Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 29 101
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Вие почиствате филтър, а проблем може да има дренажната помпа.Първо извикайте техник.

# 631
От Бош 6-та серия всичко ли се произвежда в Турция? Днес в Техномаркет на всички изложени модели така пишеше.

# 632
При центрафугирането, са доста влажни дрехите, когато маркучът е върху тоалетната чиния. Но ме накарахте да се замисля, те дрехите са пак доста влажни, дори да спусна маркуча долу.на земята при центрафугиране. Дори не спирам вече.ценрафугирането. Засякла съм, че след 18-20 минути.започва центрафугирането и спускам маркуча на земята. Леля.ми каза, че е висока тоалетната чиния и затова не може добре да се центрафугират дрехите и са влажни. Посъветва ми да спускам.маркуча при центрафугирането. Ще се опитам да направя подробни снимки на разположението на пералнята и да ви ги покажа. После.да ми кажете дали всичко е наред.
След като приключи.пералнята, в маркуча има малко останала вода. Тръскам го да излезе напълно водата от него. Това нормално ли е, да остане малко вода в маркуча?
Нормално ли е във филтъра да има винаги вода, когато се чисти? В моя филтър има винаги вода. Чистя го на 2-3 месеца. Досега няма мъхове, пашкули и подобни боклуци във филтъра. Само чиста вода изтича от него.
Момиче, хем си ми симпатична в незнанието си, хем истински ти се ядосвам.
Колкото по-високо е маркуча, толкова по-добре (между 80 и 100 см е оптималиният вариант). Виж снимката от поста на тета 75 и стига с тези лели и стринки.
https://bg-mam.ma/p/1728427/49769094
Във филтъра винаги трябва да има малко вода и в маркуча също!
Каква е тази дървена скара и защо е?  Тя сигурно пружинира и това пречи на центрофугата. Ако подът е твърд-плочки или мозайка, я сложете (пералнята) директно на него.
Изтегли едно упътване на която и да  е пералня и виж как се монтира. Еднакво е за всички по отношение на пода и маркучите.
Скрит текст:
Иде ми да дойда у вас и да ти направя всичко безплатно!

# 633
  • На брега на реката
Петя, без да съм сигурна мисля, че перилнята може да е в баня и за да не стои във вода, е сложена върху скара.
Не виждам друга логика, за подобно решение.

# 634
Жената е пояснила, че пералнята е в коридора, защото в банята няма място. Ако подът в коридора е теракот или нещо друго твърдо и кънтящо, може би дървената скара е, за да не вибрира толкова силно върху плочките. Може да не е имало възможност за силиконови подложки.

# 635
Петя, без да съм сигурна мисля, че перилнята може да е в баня и за да не стои във вода, е сложена върху скара.
Не виждам друга логика, за подобно решение.
Каза анонимната, че е в коридора зад вратата на банята. Но как тогава стига маркуча към тоалетната чиния, незнам.
Нещо не се вързва.

# 636
И къде е включена към водопровода също.

# 637
  • На брега на реката
Моя грешка, не съм допрочела явно, но от снимката, сякаш е в мокро помещение.

# 638
В старата панелка имахме само тоалетна и преди нея място за пералня. Дели ги много малка стена, точно да мине маркуча както е показано...
Банята е залепена на гърба, съответно мивката, нали нещо спомена за дупчене... но си имаше изведен маркуч за обратната вода на пералнята, странно е къде е хванато това чудно...

# 639
  • София
Здравейте.
Спешно трябва да си закупя пералня, прочетох ви назад в темите, но не мога да избера Aeg или Bosch.
Големи екстри не ми трябват, например авт.дозиране, WiFi и др.
Но пък ми е важно колко горе-долу е времетраенето на по-кратките програми и db.
Моля за съвет.

# 640
На мен ми се стори, че пералнята на жената си стои постоянно в коридора, пълни се с маркуч от мивката в банята и се източва в тоалетната чиния. Не съм сигурна дали съм я разбрала правилно, но тъй като, както казах, знам какво беше положението с полуавтоматична пералня, ми изглежда много подобно - при Евриката на хората, за които писах, маркучите стояха 'подпрени' на едно шкафче до пералнята, а когато трябваше да я ползват, просто навиваха пълнещия маркуч на смесителя на мивката, а отвеждащия го закачаха на тоалетната чиния. Тяхната пералня стоеше до вратата на банята. За автоматична пералня мисля, че можеше да се пълни пак от мивката, обаче с удължителен кран (не знам как точно се казва джаджата, но се монтира преди крановете на смесителя и пералнята може да се пълни така, като след ползване се разкача маркучът и се затваря кранът на 'удължението')

# 641
Тази скара е сложена да не вибрира пералнята. Но ако се махне, маркучът за мръсната вода ще падне много надолу. Трябва пак да се пробива. Маркучът минава през една стена, слепена до баняна. Пробита е стената-има.малка дупка, през която да мине маркучът за мръсната вода. Тази дупка е малко по-висока от тоалетната. Има направен отделен кран за пускане и спиране на водата към пералнята. Като приключи.пералнята, го спирам, за да не стане авария. При пускане на пералнята, го пускам. Този кран се намира върху най-горната тръба за студена вода-тръбите за бойлера. Към тази прилежаща стена се намира и бойлерът в банята. Тоалетната е много близо до тази  прилежаща стена и затова стига маркучът да се сложи върху тоалетната чиния. Пак се повтарям - така тати я монтира. Той обичаше да си върши сам работата и не се консултира поне до водопровдчик как правилно да се монтира. Мама се занимаваше с прането и пералнята. Тя си простираше дрехите. Имаше нейн метод на работа и тя не искаше да се бърка в работата. Така че не знам дали така са излизали дрехите толкова влажни след приключване на пералнята. Само един път се центрафугираха дрехите.
Дано сте разбрали. По-добре не мога да обясня.

# 642
Аз разбрах. За жалост не знам как бих могла да помогна, но щом майка Ви си е работила с пералнята и не е индикирала да има проблем, може би, ако сега дрехите излизат по-влажни след центрофуга, отколкото преди, е възможно наистина да е от дренажната помпа, както предположи по-горе един човек. Не мисля, че е заради променената височина на тоалетната чиния. Тя, дори и вдигната след ремонта, едва ли е чак толкова много по-висока, отколкото е била, когато всичко си е работело добре. Дано да се установи причината! Flowers Four Leaf Clover

# 643
Звучи като да е супер неудобно за ползване! ..като някакво временно връзване, а не за дълго и постоянна ползване.
В кухната до мивката няма ли опция да се свърже..

# 644
Тази скара е сложена да не вибрира пералнята. Но ако се махне, маркучът за мръсната вода ще падне много надолу. Трябва пак да се пробива. Маркучът минава през една стена, слепена до баняна. Пробита е стената-има.малка дупка, през която да мине маркучът за мръсната вода. Тази дупка е малко по-висока от тоалетната. Има направен отделен кран за пускане и спиране на водата към пералнята. Като приключи.пералнята, го спирам, за да не стане авария. При пускане на пералнята, го пускам. Този кран се намира върху най-горната тръба за студена вода-тръбите за бойлера. Към тази прилежаща стена се намира и бойлерът в банята. Тоалетната е много близо до тази  прилежаща стена и затова стига маркучът да се сложи върху тоалетната чиния. Пак се повтарям - така тати я монтира. Той обичаше да си върши сам работата и не се консултира поне до водопровдчик как правилно да се монтира. Мама се занимаваше с прането и пералнята. Тя си простираше дрехите. Имаше нейн метод на работа и тя не искаше да се бърка в работата. Така че не знам дали така са излизали дрехите толкова влажни след приключване на пералнята. Само един път се центрафугираха дрехите.
Дано сте разбрали. По-добре не мога да обясня.
Няма да падне маркучът, ако махнеш скарата. За него няма значение това място на каква височина е. Нищо не трябва да се пробива.

Общи условия

Активация на акаунт