Студенти в Нидерландия - 24

• 48 882
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
Имат поправки, не знам дали за всички предмети, но имат. Не ги обявяват, пак не знам защо.
Не говоря наизуст и става дума за специалност софтуерен инженер.
Също с невзет изпит може да преминеш учебната година(семестър) и другата учебна да го повториш( ако го няма избираш друг подобен и заложен на неговото място). За съжаление, в големи дейтайли, не съм питала.
Иначе да, основно холандците повтарят много...

Как така във Fontis е без право на поправки?
Аз си мислех, че ако не вземаш изпита, явяваш се на поправка - и ако пак не го вземеш, тогава повтаряш.
Или друго се има предвид - когато повтаряш семестъра, нямаш право на поправки?

В този приложен университет нямаш право на никакви поправки,дори и 1 невзет-без право на каквато и да е поправка -ПОВТАРЯШ!!!!.Много пъти съм го писала през годините !Ако не намериш сам задължителен стаж до упоменатата от унито дата - ПОВТАРЯШ!,но не само предмета като не взет а целия семестър-и отново се явяваш на другите дисциплини,проекти и т.н-нищо,че предния път си ги взел!!!!И аз като вас останах  втрещена ,затова и има студенти които учат повече от 10г!!!!А преди се чудех ,каква е тази точка вписана от  DUO-Ако не завършиш до 10г-дължиш цялата сума която е отпусната , ако завършиш до 10г-тя става подарък !!!

# 91
  • София
В този приложен университет нямаш право на никакви поправки,дори и 1 невзет-без право на каквато и да е поправка -ПОВТАРЯШ!!!!.Много пъти съм го писала през годините !Ако не намериш сам задължителен стаж до упоменатата от унито дата - ПОВТАРЯШ!,но не само предмета като не взет а целия семестър-и отново се явяваш на другите дисциплини,проекти и т.н-нищо,че предния път си ги взел!
Fontys е един от малкото университети  в които не вземеш ли един изпит-повтаряш целия семестър-БЕЗ ПРАВО НА ПОПРАВКИ
Има ли я тази информация накъде публично в интернет?

# 92
  • Бургас
Не знам, но потвърждавам, че е така за FONTYS, моят син е трети курс и доста от неговите колеги първи и втори курс повтаряха семестри, от преподавателите зависи дали минаваш или не, има периодични оценки,  представяне на проекти и т.н. и накрая трябва да е достигнато някакво ниво, не е като да го научаваш последния ден, в смисъл не е един изпит, който вземаш или не, по-скоро с натрупване е оценката, ако видиш, че не са наред нещата, може да минимизираш щетите накрая, но понякога е късно и почваш семестъра от начало

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 13:53 от bur02

# 93
Е моят завършва тази година  във Фонтис Simple Smile
Просто не съм се интересувала в детайли, т.к това са си негови задължения и няма смисъл да ги разучавам аз. Негова отговорност е, не моя.
Съжалявам, че не мога да бъда полезна в случая.
Не знам, но потвърждавам, че е така за FONTYS, моят син е трети курс и доста от неговите колеги първи и втори курс повтаряха семестри, от преподавателите зависи дали минаваш или не, има периодични оценки,  представяне на проекти и т.н. и накрая трябва да е достигнато някакво ниво, не е като да го научаваш последния ден, в смисъл не е един изпит, който вземаш или не, по-скоро с натрупване е оценката, ако видиш, че не са наред нещата, може да минимизираш щетите накрая, но понякога е късно и почваш семестъра от начало

# 94
В една от фейсбук групите видях, че  едно момче от Делфт (българче) си предотдава стаята в SocialHub - а за период от март до август, ако някой има нужда.

# 95
  • Sofia
Изпитите в TUEindhoven са отложени с 1 седмица заради кибер атаката
https://www.tue.nl/en/news-and-events/cyberattack

# 96
  • София
Поради кибератака в събота -11.01, ТУ/Е отлага изпитните седмици с една седмица. Тази седмица ще бъде компенсирана, като трети квартил се съкрати с една седмица.
https://www.tue.nl/en/news-and-events/cyberattack
Следете страницата за актуална информация.

# 97
Много е лошо това, което се случва в Университета. Щерката изцяло е блокната и не успява да влезе  в системата им.  Лекции, тестове, задачи нищо не може да види. А и да им намалят времето за следващия квартил не е много добре. Да се надяваме, че ще се оправят скоро, за да могат децата да се подготвят..

# 98
  • Русе/София
Благодаря за темата.Отивам да пусна глас с по скоро - да.Детето смята,че винаги може повече и по- добре( право в Грьонинген).

# 99
  • София
Много е лошо това, което се случва в Университета. Щерката изцяло е блокната и не успява да влезе  в системата им.  Лекции, тестове, задачи нищо не може да види. А и да им намалят времето за следващия квартил не е много добре. Да се надяваме, че ще се оправят скоро, за да могат децата да се подготвят..
В библиотеката локалната мрежа работи и от там могат да достъпват материалите от курсовете. Моето дете по принцип за изпити учи там, защото средата била по-малко разсейваща. 😁

# 100
Здравейте момичета,на анкетата отговорих с "да', втора година е, чувства се много добре,харесва,това което учи ,Fontys ICT,,има доста холандци сред приятелите си както и други народности,само позитивни са му отзивите.А щом той се чувства добре,и аз съм спокойна,подкрепяме го с баща му от тук с каквото можем 🤗
Да ,ако не вземеш и 1 изпит , повтаряш целия семестър,ние в момента повтаряме..🙄, много кофти практика,тук в България даже не ми вярват че е възможно...
Йен,писах ти на лично за акнето😀
Много лошо това с кибератаката,дано се оправят по бързо.

# 101
  • София
В библиотеката локалната мрежа работи и от там могат да достъпват материалите от курсовете. Моето дете по принцип за изпити учи там, защото средата била по-малко разсейваща. 😁

Моят син учи от свалени учебници и пак ходи в библиотеката, за да не се разсейва вкъщи. На мен тази концепция ми е непонятна, аз сред хора бих се разсейвала повече.
Но ми спомена, че и в библиотеката другите студенти, особено инженерните специалности, са си тръгнали, защото нямат достъп до системата.
Дано вече го оправят, а това с местенето на сесията е много неприятно, защото някои деца имат билети да се приберат след сесията, които сега ще изгорят.

# 102
  • София
Сойка, цитирам: " В общежитието ми се дояжда през 2 мин, а през 3 мин ми се ходи до тоалетна... през половината останало време блея през прозореца" 😂😂
Каза, че по време на изпити се чувства, като малко дете, преди сън. Плюс това, че прозорецът му е френски, а бюрото е точно оред прозореца. На нисък етаж е и често му се случвало да наблюдава преминаващите с интерес, докато той е "вързан с тежки вериги пред компютъра." 😂

# 103
Здравейте момичета,на анкетата отговорих с "да', втора година е, чувства се много добре,харесва,това което учи ,Fontys ICT,,има доста холандци сред приятелите си както и други народности,само позитивни са му отзивите.А щом той се чувства добре,и аз съм спокойна,подкрепяме го с баща му от тук с каквото можем 🤗
Да ,ако не вземеш и 1 изпит , повтаряш целия семестър,ние в момента повтаряме..🙄, много кофти практика,тук в България даже не ми вярват че е възможно...
Йен,писах ти на лично за акнето😀
Много лошо това с кибератаката,дано се оправят по бързо.
Да и на мен не ми вярват Veni Bs Smiley ,то и в групата  има такива които се съмняват- защото е абсурдно!!!Тук пък в БГ-си се явяват на по 3-4 поправки  и няма вариант в които да не минеш накрая !!Но пък ние си знаехме фунията е голяма 100 % влизат- 30-40 % максимум се дипломират Аз го повтарям почти 4 години ,за да са наясно новопостъпилите, защото ние го научихме по трудния начин!!!!

# 104
Момент, може ли едно уточнение? Като се говори за повторение на целия семестър, предполагам визирате се повтаря предмета в следвашата година, когато го има в семестър? Не и другите предмети, които са взети (защото няма логика да се повтаря взет предмет)? Ако е така - хубаво е да го уточните.
Не е прецедент само за този университет. По време на бакалавъра (RUG), детето спомена, че при нея има възможност само за 1 поправка (евентуално по някои предмети). След това се повтаря изцяло предмета, като няма възможност за груповите задачи - всичко се подготвя само индивидуално.
Тук и други родители са споменавали за други университети, че няма възможност за поправки. За мен това си е част от тяхното обучение.

Общи условия

Активация на акаунт