Студенти в Нидерландия - 24

• 49 399
  • 728
  •   1
Отговори
# 405
Срокът за плащане на данъка е до края на месеца, а срокът за отговора е 6 седмици. Освен да поизчакаме и да го плаща.

# 406
  • София
Когато подаде искане за опрощаване, срокът за плащане спира да тече - до момента на получаване на отговор.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 15:48 от Sunny bunny

# 407
  • София
Здравейте и честит празник на всички дами! Някой да има опит с Promopolitan -агенция за работа? Синът ми иска да започва работа, но засега само от тях има положителен отговор. Предлагат почасова работа, каквото има като позиция, та се чудим Ок ли е.

# 408
  • София
Не знам дали имат право само неработещи студенти, по-скоро при тях почти е сигурно, че ще им опростят данъка.
Моята дъщеря две години успя да получи опрощаване. Сега вече работи, но пак пусна искане - да видим, може да го отхвърлят, но може и да го одобрят. При нея данъкът е над 600 евро за 2025 г., заслужава си да опита.
В свободен текст ли пише искането и трябва ли да се приложат документи?
Моят син до 1.4 е на трудов договор в България  , после ще е на гражданскански и не знам какво и дали трябва да декларира. Предполагам в писмото пише на кой адрес се подава всичко.

# 409
  • София
Първо на сайта се подава искане,  просто се отбелязва. После пращат на хартия един формуляр. Трябва да се попълни и да се снима - и не помня дали на имейл се праща или се качва на сайта, прилагат се исканите документи. И чакате решение.
Успех!

# 410
  • София
Някой ползвал ли е превоз с бус до Айндховен и да е сигурен?
Трябва да изпратя специален багаж, който не може да се търкаля по куриерски компании,защото е обемен и може да се счупи.

За боклука тръгна да попълва на сайта на общината формуляра.  Искат доход и any other income. Чуди се дали да впише там парите, които ние му даваме и утре ще звъни в общината да пита. Но реално, ако това е само заявка, може да пишеш всичко или не разбирам?

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 22:29 от Сойка

# 411
  • София
Здравейте,синът ми ще е студент в Бреда.Има профил в сайта klikvoorkamers,но пише,че за да се регистрира като търсещ квартира трябва да има документ,че учи в Нидерландия.Тоест,не разбирам,как по-ранна регистрация е възможна и помага за намирането на настаняване?

# 412
  • София
В klikvoorkamers може с писмото за условен прием да направите регистрацията.
Аз влизам, за да потвърдя, че предоставен на DUO договор за задължителен и платен стаж, който носи кредити към университета, се зачита като условие за получаване на субсидиите. На дъщеря ми й удължиха разрешението до края на договора между нея, фирмата и университета.

# 413
  • Пловдив
Здравейте,синът ми ще е студент в Бреда.Има профил в сайта klikvoorkamers,но пише,че за да се регистрира като търсещ квартира трябва да има документ,че учи в Нидерландия.Тоест,не разбирам,как по-ранна регистрация е възможна и помага за намирането на настаняване?

https://directwonen.nl/huurwoningen-huren/oosterhout-nb/elckerly … utm_content=kamer

Здравейте, за Бреда се регистрирайте и тук.
И също за общежитията на T63.

# 414
  • София
На нас за Т63 ни дойде ред след 2 години Blush Даже споделих тук, че цените при тях са скочили над 800 евро за студио тип L (а бяха малко над 500, когато се записахме).

Не пречи да пуснете апликация, но не разчитайте на тях за първата година.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 18:37 от Sunny bunny

# 415
  • Пловдив
Да, Т63 е вариант за бъдещи студенти, които са в 10 клас сега. Но студията са страхотни, особено тип L и XL - за тях се полага добавка за наем. И ако децата поработват, държавата им помага с доста прилични парички.

# 416
  • София
Само да уточня - при тази цена студентът ще вземе надбавка за наем, ама когато навърши 23 години - таман за магистратурата Blush.
За възраст от 18 до 23 г. - няма да вземе.
Допълвам: проверих за 2025г. - условието за получаване на надбавка за наем при възраст 18 - 23 г. е чистият наем да не надвишава 477,20 евро. При наем 831 с включени разходи, мога да гадая колко е чистият наем, но не ми се вижда реалистично да е под 477,20...

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 18:43 от Sunny bunny

# 417
Само да уточня - при тази цена студентът ще вземе надбавка за наем, ама когато навърши 23 години - таман за магистратурата Blush.
За възраст от 18 до 23 г. - няма да вземе.
Допълвам: проверих за 2025г. - условието за получаване на надбавка за наем при възраст 18 - 23 г. е чистият наем да не надвишава 477,20 евро.
А над 23 г. каква е сумата?

# 418
  • София
Под 900,07 евро

# 419
  • София
Здравейте, извинявам се, ако вече е дискутирано, но не можах да открия отговор. Та въпросите са ми следните: синът ми подписа договор за работа с агенция, която е нещо като трудов посредник ( предлага свободни позиции за определен ден и той си избира кога и къде да работи). Има изпитателен срок от един месец, в рамките на който може да прекрати договора по всяко време. И тек идва чуденето до какъв срок трябва да сключи здравна застраховка - може ли да мине месец и ако реши да остане тогава да я направи или трябва веднага след подписването, при положение, че чисто хипотетично може и един ден да не работи реално. И другото ми питане е 32 часа на месец как се засичат - от дата до дата или от първо до последно число на месеца (защото ако е втората опция за март няма да може да ги направи, а това ни е важно с оглед кандидатстването за субсидия). Благодаря много на отзовалите се!

Общи условия

Активация на акаунт