Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 26 500
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Миле са страхотни перални. Втора на марката купих. Експлоатирам сериозно.
Тъй като в края на всеки месец втората ми пералня праща репорт за потреблението, та от там знам, че на месец имам около 70 цикъла — можете да направите сметка колко се пере вкъщи. Изпира кал, трева, кръв и т.н. петна без предварително третиране, но и препаратите са от значение.

# 106
  • до най-прекрасния мъж
Аз съм с АЕГ, 9 кг от една година. Също много доволна. Наскоро прах светло розовото яке на дъщеря ми (и не само, но на него наблягам, заради цвета), което беше буквално омазано в кал навсякъде. Играхме на село и сигурно 10 пъти падна в калта в различни пози. Мислех, че ще купувам ново. Но не, изпра се перфектно. Единствено третирам мазни и петна от храна, особено червени и мазни в комбинация. Само те не ми излизат без третиране. Всичко друго бухам в пералнята - кръв, трева, флумастри, боички. Няма неизлязло петно до момента. Аз пера ежедневно почти. Сушилнята и тя ми е АЕГ 8 кг, на 6 г. И от нея съм доволна.

# 107
Аз не смятам че е от пералнята споделения проблем с калта. Кал се измива и без пералня, само с вода. Само вода е нужна.
Ползва се неподходяща програма предполагам - кратка, за малко кг съответно перяща с малко вода. Или се препълва барабана. Нещо от тези неща.
Отказвам да повярвам че кал не се е изпрала или не би се изпрала в която и да е пералня като марка, стига да е на подходяща програма.

# 108
Точно от пералнята си е. Разказвала съм тук мъките си с едно Беко в къщата, в която бяхме на почивка. Това "чудо" кърпите от плажа не можа да изпере, ама иначе вода пълни доволно.

magi mei,
Не съм чувала за проблеми на програматори при Бош. Tези дивотии си ги пишат някави чичковци-ръчкачи, които още въздишат по техниката от младостта им. Не че знаят как да пуснат пералнята.
Миле са си това, което бяха. Прото пуснаха и базови модели с пластмаса повечко.
Бих заложила за пералня и сушилня на Миле, Бош поне 4 серия, АЕГ и Електролукс.
Предлагам ти да се ориентираш към уреди в средния ценови дипазон или просто дай бюджет и обещавам да не те карам да четеш темите Simple Smile

# 109
Всеки има право на мнение.

# 110
Едно е мнение, базирано на ползването на 1-2 марки/модели перални, друго е, когато си ползвал поне 20 различни.

Е, аз съм ползвала поне 20 различни перални и съвсем отговорно заявявам, че и с отличен прах за пране скапаната пералня може тотално да ти похаби прането.

# 111
И аз отговорно заявявам, каквото  да значи това, че за мен е чудно как вода не може да отмие кал.
Всеки има право на мнение, както вече казах.

# 112
Зависи каква е калта. Има една песъчлива, която лесно се отмива, но има една мазна, черна, която е много трудна за махане.

# 113
Разбира се, че може да не се изпере петно от кал (самата кал, ако е наслоена, трябва да се почисти предварително според мен, не си представям да сложа в пералнята дреха с наслоена кал), зависи от състава на калта и другите фактори, които сте споменали всички, да не ги повтарям.

# 114
  • до най-прекрасния мъж
Ама разбира се, че калта се изчетква първо. Не знам дали някой ще си сложи наслоените с кал или каквото и да е друго замърсяване дрехи в пералнята. Тази тиня къде ще иде? Най-малкото не е хигиенично за пералнята. ММ по едно време носеше дрехи с бетон омазани. Съхне, четкам, пера. Там проблемът са добавките, които не се изпират, защото горят самата дреха и цветът се променя.

# 115
  • софия
Точно от пералнята си е. Разказвала съм тук мъките си с едно Беко в къщата, в която бяхме на почивка. Това "чудо" кърпите от плажа не можа да изпере, ама иначе вода пълни доволно.

magi mei,
Не съм чувала за проблеми на програматори при Бош. Tези дивотии си ги пишат някави чичковци-ръчкачи, които още въздишат по техниката от младостта им. Не че знаят как да пуснат пералнята.
Предлагам ти да се ориентираш към уреди в средния ценови дипазон или просто дай бюджет и обещавам да не те карам да четеш темите Simple Smile
Много съм благодарна petiaivanov  и на всички отзовали се Flowers Hibiscus . Не е проблема в кратка програма,прала съм и на програма 2ч и 50м на 90 градуса и пак  същото положение.Просто е боклук и ще я изхвърля работеща.За ценови диапазон така или иначе ще ги взимам на изплащане може и 3500 да дам .Сега + /- 200 ,300 лв нямат значение.Предпочитам пералнята да е Миле,но може и Бош ,а сушилнята  да е нещо самопочистващо се ,до колкото може.Нямам нужда от Wi Fi ,или подобни екстри.Използвам я основно зимата за дънки и якета и ми се иска да е по евтина,но пък ако за някаква разлика е по-добре скъпа съм съгласна на компромис.От снощи чета темата за сушилни и за да не ви тормозя извадих два -три модела.Ще бъда благодарна за съвет и за тези модели -кой да избера.Половината и повече даже не виждам функцията за самопочистване .Ето тези гледах:
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-aeg-tr818a4e
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-aeg-tr819p4e
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-aeg-tr718l2e
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wqh245b6by-9-kg-selfcleaning-condenser-a

Благодаря !

# 116
Ами, знам ли...писа се, че калта е оставала по дрехите и излизали "със същата кал", не с петна от кал. За да излязат със същата кал, не просто с остатъчни тъмни петна, не си обяснявам как са третирани или нетретирани преди пране.  Ако някой е искал да каже друго при описанието на проблема, да е казал Simple Smile

# 117
[
Скрит текст:
quote author=petiaivanov link=topic=1728427.msg49222503#msg49222503 date=1738048656]

magi mei,
Много съм благодарна petiaivanov  и на всички отзовали се Flowers Hibiscus .
Скрит текст:
Не е проблема в кратка програма,прала съм и на програма 2ч и 50м на 90 градуса и пак  същото положение.Просто е боклук и ще я изхвърля работеща.За ценови диапазон така или иначе ще ги взимам на изплащане може и 3500 да дам .Сега + /- 200 ,300 лв нямат значение.Предпочитам пералнята да е Миле,но може и Бош ,а сушилнята  да е нещо самопочистващо се ,до колкото може.Нямам нужда от Wi Fi ,или подобни екстри.Използвам я основно зимата за дънки и якета и ми се иска да е по евтина,но пък ако за някаква разлика е по-добре скъпа съм съгласна на компромис.От снощи чета темата за сушилни и за да не ви тормозя извадих два -три модела.Ще бъда благодарна за съвет и за тези модели -кой да избера.Половината и повече даже не виждам функцията за самопочистване .Ето тези гледах:
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-aeg-tr818a4e
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-aeg-tr819p4e
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-aeg-tr718l2e
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wqh245b6by-9-kg-selfcleaning-condenser-a

Благодаря !
[/quote]
Добре. Искам да ти обърна внимание за някои неща, но ще пиша на ЛС, за да не разводняваме темата за перални със сушилни.

# 118
Здравейте имам пералня Сименс iQ500 8kg може ли някой да помогне ако знае дали е капсулован барабанът за да  се сменят лагерите .

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 17:43 от Kqtt

# 119
Здравейте имам пералня Сименс iQ500 8kg може ли някой да помогне ако знае дали е капсулован барабанът за да  се сменят лагерите .
Дайте точен модел. Пише го на лепенката около отвора на люка или на самата врата от вътрешната страна.
Като ѝ махнете горния капак, можете да видите дали е капсулован. (предполагам, че не е капсулован...)

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 18:36 от petiaivanov

Общи условия

Активация на акаунт