Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 29 150
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
А защо си фиксирате времето за пране, а не я оставите сама да прецени?
Тя може и да показва някакво време в началото, но после ще си го промени според прането и зададените функции.
Петя, пералните на Миле не съкращават първоначално зададеното време, дали с Курц или без.
Щом пише 2 часа (примерно), значи ще работи 2 часа, нищо, че кг пране са по-малко от максимално зададените за дадената програма.
Аз от това съм много доволна, защото си търся времето за същинско изпиране.

# 586
А пък моята го променя дори и с малко. Не казвам, че съкращава. Скоро ще купувам нова, че тази поостаря. Десета година подкарва. Даже се чудя дали пак да е Миле или да се ослушам за друг вариант. Течни препарати почти не използвам.
И от АЕГ-то съм страшно доволна

# 587
А пък моята го променя дори и с малко. Не казвам, че съкращава. Скоро ще купувам нова, че тази поостаря. Десета година подкарва. Даже се чудя дали пак да е Миле или да се ослушам за друг вариант. Течни препарати почти не използвам.
На теб не ти е позволено да се чудиш Simple Smile
Ако ти се чудиш, какво да правим ние с гайдите?! Grinning

# 588
Съкращават, че и бутон си имат за тази цел. Даже и "бабите". Други през "екстри"
Скрит текст:

W 4166
via /geschichten erzählen

# 589
  • София
Моля за помощ при избора на пералня, която ще се сложи в кухнята на апартамент за под наем. В нормалния случай бих взела Бош, но тук ми трябва по-плитка пералня, която след монтажа да се събере до 58-59 см, тоест да не стърчи извън очертанията на плота.

Набелязах на прима виста няколко модела и бих била благодарна за мнения и препоръки - както за тях, така и евентуално за други, които да пасват.

Тези са 54,7 см
https://www.tehnomix.bg/peralnya-electrolux-ew6f3484e-8-kg-1400-ob-min
https://www.tehnomix.bg/peralnya-electrolux-ew6f2282e-8-kg-1200-ob-min

А тези - 48 см.
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … 6SM427BE/p/653399

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … WR508SBW/p/652060

Бихте ли могли също така да ми кажете дали на всяка пералня може да се монтира допълнително маркуч с аквастоп.

# 590
  • Някаде там
Здравейте,в процес на избор на нова пералня съм. Търся мнение за този модел на Electrolux EWGF1492,  в момента е на промоция. Също така ако може някой да ми обясни каква е  разликата между нея и EWGF3494? Разликата в цената е около 300 лв. Заслужава ли си да се платят?

# 591
Не те сугестирам, но сериозно помисли за ТуинДос — страшно удобство е, а и препаратите си вършат чудесно работата (за цветно). За бяло, знаеш, ползвам прахообразен.

# 592
Моля за помощ при избора на пералня, която ще се сложи в кухнята на апартамент за под наем. В нормалния случай бих взела Бош, но тук ми трябва по-плитка пералня, която след монтажа да се събере до 58-59 см, тоест да не стърчи извън очертанията на плота.

Набелязах на прима виста няколко модела и бих била благодарна за мнения и препоръки - както за тях, така и евентуално за други, които да пасват.

Тези са 54,7 см
https://www.tehnomix.bg/peralnya-electrolux-ew6f3484e-8-kg-1400-ob-min
https://www.tehnomix.bg/peralnya-electrolux-ew6f2282e-8-kg-1200-ob-min

А тези - 48 см.
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … 6SM427BE/p/653399

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … WR508SBW/p/652060

Бихте ли могли също така да ми кажете дали на всяка пералня може да се монтира допълнително маркуч с аквастоп.

Бих се спрял на LG. Поне ви предлага по-ниски db /ще я позиционирате в кухня/и добро изпиране. Доброто и най-доброто  за"шведските перални"  се отнася за Cylinda и ASKO/перални без маншон / за амортисьорите е писано/Васил Василев, липсваш/.
По мое виждане E-lux не попада в това. "Лошото е, че придобиха  AEG.
P. S. djordja," баш" petiaivanov да" сугестираш" е обречено на неуспех. Намери бутоните и екстрите на вашият модел. Тук включете и температура на постъпващата /захранваша/ вода в Целзий или друг /z. b. Фаренхайт/за евентуално удължаване на цикъл на пране. Успех Ви желая.

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 16:01 от niljaniljo

# 593
Неее, няма да започвате разговор на "Вие" заради мен. Сакън Simple Smile
Аз си се разландисвам и си се чудя, ама като дойде моментът ще ида в магазина и ще отсека. Тя сама ще ми падне в ръчичките.
Всъщност имаме една с автоматично дозиране на място, където ходим рядко-разбирай 3-4 пъти годишно. Ами не я зареждам, защото всичко ще се спече вътре. На 4-5 години е. Тогава мъжът ми се зае с купуването на уредите от близкия град Joy    и в старанието си да купи свестни уреди ми е взел таз 'убавица и един хладилник Бош, за който съм споменавала в съответната тема как го недолюбвам... Не съм дуднала за пералнята, че е дал излишни пари за автоматичното дозиране, понеже го съжалих, ама за хладилника му трих сол на главата преди това.

# 594
  • София
niljaniljo, благодаря!
Междувременно видях, че и AEG имат няколко slim модела, ще ги разгледам и тях.

# 595
Аз си се разландисвам и си се чудя, ама като дойде моментът ще ида в магазина и ще отсека. Тя сама ще ми падне в ръчичките.
Всъщност имаме една с автоматично дозиране на място, където ходим рядко-разбирай 3-4 пъти годишно. Ами не я зареждам, защото всичко ще се спече вътре. На 4-5 години е. Тогава мъжът ми се зае с купуването на уредите от близкия град Joy    и в старанието си да купи свестни уреди ми е взел таз 'убавица и един хладилник Бош, за който съм споменавала в съответната тема как го недолюбвам... Не съм дуднала за пералнята, че е дал излишни пари за автоматичното дозиране, понеже го съжалих, ама за хладилника му трих сол на главата преди това.
Не съвсем по темата, но може ли пак за хладилника Бош. Няма как да намеря старо мнение в друга тема.

Пералните Бош са ОК, какво му е на брат им хладилника?

# 596
  • Deutschland/HE
Аз съм с хладилник Бош, No frost на хладилна и фризерна част и съм много доволна. Незаменими са ми 4те чекмеджета, 2 за месо и риба и 2 фреш зона за зеленчуци.

# 597

P. S. djordja," баш" petiaivanov да" сугестираш" е обречено на неуспех.
niljaniljo, в никакъв случай не съм се запънала, аман-заман, Петя да се съобрази с предложението ми, но тя е интелигентен човек, а интелигентните хора чуват и мислят.
По добре да се сподели опит, а отсрещната страна ще прецени и ще направи своя информиран избор.

# 598
Така е. Който ползва знае.

# 599
Не съвсем по темата, но може ли пак за хладилника Бош. Няма как да намеря старо мнение в друга тема.

Пералните Бош са ОК, какво му е на брат им хладилника?
Това е един смотан модел от 4 серия, при който се случва каквото е най-отдолу в чекмеджето за зеленчуци да замръзне и някак този хладилник не охлажда равномерно. Добре, че ходим рядко там, където се намира.

Общи условия

Активация на акаунт