Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 26 361
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
При мен са от работни дрехи..и от котлен камък. От тези две неща.
Детето не...на компа няма камъни Grinning

# 196
  • оттам, откъдето започва България
Едно време нямаше компютри, децата играеха навън на воля.

И за да е по темата: Моето АЕГ май направи 3 години вече (трябва да погледна документите), но не смея да му отворя филтъра. Никога не съм била толкова неуверена и страхлива с пералните си.

# 197
Е, отваряй го, няма какво да стане...и нашият не беше дълго време отварян и се чудих какво ще намеря - ами, нищо. Буквално нищо, единствено малко количество по-мътна вода, отколкото е чистата от чешмата.   

# 198
Здравейте!Имам пералня Бош,6-та серия,модела е WAU28RH0BY/1.От известно време,преди да започне да центруфугира и след приключване на центруфугирането се чува едно тракане.По време на целия цикъл на пране няма нищо необичайно.Пералнята все още е гаранционна,ще се обадя на сервиз,но искам да попитам как стоят нещата с гаранционния сервиз,защото до сега не ми се е налагало да ползвам сервиз за уреди в гаранция.Живея в малко населено място и ще ми е по-удобно да дойдат на място.А също така и да попитам компетентните във форума от какво би могло да е това тракане,за да съм по-наясно.Случва се на всички програми,без значение на колко оборота е настроена центруфугата.

# 199
  • оттам, откъдето започва България
Проверете си филтъра, може в него да е попаднало нещо, което при тръгване на центрофугата се завихря.
Така преди години правеше моята пералня и намерих стотинки във филтъра.

# 200
Тракане или като почукване?

# 201
И при мен го има това изтропване преди основната центрофуга. С Бош 4-та серия. Проверявах филтър, оглеждах - нищо. Реших, че е от нивелацията и там коригирахме и пак си тропва. Мисля, от преподреждане на прането, но дали е така вече не знам. Не е вече в гаранционния срок.

Пп/  Може ли да е от натрупан много варовик? И това ми мина през главата.
Водата ни е доста варовита

# 202
Тракане или като почукване?
Тракане

# 203
И при моята го има това изтракване...звука е много специфичен но като намести прането спира. Може би,когато съм я натоварила повечко....незнам ,но не е всеки път.
Аз съм с Хайер

# 204
И при моята го има това изтракване...звука е много специфичен но като намести прането спира. Може би,когато съм я натоварила повечко....незнам ,но не е всеки път.
Аз съм с Хайер
При мен е постоянно, без значение от програмата и оборотите на центрофугата.Килограмите на прането са съобразени със съответните програми.

# 205
Здравейте,
търся пералня с бюджет около 800лв
това дали е добър варянт: https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … W6F2282E/p/653172, ако не очаквам препоръки

Благодаря

Според мен, по-добър избор е тази: https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … N28060BY/p/652154

Има по-солидна и здрава конструкция и по-високи максимални обороти, а в момента е на промоция за 849 лв.

Как се ориентирате кой модел има по-здрава конструкция? Не се заяждам. Аз също се интересувам. Даже използвам повода да питам при сходни или еднакви обороти и килограми коя от трите марки е за предпочитане  Bosch, AEG или Electrolux? Това което виждам е че, при AEG при всички модели, които съм разглеждал има регулиране на оборотите през 200 об.  и регулиране на температурата през 10 гр.  При Electrolux това регулиране при много модели е на по-големи степени. При Bosch също, но там почти няма клипчета да се види на какви степени е.

Така и така съм почнал с въпросите има ли разлика в използваната вода при перални от 8 и от 9 кг., ако се зарежда с по-малко дрехи.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 09:03 от Kris777

# 206
Периодично проверявам сайта на Техномикс.
Видях, че вече предлагат перални и сушилни на марката https://www.gaggenau.com/global/
Само по един модел имат от двата уреда.
Зарових се в документацията на ПМ набързо, но не открих колко кг е машината и с какъв казан е.
Интересно ми е за СМ, но да не копирам същия пост и в другата тема.

Някой да коментира, ако знае/открие.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 17:06 от Djordja

# 207
Нещо свързано с Бош е според мен, поне моделите много си приличат, а цената….
https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wgb24410by

# 208
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте,
търся пералня с бюджет около 800лв
това дали е добър варянт: https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … W6F2282E/p/653172, ако не очаквам препоръки

Благодаря

Според мен, по-добър избор е тази: https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … N28060BY/p/652154

Има по-солидна и здрава конструкция и по-високи максимални обороти, а в момента е на промоция за 849 лв.

Как се ориентирате кой модел има по-здрава конструкция? Не се заяждам. Аз също се интересувам. Даже използвам повода да питам при сходни или еднакви обороти и килограми коя от трите марки е за предпочитане  Bosch, AEG или Electrolux? Това което виждам е че, при AEG при всички модели, които съм разглеждал има регулиране на оборотите през 200 об.  и регулиране на температурата през 10 гр.  При Electrolux това регулиране при много модели е на по-големи степени. При Bosch също, но там почти няма клипчета да се види на какви степени е.

Така и така съм почнал с въпросите има ли разлика в използваната вода при перални от 8 и от 9 кг., ако се зарежда с по-малко дрехи.
Имайте предвид, че при АЕГ е през 10°С до 60, следващата стъпка е 95°С. Едва ли някой може да даде точни данни колко вода ползват 8 и 9 кг перални за всяка програма и при различното натоварване и дали има съществена разлика в цифрите. Това, което аз научих, докато избирах за себе си е, че при АЕГ барабанът на 9 и 10 кг е по-голям от 8-килограмовите. Иначе, да, при поставяне на по-малко пране, машината си дозира водата спрямо количеството дрехи, намалява се и времето за изпълнение на цикъла. Но това го правят повечето съвременни перални машини. Вижте в упътванията на конкретен модел Бош през колко градуса се регулират Т и обороти. Като цяло, това, което съм чела, е, че АЕГ са едни от най-гъвкавите по отношение на регулиране на Т и обороти на центрофугата. Доколко това е важно за Вас, зависи от начин на живот и дрехите, които носите.

# 209
Периодично проверявам сайта на Техномикс.
Видях, че вече предлагат перални и сушилни на марката https://www.gaggenau.com/global/
Само по един модел имат от двата уреда.
Зарових се в документацията на ПМ набързо, но не открих колко кг е машината и с какъв казана е.
Интересно ми е за СМ, но да не копирам същия пост и в другата тема.

Някой да коментира, ако знае/открие.
Открих за казана. Все още теглото на машината не мога да открия.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт