Студенти в Нидерландия - 24

• 49 495
  • 728
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Честито дипломиране на детето, Pali 78! Те са си ни завинаги деца, нищо че живеят далече и работят, и са независими. Simple Smile

Ако изпратя утре мартеници по бг поща дали ще стигнат навреме, как мислите?

# 301
Ще стигнат - пет дни до Амстердам (без утре) Simple Smile

# 302
А някъде из Хага, Делфт или Амстердам  да знаете да продават мартеници?

# 303
В БГ магазините в Хага със сигурност ще има

# 304
Здравейте! Включвам се с един по-различен въпрос. Наближава рожденият ден на дъщеря ми и й се иска да заведе няколко приятели на еднодневно пътуване из Нидерландия. Въпросът ми е какво бихте предложили, някакъв увеселителен парк, нещо друго, интересно за посещение от младежи? Ще тръгват от Айндховен.
Също така има ли сладкарница, от която мога да й поръчам да й доставят торта? Въпреки че не знам как може да стане доставката, като нямам представа кога ще е в университета и кога ще се прибере. Ще го обмисля това с тортата допълнително.

# 305
Има какво да се види, то за еднодневно може много опции - цялата страна общо взето. Един от най-известнте увеселителни паркове е Efteling. След 20 март отварят лалетата - Keukenhof. Може да се разходят до най-ивестната им крепост във форма на звезда - Bourtange. Нидерландската Венеция - Giethoorn. Zaandam е много живописен. Малко по-различно - На кафе с алпака . Имах и още отбелязани - като се присетя ще пиша.

ред. Castle De Haar, парка с миниатюри Madurodam, за по-топло има варианти за паркове с тюлени, разходки покрай морето, много музеи (вкл. такъв все едно си в човешкото тяло).

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 09:25 от chervenokoska_2

# 306
Със сигурност ако се разровите из нета ще намерите сладкарници които доставят до адрес. Предполагам ще има и снимки за да изберете тортата. Поръчвала съм така букет .  Получи се по лесно отколкото ако го бях поръчала за нашия град. Изглеждаше точно като снимания който избрах. Плащането е с карта онлайн. Хората са изключително любезни и комуникативни, държат те в ъпдейт до получаване на подаръка.
С две ръце съм  за Гитхорн, но е студено сега. Амсердам не е ли опция - има безброй много интересни неща за гледане, съчетано с един обяд на тематично място може да се получи чудесна еднодневна екскурзия. Разходка с лодка( затворени са) из каналите на Утрехт също е интересна опция, аз лично много харесвам този град. Ротердам също е впечатляващ, има ресторанти разположени на високо из небостъргачите, откриващи невроятни гледки към пристанището - може да се  гледа как влизат по канала корабите, впечатляващо е.

# 307
Pali78, честито, твоят син беше във Фонтис ICT  нали, те правят ли някаква официална церемония по този случай

Да церемония ще има ,после ще ви споделя впечатления от нея.Все още не съм на ясно дали ще е в новата сграда на Фонтис . Знам ,че една година ги награждаваха на стадиона в Айндховен  и моите мъже се надяваха и тази година да е там-Мъжка му работа:laughing:,
Има изискване гостите да са до 3-ма ,ама ние май ще сме 4-ма защото и приятелката му ще е с нас

Момичета благодаря ви,стоплихте душата ми!Благодаря за положителната ви енергия и безценните ви съвети!
Минаха цели 4 години ,от както съм тук с вас.Заедно треперехме , за изпити, квартири ,за здравето на децата и за битовизмите!Обещавам да помагам с каквото мога ,ако вече информацията ми не е остаряла ,защото излизат все нови и нови промени !
Благодаря biborana за отново  супер полезната информация,веднага ще му предам!

# 308
  • Бургас
Една церемония ли е за цялата година за Фонтис, на коя дата ще е, моят син сега  е втория семестър от третата година, та да правя сметка догодина той кога ще е

# 309
При моята имаше различни дати за церемониите - в зависимост кога си завършил (Грьонинген). Тя беше октомври, вече даже беше стартирала в Амстердам магистратурата. За Фонтис може и да е по-различно.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 11:21 от chervenokoska_2

# 310
  • Пловдив
рali78 и от мен поздравления и пожелания за приятни вълнение на церемонията!

# 311
Благодаря за идеите за рождения ден, изпратих й ги. Още нещо да питам - на бележката за дохода от НАП какво да пише - да послужи пред Нидерландските власти или пред ДУО Нидерландия? Има ли някакво значение?

# 312
  • София
...на бележката за дохода от НАП какво да пише - да послужи пред Нидерландските власти или пред ДУО Нидерландия? Има ли някакво значение?
Не е нужно нищо да пише. Ако от нап го изискват при подаването, пише се за Нидерландия/ нидерландски власти/ DUO Netherlands. Без значение.
На последните удостоверения, които получих от нап по електронен път, не пише нищо на самите тях.
Вече може с ПИК и дори ДУО приемат машинен превод от Google. На превода отгоре ми пише Machine Translated by Google.
Поне последното мина така, а и други родители споделиха тук, че не са имали проблеми с превод от НЕзаклет преводач, какъвто е Google (или друг специализиран AI инструмент).
Сега подадох пак едни така и чакаме, дано няма проблем, но си струва да се опита. Спестявате си 60-120лв за преводи.

# 313
Ще ми се и НАП да бяха реципрочно така добри да приемат такъв превод... А дано, ама надали Unamused

# 314
  • България, Велико Търново
Здравейте! Записвам се да следя темата, тъй като синът ми ще учи в Ултрехт на есен. Имам много въпроси и притеснения, но първо ще изчета обобщената информация, преди да ги задавам тук! Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт