МОН - промените продължават (6)

• 37 423
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
Ще споделя нещо лично като възрастен човек: позволих си да направя забележка на деца на видима възраст осмоклосници да си вдигнат нарочно изпусната под седалката на трамвая опаковка от кроасан и последвалата реакция ме ужаси, не исщам да си спомням дори за думите по мой адрес, абсолютна арогантно ст на деца, обречени в маркови дрехи. Затова съм за час по добродетели или би могло по-спуличливо наименование да се намери...

# 436
  • София
Ако успеят да промият мозъците на гамените да не са гамени, би било чудесно. Ама надали. Joy

# 437
Ще споделя нещо лично като възрастен човек: позволих си да направя забележка на деца на видима възраст осмоклосници да си вдигнат нарочно изпусната под седалката на трамвая опаковка от кроасан и последвалата реакция ме ужаси, не исщам да си спомням дори за думите по мой адрес, абсолютна арогантно ст на деца, обречени в маркови дрехи. Затова съм за час по добродетели или би могло по-спуличливо наименование да се намери...

Възпитание да  се нарича. Ама защо семейството не си ги възпитава, не знам и аз.

Скрит текст:
Това не са добри пионерчета! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 438
  • София
Най-убедителният "възпитател" е личният пример, но когато възрастните дават лош пример... Правила съм забележка на възрастен, нямате представа каква реакция имаше. Дажи си позволи да ми говори на "ти".

# 439
  • София
Възпитават си ги, бе. Възпитават ги да бъдат "борбени", "да си защитават правата", да са "оправни", да не се оставят "да ги мачкат". Само се губим някъде в значението на понятията.

# 440
Възпитава се не само с пример, не с предмет, в който да дремят, а с адекватни наказания.
А наказанията са премахнати точно с цел по-лесно промиване на мозъци. Свободата е робство, а невежеството е сила е казал един умен човек

Вървим с бодри крачки към невежеството е сила. Скоро и войната ще стане мир

# 441
  • София
Каквото са посяли възрастните. Нагло е да се държиш неуважително и невъзпитано, а да изискваш уважение и възпитание.

# 442
Може с журналистите да съм ги преброила. Joy
В България 20 души априлско въстание са вдигали. За нашите ширини това е нормално. Ти колко искаш да излязат , милион. Не сте ли учили история? Двама души са чета. Трима са чета с предател. Така сме ние. Не казвам, че е лошо. Има и своите положителни страни

# 443
Възпитават си ги, бе. Възпитават ги да бъдат "борбени", "да си защитават правата", да са "оправни", да не се оставят "да ги мачкат". Само се губим някъде в значението на понятията.

Баш така се получава. Само от тази страница на темата го има това разминаване - наприер: един казва:  уважавайте възрастните, защото са възрастни. Вторият веднага -а, що, няма, само ако и те се държат възпитано.
И ето ви го разминаването....луда работа. Grinning

# 444
Търсят вариант как да посетят доброта, защото учениците озверяха. Даде се прекалено много права и свободия. Във всяко училище има класове, които страдат, заради ученици с агресивно поведение. В голяма част от случаите родителите си защитават детето побойник, а другите ги е страх да ходят на училище и изтърпяват отвратителни дни. В начален етап не могат да се изключват, не могат да се наказват ... Родителите не правят нищо, казват, че е отговорност на училището - там се случват проблемите. Спрямо един родител добротата може да дойде от час по религия, от друг от час по Добродетели.
Продължавам да не разбирам къде е проблемът. Никой няма да ги дели на религии. Който иска и училището има възможност да предложи религия - ще си я учи нея, който не иска или училището не може да предложи религия, ще си учи Добродетели.

Проблемът за мен са антиценностите, на които искат да ги учат. И товарищите, които ги диктуват.
Именно. В случая не става въпрос за общочовешки ценности, които и сега учат в час на класа. Говорят за религия, а религията не и е мястото в училищата. Има си църкви и джамии и синагоги за тази цел. Поповете нямат място в училище.
И императивния начин, по който се налагат, и размахват пръст много мирише на диктатура
И така разделят хората, не ги обединяват. Зорлем ще настройват малцинствата, зорлем ще делят децата по религия

# 445
Някои няма да искат добродетели и ще учат религия. Именно. А религията е тази, в чието име са потъпквани всякакви добродетели. Само прочетете стария завет и ще видите за какви добродетели иде реч, тогава гаменчето от трети клас ще ви се види ангел.
Но, невежеството е сила

# 446
  • София
Аз и към добродетелите на МОН имам резерви, предвид поведението и приятелите на министъра.

# 447
Аз и към добродетелите на МОН имам резерви, предвид поведението и приятелите на министъра.
Мамите си мислят, че в предмета религия, ще уплашат непослушните деца с горене в Ада и те ще станат добри и послушни.
Прав е бил Оруел. Скоро имаше меме как той казва- писах книга, не наръчник за управление!
За какво са нужни математика, логика, природни науки, изкуства, като може просто да въведем религия, явно има много безработни богослови, а учителите по математика са кът.
Да очаквам скоро  лов на вещици и анатемосване на червенокоси в тик ток?

# 448
  • София
Може с журналистите да съм ги преброила. Joy
В България 20 души априлско въстание са вдигали. За нашите ширини това е нормално. Ти колко искаш да излязат , милион. Не сте ли учили история? Двама души са чета. Трима са чета с предател. Така сме ние. Не казвам, че е лошо. Има и своите положителни страни
Ами, ако всички, които рисувате мрачни апокалиптични картини по форумите, излезете, може и да стане нещо. Но няма да разберем, защото ще си останете по форумите.

# 449
За разлика от останалите, които си показват мутрите по телевизията и като си отворят устата мирише на средновековие. Закъснели са с няколко века, и са сбъркали и мястото, но са взели трийсет сребърника, няма смисъл и така са станали за резил. Благодаря за предложението, без да знаеш дали съм била на осми или не.
Както казах, България е особено място, но не ме разбра, все тая.
Търсят работа на богословския факултет, нови бюджетни пари, не се наплюскаха

А, забравих, и от чужди езици няма нужда. Ще си говорим чрез Бог или с ИИ.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 13:45 от Априлски душ

Общи условия

Активация на акаунт