Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 26 278
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Имам горчиво преживяване с "новата" пералня - AEG L6SNE26SE Тя е вече на една година, но е ужасно:
1. Дрехите на повечето програми се състаряват мигновено. Всичко, тип плетени пуловерчета, излиза твърдо и с мамулчета (топченца). Постоянно минавам с машинка дрехите и след първото изпиране вече не са мекички.
2. При програмата Hand/Wool не се съсипват, но излизат като непрани - каквото има изцапано, си остава изцапано.
3. Дрехите не са меки и не миришат на нищо, дори след максимално количество омекотител - Ленор, Тео, Семана и някакъв турски съм ползвала.
Обмислям да я продам в ОЛХ и да взема нова, но изборът е много ограничен, защото дълбочината трябва да е 45 см, а не 60 см. И все пак мисля, че предната - LG, се справяше доста по-добре.

# 376
Такова поведение е очаквано от слим- моделите. Софт + не върши ли работа?Вземете си Бош. Те имат 55 см модели. Виждам, че съдения ви уред е по- дълбок.

# 377
  • до най-прекрасния мъж
Моето АЕГ е друг модел, но е със същата оребрена черна врата. Не виждам да има проблем с почистването ѝ. Не се задържа особен прах, при все че и сушилнята е отгоре ѝ.

# 378
Май никой не я е гледал в магазин да види дали наистина е оребрена или е само ефркт.
Тези, при които е гладко са на много по-високи цени. На 7 и 8 серия е оребрена:
Скрит текст:

Това е снимка в магазина, ясно се вижда, че стои мръсно, но нищо друго не харесахме като характеристики и я купихме. Решението е да не пускам лампата в коридора, пък и окьоравях с годините, с очилата за далече много неща изглеждат по-добре, отколкото са в действителност Trollface

blue.angel, с преходник ли сте м/у пералнята и сушилнята и ако да, какъв? Сушилнята ни е друга марка, затова търсим универсален, но без колани.

П.П. Впечатления от ползването ще имам след повече от месец, когато старата отиде в друг апартамент, там в момента ремонтираме.

# 379
Такова поведение е очаквано от слим- моделите. Софт + не върши ли работа?Вземете си Бош. Те имат 55 см модели. Виждам, че съдения ви уред е по- дълбок.
Какво е Софт+? Модел, Програма, Препарат… 😳
Мястото ми е 40 см макс. Бъркате се нещо от снимката. Бош имат ли такъв модел, не видях последно като търсих. Но все пак се чудя дали да не взема пак ЛГ Sad

# 380
Какво е Софт+? Модел, Програма, Препарат… 😳
Мястото ми е 40 см макс. Бъркате се нещо от снимката. Бош имат ли такъв модел, не видях последно като търсих. Но все пак се чудя дали да не взема пак ЛГ Sad
Soft plus.  Не го ли виждате този бутон? В упътването пише за какво е.

# 381
  • до най-прекрасния мъж
blue.angel, с преходник ли сте м/у пералнята и сушилнята и ако да, какъв? Сушилнята ни е друга марка, затова търсим универсален, но без колани.
Направихме си рафт от ПДЧ и две дървени греди в двата края, захванати за стената и гардероба посредством съответно анкери и видии. Нашите уреди са вградени в гардероб в коридора, от едната страна е стена, от другата и отгоре е гардероба. Не сме търсили изобщо свързващ кит, нямам представа как се монтира и дали става за различни марки уреди.

# 382
Изобщо не съм обърнала внимание. Видях го и прочетох, ще го пробвам, благодаря!

# 383
Изобщо не съм обърнала внимание. Видях го и прочетох, ще го пробвам, благодаря!
Това, което ще напиша, не е критика в никакъв случай, но не знам как да го напиша по друг начин: имам чувство, че не познавате добре уреда и може би не подбирате правилните програми, температури, обороти, допълнителни фукции. Опитайте отново да разгледате таблиците с програмите и съвместимите функции, коя програма за какво количество пране е, какви материи и т.н. и се надявам поне малко да се подобри качеството на изпирането.

Не знам дали се бъркам от снимка, но за маркираното в синьо разстояние говоря:
Скрит текст:

От снимката видях, че в пералнята има плетива/пуловери и други неща.  По-правилно е да перете плетивата отделно и на програма Wool, за да не стават на топчета.

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 23:01 от petiaivanov

# 384
Здравейте!
Изчетох всичко в темата за комбинираните перални и сушилни (исках комби поради липса на място), но разбрах, че не ми достига височина за комбинираното AEG с термопомпа. Та, в резултат на това реших да взема само пералня сега, пък за сушилня ще го мисля като имам място.
Основното ми колебание е между АЕГ и Електролукс, като искам да е поне 9 кг и по възможност с UniversalDose чекмедже. Надявам се да получа отзив от тези, които имат такова,  дали действително този вид чекмедже има някакви предимста пред стандартното, но на мен поне ми изглежда много готино и лесно за почистване.
Старата ми пералня Candy върти изключително мудно и бавно и имам усещането, че пере с много малко вода - това определено искам да избегна.
Днес щях да поръчам този Electrolux, но видях, че пише по - малка консумация на вода - 45л, а почти всички AEG-та са с 50л (дали това ще даде разлика?):
https://www.tehnomix.bg/peralnya-electrolux-ew7f3494eq-9-kg-univ … mcare-1600-ob-min

Ето и аналогично AEG пак с 9кг и 200лв отгоре като цена:
https://www.technomarket.bg/peralni/aeg-lfr73944oe-09213254

# 385
И ние се колебаехме м/у модел с такова чекмедже. Пише, че по-добре се усвоявали таблетките, но пък не ползваме таблетки и не знам дали някога ще минем на тях. От гледна точка на практичност избрахме модел с обикновено. Струва ми се по-лесно за почистване.

# 386
Ето инфо пространно за това чекмедже
https://www.aeg.bg/care/inspiration/universaldose/.

За мен не е ок и ще кажа защо.
Рекламират добро разтваряне на капсула дори при 30 градуса.
Знае се че точно комбинацията течен препарат /капсула- тя е концентриран течен препарат,  и ниска температура е предпоставка за вмирисване на машината, тъй като течните препарати се наслояват по тръбички и т.н по пътя си към барабана, което като добавим 30 градуса способства за задържането им там и за вмирисване последствие. Особено ако винаги перете в тази комбинация-гел+ниска Т...а не редувате с прах и 60 градуса.

Иначе като плюс виждам че няма да я изплюва на люка...както често става ако се поставя директно в барабана.

# 387
Реално аз няма да ползвам капсули Grinning  Това, което ми харесва е големия отвор за праха и отделението за омекотител, което е без капаче отгоре, което да мухлясва и да събира остатъци от омекотител. Electrolux-a ме блазни заради 60-те см дълбочина и няма да ми стърчи много напред. Въпросът е дали ще получа нещо повече откъм функции и качество от АЕГ-то (като имам предвид все пак, че са един бранд реално вече)

# 388
Обърни внимание че на еликтролукса горе пише 1600 оборота..а долу в описанието 1400 оборота. Провери си модела в сайта на марката ако не си.

# 389
Здравейте, моля за препоръка за най-обикновена пералня, защото нашето поредно Беко сдаде багажа скорострелно и нямам никакво време да търся, да чета и да сравнявам модели (извинявайте, просто така ми е писнало да се занимавам с перални….).
Не искам нищо специфично, просто да има кратка и дълга програма за памук. Това ползвам. Не ме интересува ни марка, ни цена, ни хиляди копчета.
Ще съм благодарна на всякакво съдействие.

Общи условия

Активация на акаунт