Студенти в Нидерландия - 24

• 49 611
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
Влизам само на бързо да се похваля с приет студент в Амстрдамския университет, специалност право, нумерус фиксус. За съжаление не е първо желание, та чакането продължава.
Много се радвам Mini ,че си отново  тук с нов студент!Да ти е честит и нека да успее да се пребори за първото си желание!

# 136
Изпращала съм лекарства по пощата преди 2 години - нямаше никакъв проблем.
С Арамекс миналата година изпращах и мед и лекарства .
Ние също сме доволни от Арамекс. Мед, лекарства,  храна, всичко пристигна без проблем.

# 137
  • Sofia
Моля ви за препоръки за попълване на данъчна декларация. Зная, че още е рано май, но много неща станаха - изпити, изтичащи срокове за стаж и exchange, пълна лудница! Та ако някой може да даде координатори за счетоводител или полезни практики, ще съм много благодарна:)

# 138
  • Sofia
Здравейте
Ние пращахме веднъж със Спиди голям пакет, стигна без проблем в Нидерландия, Айндховен,
Обаче втория опит е неуспешен и не знам какво се случва и как да пращам оттук нататък:
Изпратих пратка на 6.1.2025г. със Спиди със същия получател, адрес, телефон, но бяха объркали мейла (@gamil.com вместо @gmail.com), което го видях след търсене на dpd на сайта.
Е, стигна до офис край Айндховен и я върнаха. Без да се обадят на телефона, мейл е ясно, че няма как да се получи, но това го разбрах впоследствие. Писах на Спиди, отворих искане за рекламация. Отговориха, че са изпратили запитване до външния доставчик и толокоза. Повече информация не получих, докато пратката не се върна в София. След това ми отговориха, че пратката е неправомерно върната и ще махнат таксата за връщане и ще въстановят таксата по изпращане.
До тук добре, сбъркали, върнали я.
Пак я изпратих миналата седмица с провверка на всичко дали е въведено коректно.
И какво се случва днес - получен мейл в 1ч през нощта, че пратката ще бъде доставена днес 22.01.2025 като ще се изпрати мейл с уточнване на time slot-a. Такъв мейл не дойде и се появи в сайта на dpd, че пратката се връща.
Отново.
Това е
"Your package will be returned to the sender"

"The sender has asked us to return your package." в детайлите от 11:16 ч.
По никакъв начин няма как да поискам връщане.

И пак мейл до dpd без отговор до момента и до Спиди със същия отговор като преди: изпратено запитване.

# 139
  • София
Препоръчвам ви да разговаряте с DPD по телефон, да кажат къде е пратката и да иде студентът да я вземе.

# 140
  • Sofia
Препоръчвам ви да разговаряте с DPD по телефон, да кажат къде е пратката и да иде студентът да я вземе.

Благодаря
Звъня 2 пъти (не знам дали на този номер, но каза, че е намерила местен номерт на dpd) и се включва автомат, който иска да се въведе номера на пратката и след въвеждането да се избере дали иска да говори с оператор. След избор на оператор, връзката прекъсва.
А пратката е в офис в Best, не е в Айндховен и е тежичка като за момиче.
Ще кажа пак да звъни.

Update: на този номер звъня пак, но този път е питала дали може на английски, защото са й говорили на холандски. И са я върнали пак на автомата.
Дъщеря ми се свърза с местния телефон на dpd (085-0022222).
Получила е изключително нелюбезно отношение.
Отговорили са й, че е политика на фирмата да не доставя повредена пратка.
При питането й в кой офис е в момента, за да може да отиде да си получи пратката лично в офиса, й  е било отговорено грубо, че не може.
да си получи пратката и й е бил затворен телефона от служителят.

Кашонът не беше повреден при изпращането му.
Ако е вярна тази информация, то пакетът е повреден от тях, и не е коректно да връщат за втори път същата пратка по такава причина.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 16:19 от Невъзможна

# 141
Като чета за Спиди, лошо ми става. Аз вчера изпратих колет с тях, вече започвам да съжалявам. Дано всичко е наред. Забравих да ги питам след колко време се очаква да го получи. Дано го получи все пак.

# 142
  • Sofia
Като чета за Спиди, лошо ми става. Аз вчера изпратих колет с тях, вече започвам да съжалявам. Дано всичко е наред. Забравих да ги питам след колко време се очаква да го получи. Дано го получи все пак.
По принцип за около седмица е доставката.
Става и по-бързо - от 17.01 доставката трябваше да е днес 22.01, ако няма проблем Disappointed

# 143
  • София/Велико Търново
Да попитам само аз ли имам проблем със сайта на България еър. Отпитвам се да купя билет от и до Амстердам с младежката тарифа, и в момента в който нятисна Search flight вместо да ми зареди полети ми връща съобщение - Request-URI Too Long

The requested URL's length exceeds the capacity limit for this server.

Това е от много време насам, и понякога след много опити с различни браузъри успява да ми зареди нещо. Но докато разгледам и избера полети по някое време пак крашва. Ако не избера младежка тарифа няма проблем.

През приложението от телефна пък ми връща съобщения за проблем с дължината на паролата.

# 144
Два пъти съм изпращала по Спиди до Леуварден -без никакви проблеми.

# 145
  • Варна
Тези дни пратихме документи по dhl, всичко е точно. Получи ги на следващия ден.
Утре девойката ще праща пак документи по dhl, към нас, надявам се всичко да е наред.

# 146
  • София
Не бъркайте пратка с документи по въздух с колетна пратка през групаж с цялото й прехвърляне по разни терминали.
При колетите много пъти хората подценяват опаковката. Ако кашонът не е достатъчно подсилен/дебел, а съдържанието е тежко или не е добре уплътнено и подсигурето, има риск опаковката да се деформира, разкъса, смачка и т.н. А пък ако се намокри по някаква причина повреме на транспорта, става мазаляк.
Хората много често подценяват осигуряването на съдържанието в пакета. Наслушала съм се от колеги за всякакви случаи. (В този бранш работя, макар и не директно в оперативната дейност.)
Колетът трябва така да е опакован и всяко чупливо нещо вътре поотделно осигурено с фолио с балончета, а отвън фолиране на кашона, който да е от поне трислойно велпапе, че едва ли не ако го пуснете от 1м височина, да няма повреди.
Това е положението.
Най-добре с бус услуги, директно, без претоварване някъде си по пътя.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 20:53 от Peruanka

# 147
Като сме на тема "Спиди"  - чета вече трета година за неприятностите и главоболията свързани с недоставени, разкъсани и т.н. колети и всеки път си казвам "Леле, ужас! А при нас никога не е имало проблем - пращам колети поне по 3 пъти в годината, винаги идват точно навреме и ги носят на адреса на детето." И така до септември 2024 г., когато за пореден път изпратих колет, който пристига точно навреме, нооооо на съвсем друг от посочения от нас адрес. И от този момент започна драмата. Всеки ден ходих в офиса, те писаха мейли до международния отдел, отделно детето пишеше на DPD всеки ден по не знам си колко мейла, обаждания по телефона и какви ли не опити да се свърже с тях. Получи един единствен мейл, че колетът е доставен и ако не бъде потърсен до 2 дни, ще се върне до получателя. Ние искахме да бъде прелокиран, защото той беше доставен в една колиба на някакъв път между Грьонинген и Леуварден и детето нямаше как да стигне до там, освен с кола. А колетът беше 8 кг. Мълчанието на DPD ме влуди буквално, а вината беше изцяло тяхна. Адресът беше коректно подаден от наша страна. В крайна сметка, след една седмица, детето с една нейна приятелка с шофьорска книжка са наели кола под наем и са отишли до въпросната колиба, колетът просто си е седял там. Миналата седмица отново пратих колет със Спиди и всичко беше наред - доставен точно навреме и на правилното място.

# 148
Писмено оплакване няма ли да свърши работа?
Служебно работим с всички големи куриери, имало е какви ли не ситуации с всички,  без изключение, всички пратки с оборудване се застраховат и понякога се стига до ползване на застраховката. Миналата година преди Коледа и Нова година, 10 дни се търсеше експресна карго пратка до Париж.

# 149
  • Sofia
Писмено оплакване няма ли да свърши работа?
Служебно работим с всички големи куриери, имало е какви ли не ситуации с всички,  без изключение, всички пратки с оборудване се застраховат и понякога се стига до ползване на застраховката. Миналата година преди Коледа и Нова година, 10 дни се търсеше експресна карго пратка до Париж.
Писмено оплакване - би трябвало мейл и заведено оплакване по този емайл да е в тази категория, нали?
Изпратен е такъв и до Спиди и до dpd, заведени с номер с оплакване.
Но какво от това - пратката се върна първия път, сега отново се връща.
И трети път ще трябва да се праща...

Общи условия

Активация на акаунт