Студенти в Нидерландия - 24

• 49 616
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Да попитам само аз ли имам проблем със сайта на България еър. Отпитвам се да купя билет от и до Амстердам с младежката тарифа, и в момента в който нятисна Search flight вместо да ми зареди полети ми връща съобщение - Request-URI Too Long

The requested URL's length exceeds the capacity limit for this server.

Това е от много време насам, и понякога след много опити с различни браузъри успява да ми зареди нещо. Но докато разгледам и избера полети по някое време пак крашва. Ако не избера младежка тарифа няма проблем.

През приложението от телефна пък ми връща съобщения за проблем с дължината на паролата.

Мноооого им е бъгав сайта. Последно с дъщеря ми се мъчихме преди 20 дни. Накрая успях през приложението, но първо избрах билетите и след това се логнах в нейния профил за да ги купя.

# 151
  • Sofia
Най-добре с бус услуги, директно, без претоварване някъде си по пътя.
Имате ли информация за извършване на такива услуги с бус до Нидерландия (Айндховен)?

# 152
  • София
Най-добре с бус услуги, директно, без претоварване някъде си по пътя.
Имате ли информация за извършване на такива услуги с бус до Нидерландия (Айндховен)?
Аз не съм ползвала до сега, но една потребителка тук в темата ми беше давала контакт и препоръка за едни хора на лични. Не мога да гарантирам и цената може да е друга сигурно вече, но ето скриншот:

# 153
Фирмата е CARPOOL

# 154
За Спиди да споделя от опит звънете на международния им отдел в България и си говорете с тях лично , те да се разправят с ДПД. Поне в нашия случай , преди време те оправиха нещата . Всъщност  с две пратки сме имали проблем и те ни съдействаха.
На Спиди звънете на телефон 02 4485800 , огледалния номер на 070017001 , който не таксува по лев на минута и можете да си стоите и да ги чакате да изумуват казуса ви и да ви прехвърлят от колега на колега.
От Холадската ДПД няма да Ви съдействат.

# 155
  • Sofia
За Спиди да споделя от опит звънете на международния им отдел в България и си говорете с тях лично , те да се разправят с ДПД. Поне в нашия случай , преди време те оправиха нещата . Всъщност  с две пратки сме имали проблем и те ни съдействаха.
На Спиди звънете на телефон 02 4485800 , огледалния номер на 070017001 , който не таксува по лев на минута и можете да си стоите и да ги чакате да изумуват казуса ви и да ви прехвърлят от колега на колега.
От Холадската ДПД няма да Ви съдействат.
Благодаря
Но нищо не оправиха Спиди, на телефона отговарят, че е регистрирано запитването и "чакаме информация от външния партньор" и въобще не се обадиха повече.
Чак като започнах да пиша мейли, ми се отговори поне веднага, не че с друга информация. Докато не се върна пратката, беше чакаме информация.
След като се върна ми изпратиха мейл, че е неправомерно върната от партньора им.
Сега се повтаря същото.

# 156
  • Бургас
Ако някой ще праща пратка до Айндховен и има място и кг, да ми пише да се включа с няколко буркана мед, че това иска моят младеж, ама само за тях не се заслужава изпращането

# 157

Благодаря
Но нищо не оправиха Спиди, на телефона отговарят, че е регистрирано запитването и "чакаме информация от външния партньор" и въобще не се обадиха повече.
Чак като започнах да пиша мейли, ми се отговори поне веднага, не че с друга информация. Докато не се върна пратката, беше чакаме информация.
След като се върна ми изпратиха мейл, че е неправомерно върната от партньора им.
Сега се повтаря същото.
Звъните им Вие и не чакате те да се обадят , а пак звъните , ако трябва и през 2 часа и се разправяте и искате резултати. Имат си начини да съдействат, ако сте настоятелни. Едната пратка, която  щяха да я връщат ДПД си направиха , според тях 2 ра доставка( излъгаха че са правили 1 вата доставка) , но си я доставиха.

# 158
  • Sofia

Благодаря
Сега се повтаря същото.
Звъните им Вие и не чакате те да се обадят , а пак звъните , ако трябва и през 2 часа и се разправяте и искате резултати. Имат си начини да съдействат, ако сте настоятелни. Едната пратка, която  щяха да я връщат ДПД си направиха , според тях 2 ра доставка( излъгаха че са правили 1 вата доставка) , но си я доставиха.
Току-що приключих половин часов разговор с тях.
В прав текст ми казаха от Спиди, че не могат да ми съдействат по никакъв начин докато от dpd не им отговорят на запитването.
А с тях комуникирали само електронно - с мейл или в системата им, нямат друг начин за свръзка.

# 159
Правя втори опит да пиша по този въпрос, вчера ми падна батерията и загубих всичко написано, след което реших, че може би не е добра идея да се намесвам.... Но шило в торба не стои...
SPEEDY
""Спиди АД" е част от франчайза на немската фирма " dpd Group". Тя предоставя куриерски услуги, спедиторска дейност и дистрибуция на товари, стоки и документи, както на територията на страната, така и в Европа. Чрез услугите на Спиди, включващи офиси и транспортен превоз в цялата страна, dpd успява да се наложи като куриерска фирма франчайзодател в България."

Преди да благославяте някого бъдете коректни и преценете добре дали благославяте правилната страна.
Ако при приемането на пратката в Спиди служител се държи грубо, невъзпитано, не спазва правилата, надвишава си правомощията ( Изпращам кашон с дрехи, служителката вади абсолютно всичко и започвам пред нея да пренареждам всичко, последно е яке, тя си позволи да бърка във всички джобове на якето. Преминавала съм стотици пъти граници. В период от 10 години два пъти месечно влизах и излизах по сухопътните граници, добавете проверката и от отсрещната страна .... Нооооо никога митничари не са си позволили да ми правят проверка на багажа по този начин. Явно тук има неосъществени мечти...) в този случай благославяте Спиди на 100%.
Ако преди да напуснете офиса на Спиди не проверите дали всички данни са подадени правилно и след това се случи проблем благославяте Спиди и самите себе си 50 на 50%.
В случай, че пратката стигне до някой разпределителен център (следите в системата,  примерно в Унгария) след което изчезне, проверявате кой е Унгарския партньор на ДПД и благославяте него на 100% и търсите отговорност от него и хич не приемате отговор " трябва да се свържете със Спиди " , подчертавате, че щом се е случило в техния разпределителен център те носят отговорност за наличието и състоянието на пратката.
Ако е достигнала пратката крайния разпределителен център в нашите случаи  в Нидерландия, тогава отговорността е на 100% на ДПД Нидерландия или както там се казва партньора на ДПД и благославяте него, а не Спиди.
Ако ви кажат, че не доставят повредени пратки изисквате моментално снимки на пратката, ако кажат, че не е имало никого на адрес изисквате доказателства за изпратено известие за бъдеща доставка и за оставено съобщение, че са ви посетили ( снимка на оставено съобщение на адреса). Най-добрата практика преди да звъните по телефона е да изпратите писмо до последния партньор във веригата с копие до Спиди и  централата на ДПД,  не с молба, а с изискване да ви се предостави информация и доказателства за причините поради които доставката не е извършена, след което хващате телефона и споменавате, че вече сте изпратили писмено съобщение и че за всички страни е от полза бързото разрешаване на проблема.
Ако и това не помогне и мноооого са ви ядосали отваряте правителствения сайт на  Нидерландия: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bescherming-van-consume … schillencommissie , четете, описано е кратко( не като моето писание) и ясно какви стъпки трябва да предприемете, следвате линковете, има примерни писма тук : https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/post/voorbeeldbrief- … ij-mijn-ontvanger.
Има и безплатна помощ.
От тук имате възможност да се оплачете за всички по веригата,  защото има и "път" към жалби за компании в целия ЕС.
Моят личен опит със Спиди е относително добър, освен късането на нерви при подаване на пратката други проблеми не съм имала, всичко е било доставено до Тилбург в добър вид и на време.
Трябва да знаете, че е напълно възможно последния от веригата да е куриер със ззп, които обикновено не са от най-образованите и съвестни граждани.
Например пазарувам редовно дрехи от британски сайт, връщането на пратка се извършва чрез партньор на ДПД Германия, а не ДПД Нидерландия,  което с изненада установих, че е месарски магазин, заработват допълнително. Това последното изречение е за пример, че самото Спиди не е виновно в някои случаи и  не е честно да търпи благословии за виновното поведение на недобросъвестен куриер или месар.

# 160
  • Sofia
Благодаря за отделеното време.
Аз също не исках да се оплаквам и притеснявам хората тук, но не намерих решение и реших да споделя и да приема помощ от хора, които са попадали в подобни ситуации.
Да, може би е добра идея да се прати един мейл "до последния партньор във веригата с копие до Спиди и  централата на ДПД" . Мейл до Спиди съм изпратила, заведен е и case в dpd системата. А последния партньор в Нидерландия не успях да открия кой е. Дъщеря ми се обажда на местния телефон.

# 161
Невъзможна, добре е че сподели за да има човек едно наум, жалко че детето не си е получило пратката.
Аз мисля, че този който е взел пратката е отговорен за извършване на услугата, от началото до край, платено е за тази услуга в крайна сметка.

# 162
Невъзможна, добре е че сподели за да има човек едно наум, жалко че детето не си е получило пратката.
Аз мисля, че този който е взел пратката е отговорен за извършване на услугата, от началото до край, платено е за тази услуга в крайна сметка.
По принцип сте права, по закон е така. Когато предавате на Спиди  сключвате договор със Спиди. Но в практиката, за да се справите със ситуацията се налага да пренебрегнете този факт.
В света на корпоративните взаимоотношенията има много мръсни игри между партньорите, а в крайна сметка страда клиента.
Ако се обърнете към Спиди те ще ви кажат, ще проверим, ще се свържем с партньора, чакаме отговор от партньора, от нас нищо не зависи, ние сме си свършили работата....
В крайна сметка е така, а това че примерно в ДПД Нидерландия са получили запитване, хич не им пука, клиента досажда на Спиди, не на тяхната глава.
Както и да е,  това е моето виждане как аз бих действала в такава ситуация.
Всъщност вече съм била, с друга компания. Ръководих групова поръчка за цветя, участниците в поръчката чакахме една година, тоест извършихме предварителна покупка, да не говорим, че някои от сортовете се продават през 2-3 години, за общата сума да не говорим. В крайна сметка пакета изненадващо започна да обикаля цяла Европа, продавача говори с фирмата на която е предал казват му ние да се свържем с българския партньор, те ни отговарят че са отговорни от момента в който пакета влезе в техния разпределителен център.
В един момент излезе информация че пакета е някъде в Германия и сканиран в депо с дестинация Британия. Последва спешен разговор с Германия от там се опитваха с класическото подателя да поиска информация от фирмата с която имат договор .... Поех дълбоко дъх и предложих на оператора да започнем разговора отново, но този път с прости изречения и той да ми отговаря само с да или не. В крайна сметка осъзна, че не изглежда добре в техния разпределителен център да объркат Британия с България и пратката след два дни ми беше пред вратата.
Всеки има свободна воля, може да избере кой път за разрешаване на проблема да избере.

# 163
  • София/Велико Търново
Да попитам само аз ли имам проблем със сайта на България еър. Отпитвам се да купя билет от и до Амстердам с младежката тарифа, и в момента в който нятисна Search flight вместо да ми зареди полети ми връща съобщение - Request-URI Too Long

The requested URL's length exceeds the capacity limit for this server.

Това е от много време насам, и понякога след много опити с различни браузъри успява да ми зареди нещо. Но докато разгледам и избера полети по някое време пак крашва. Ако не избера младежка тарифа няма проблем.

През приложението от телефна пък ми връща съобщения за проблем с дължината на паролата.

Мноооого им е бъгав сайта. Последно с дъщеря ми се мъчихме преди 20 дни. Накрая успях през приложението, но първо избрах билетите и след това се логнах в нейния профил за да ги купя.

Да bibi, и аз до този извод стигнах след много мъки и разправия с дамата от центъра за обслужване на клиенти.

# 164
Здравейте, има ли студенти учещи медицина на английски, biomedical science. Опитвам се да разбера какви са изискванията за прием.

Общи условия

Активация на акаунт