Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 26 501
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
# 91
  • на село
Записвам си я, благодаря.
Ще изчакам и за мнения, ако все пак мога да сляза малко надолу в бюджета Flushed

# 92
Ще изчакам и за мнения, ако все пак мога да сляза малко надолу в бюджета Flushed
Огледайте, във веригите предлагат уреди на изплащане без оскъпяване.
Съветът ми е да си вземете хубава пералня, а не да правите компромис с уреда заради цената.

# 93

Прочети темата и съм сигурна че ще намериш препоръка и за по-нисък бюджет.

Беко не са това което бяха преди. По-скоро не за тях.

Прегледай темата просто.

# 94
  • на село
Ами, уж прочетох всичко от 19та тема и записах идеи Sad Пак се връщам да чета сега.

Бекото категорично отпада.

Може би е най-разумно да взема посочения Бош.

# 95
Здравейте! Дали има някой тук с Бош 8-ма серия? Прави ми един проблем от скоро като се включва и се чудя някой сблъсквал ли се е с нещо подобно?
Ето така си мига и изобщо не зарежда програмите за пране… До днес след 2-3 включване и изключване се оправяше, но днес е така вече почти втори час Cry

# 96
Не, че им разбирам на Бош-овете, но софтуерен ми изглежда проблемът.
Пробвахте ли да изключите от захранващия кабел поне едни десетина минути, за да се изчистят евентуални натрупани грешки предизвикани от промяна в напрежението през времето на ползване.

# 97
Ще пробвам май трика с кабела, защото се включи 2 часа по-късно, но всичките програми ги дава така с дължина по 1 минута. Прилагам снимка:

# 98
  • на село
Между този Бош:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … E03200BY/p/652635
и този коментиран Уърпул, за който питах:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … 58-WV-EE/p/683236

изборът в полза на Бош-а ли е?

# 99
Аз съм с Беко, но моето е 9 кг. Вече четвърта година го ползвам и единствено не ми харесва, че дрехите излизат на хармоника дори да не е пълна пералнята, но вече не ми е драма, откакто си взех сушилня. Даже гледам, че моето е качило цена, вместо да свали. Не мога да споря как е като качество на изпиране в сравнение с по-добрите марки, защото скромният ми опит се свежда до него и един стар Уърпул, който ползвах повече от 10 години. но факт е, че за сега си върши работата.

# 100

И аз много не им разбирам, но от темата знам, че Бош, Аег, Електролукс....са златен така да го нарека, стандарт.
За уърлпура дано някой от запознатите се включи...не съм срещала сякаш хвалби за марката в темата...

# 101
Аз Ви разбирам, знам колко са скъпи ремонтите. Има, обче, нещо друго и то е защо "държите"  Simple Smile след 2-3 години да купувате пак пералня, въпреки глупавата гаранция? Тези модели, които гледате и някои от нас са препоръчвали в точно определени случаи, не са за голямо натоварване, а както разбирам вие сте семейство и ще си има доста пране.
Нямате ли възможност да вземете нещо по-свястно, но на изплащане? Например някоя от тези-всички с 5 години гаранция:
https://zora.bg/product/wan28264by
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … N28170BY/p/652150
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … G244Z5BY/p/652644
Последната е от 6 серия, а първите две от 4-та.

Нито една от двете. Този бош е от серия2-най-най-базов модел на Бош.

# 102
  • софия
Момичета, ще сменявам тъпата ми Беко пералня, защото в 21 век се налага да пера на ръка. Слагам тениски с мръсни яки вадя ги 2 пъти по-мръсни, слагам дънки с кал на 90 градуса и си ги вадя със същата кал. Все едно не е работила. Семейството ми е с 5мъже и ми се реве вече. Бях се насочила към Миеле, но четейки тук май се оказва, че не са това, което бяха. Хвалеха ми Бош, но виждам много проблеми с програматорите им, че имат. Виждам, че има хора разбиращи от тези неща и ще помоля за помощ. Трябва ми свястна, издръжлива пералня с по-голям капацитет. Използвам основно за дънки и блузки. Ще се налага и сушилня да закупя и то за първи път, защото до сега ми бяха комбинирани. Надявам се да се смилите и да не ме хокате да чета всички теми, защото след 1тема и половина съм все още в чудене. И да им е читав сервиза. Тези смотаняци от Беко не ги препоръчвам на никой. През годините минах през повечето марки, но такива като Беко няма никъде.

# 103
Е, калта от дрехите трябва все пак да я почистваш предварително, не става да ги пускаш с нея в която и да е пералня. В последните страници (особено от ноември и декември) има много препоръчани модели, от тях бих избрала някой на Миле, АЕГ или Бош. Ангелчето беше доволна, мисля, от LG. 

# 104
  • София
Бях се насочила към Миеле, но четейки тук май се оказва, че не са това, което бяха. Хвалеха ми Бош, но виждам много проблеми с програматорите им, че имат...

Вкъщи сме с Миле, у нашите - с Бош и не сме имали никакви проблеми. Експлоатират се юнашки, особено Милето. Не знам какви са тези програматори, сегашните перални са с електроника, която не се износва и животът ѝ е много по-дълъг от този на механичните части.

Що се отнася до механиката пък, вече всички перални Бош са с триточково окачване на казана и 3 амортисьора, което осигурява голяма здравина, но също така и стабилност на машината. Освен това, и двете перални са много тихи, а на фона на Беко-то на свекърва ми, човек може направо да каже, че са безшумни.

Общи условия

Активация на акаунт