е твърда, но иначе всичко белее, плочки, диспенсъра на хладилника и т.н.
А за автоматичното дозиране трябва да е включено, защото свети TwinDos.
Трябва да звънна в Техномикс, защото когато ни качваха уредите не оставиха книжка с опътване, досега търсихме в нета, но точно за нашия модел не откривам,

Упътването го изтеглете директно от miele като попълните данни за вашата ПМ. Щ е го получите на бълг. език на pdf
https://m.miele.bg/domestic/customer-information-385.htm#referre … www.google.com%2F
Техномикс, нещо го дават на зле с обслужването.

# 697
Да, определено в ТехноМикс им куца обслужването, но като цени са супер за Миле, според това, което разгледах.
Странното е, че формата не намира документ за моята пералня:

# 698
# 699
Не съм представител на Техномикс, но обслужването им е супер.
Не Техномикс опакова уредите. Производителят не е сложил, защото упътванията се намират в сайта на фирмата и всеки си ги тегли според модела — някои си ги съхраняват в дигитален вариант, други — разпечатват. Според нуждите. С цел да не се разхищава хартия.

Аз не бих ползвала Калгон.
По-скоро, периодично ще почиствам машината с препарата на Миле против варовик.

# 700
Да, така е. Но от написаното от съфорумеца е видно, че са  спестили инфо, къде, какво, защо. Интересно ми е дали са обяснили за 125 седмичната допълнителна гаранция и регистрация.
За препаратът сте права, но всеки си прави негов избор.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 09:57 от niljaniljo

# 701
  • София
Моля, препоръчайте комбинирана пералня/сушилня. Мои близки търсят, гледали са АЕГ и Бош, но нямали кратка програма (което ме учудва), а те държат да има такава. Гледали са и Мийле, но цената е доста висока. Има ли нещо по-бюджетно и вършещо работа?

# 702
Трябва да кажат колко е бюджета им.

# 703
  • София
2000 -2500 лв

# 704
Моля, препоръчайте комбинирана пералня/сушилня. Мои близки търсят, гледали са АЕГ и Бош, но нямали кратка програма (което ме учудва), а те държат да има такава. Гледали са и Мийле, но цената е доста висока. Има ли нещо по-бюджетно и вършещо работа?

Няма по-добро комби от АЕГ 9 серия. Даже и Миле нямат аналог.
Що се отнася до кратката програма - имат бутон за намаляване на три степени. Това за прането, разбира се. И най-силно намалена програмата става приемливо кратка. Не мога да кажа колко, защото съм си сложила две допълнителни изплаквания, но най-скъсената програма трябва да е някъде 45 - 50 минути.
Но от гледна точка на сушенето този вариант е без конкуренция - термопомпа, филтър за мъх, голям люк...

Общи условия

Активация на акаунт