Студенти в Нидерландия - 24

• 48 879
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
Моето дете учи Астрономия.
План Б за него не съшествуваше.
Тази специалност на английски в Европа...  по спомен я имаше на две места.
Той е много доволен, обучението е целенасочено. Буквално живее в университета.
Уви, отново е изправен пред предизвикателството - търсене на квартира😟

# 76
  • София
Астрономия в някой от техническите унита ли? Дайте детайли в кой град, някой може да ви помогне с предложение за квартира.

# 77
В Грьонинген е!
В момента е на общежитие, което трябва да освободи през март. Той си търси, но аз леко се ужасявам от цените. Имам чувството, че са 50 процента нагоре.

# 78
В Грьонинген е!
В момента е на общежитие, което трябва да освободи през март. Той си търси, но аз леко се ужасявам от цените. Имам чувството, че са 50 процента нагоре.

Ние, да чукна на дърво, имахме голям късмет с квартирите.
Колеги на щерката си запазиха квартирите в Грьонинген през периода на ексчейндж, при което плащаха наем на две места през целия семестър. Ние освободихме нашата квартира и сега пак бяхме изправени пред търсене. Но при неин приятел се освободи едната спалня, така че поне за Грьонинген сме решили проблема.
Та, Ryna, сега заминават на ексчейндж, да търси в университета сред колеги, приятели нещо, което е наето преди време.

# 79
  • София
За Грьонинген може да потърсите domakin.nl - фирма на български студенти, които писаха няколко пъти тук.

# 80
Как така във Fontis е без право на поправки?
Аз си мислех, че ако не вземаш изпита, явяваш се на поправка - и ако пак не го вземеш, тогава повтаряш.
Или друго се има предвид - когато повтаряш семестъра, нямаш право на поправки?

В този приложен университет нямаш право на никакви поправки,дори и 1 невзет-без право на каквато и да е поправка -ПОВТАРЯШ!!!!.Много пъти съм го писала през годините !Ако не намериш сам задължителен стаж до упоменатата от унито дата - ПОВТАРЯШ!,но не само предмета като не взет а целия семестър-и отново се явяваш на другите дисциплини,проекти и т.н-нищо,че предния път си ги взел!!!!И аз като вас останах  втрещена ,затова и има студенти които учат повече от 10г!!!!А преди се чудех ,каква е тази точка вписана от  DUO-Ако не завършиш до 10г-дължиш цялата сума която е отпусната , ако завършиш до 10г-тя става подарък !!!

# 81
  • Варна
Как така във Fontis е без право на поправки?
Аз си мислех, че ако не вземаш изпита, явяваш се на поправка - и ако пак не го вземеш, тогава повтаряш.
Или друго се има предвид - когато повтаряш семестъра, нямаш право на поправки?

В този приложен университет нямаш право на никакви поправки,дори и 1 невзет-без право на каквато и да е поправка -ПОВТАРЯШ!!!!.Много пъти съм го писала през годините !Ако не намериш сам задължителен стаж до упоменатата от унито дата - ПОВТАРЯШ!,но не само предмета като не взет а целия семестър-и отново се явяваш на другите дисциплини,проекти и т.н-нищо,че предния път си ги взел!!!!И аз като вас останах  втрещена ,затова и има студенти които учат повече от 10г!!!!А преди се чудех ,каква е тази точка вписана от  DUO-Ако не завършиш до 10г-дължиш цялата сума която е отпусната , ако завършиш до 10г-тя става подарък !!!

Дъщеря ми въобще не кандидатства там,защото се срещнахме година преди това с  две момчета,които бяха записали там.Не бяха доволни въобще и  първата година се отказаха и се върнаха.Тук обаче срещам и положителни отзиви.

# 82
Благодаря за новата тема. Аз гласувах с по-скоро не! Но моята щерка е много взискателна и винаги иска повече. Учи КН в Айндховен, но сравнява с обучението в Англия на познати деца и не е доволна. Имат много избирателни предмети, но с ограничен избор за записване. Компенсира с по един курс на  Софтуни допълнително. Аз лично съм доволна, защото разликите във финансите са огромни. Живота в Нидерландия и харесва, но университета отнася критики засега. В понеделник се прибра и беше щастлива. Написа ми " Вече съм си у дома"
Бихте ли споделили от какво са доволни в Англия от КН? Моето дете отказа да кандидатства магистратура в Оксфорд, точно защото има познати там и казва, че в сравнение с ТУ Айндховен, в Оксфорд почти не учат. Имат четири месеца ваканция лятото, повече от месец по Нова година и по Великден. Освен това през годината нямат нито един проект, нито един тест и нито едно домашно. Имат само изпити, по четири сборни на семестър, два семестъра. Докато в ТУ всичко е на педал, много проекти, тестове, домашни ежедневно. Друго познато дете в университет в Англия също беше много разочаровано от бакалавъра там. Завърши, дойде си и като започна работа каза, че завършилите същата специалност в България са много по-подготвени от нея. Та ние се отказахме от Англия, но ще се радвам да споделите какви са Вашите впечатления и с какво английските университети са по-добри, специално за КН.

# 83
  • Бургас
В Грьонинген е!

Синът ми получи предизвестие за прекратяване на наема с основание, че данъците за тази дейност били много увеличени и според наемодателя му не си струва да се занимава повече. Наистина е много неприятно това с квартирите. И да, цените са вдигнати доста.

# 84
Стела, аз не разбурам много от КН. Щерката има познати деца завършили Манчестер и Империал.  Натоварването и в двата университета също е голямо. Имат си групови проекти, както и в Айндховен са  процент от оценката. Учат повече езици и дата  в сравнение с ТУЕ и имат повече упражнения, като предметите са им с по 10 или 20 кредита и са доста практически насочени.   От нейните познати(  6 човека- повечето в Мачнестър) нито един не е записал магистърска степен, след бакалавъра. Казват, че това им стига, за да се развиват и започват веднага работа с много добри стартови заплати. От университета в Манчестер изключително много им помагат в намирането на стажове за лятото, така че повечето студенти след 2 ри курс  работят по спецалността си лятото и след това, ако ги харесат им гарантират постоянно място след бакалавъра.

# 85
Стела, аз не разбурам много от КН. Щерката има познати деца завършили Манчестер и Империал.  Натоварването и в двата университета също е голямо. Имат си групови проекти, както и в Айндховен са  процент от оценката. Учат повече езици и дата  в сравнение с ТУЕ и имат повече упражнения, като предметите са им с по 10 или 20 кредита и са доста практически насочени.   От нейните познати(  6 човека- повечето в Мачнестър) нито един не е записал магистърска степен, след бакалавъра. Казват, че това им стига, за да се развиват и започват веднага работа с много добри стартови заплати. От университета в Манчестер изключително много им помагат в намирането на стажове за лятото, така че повечето студенти след 2 ри курс  работят по спецалността си лятото и след това, ако ги харесат им гарантират постоянно място след бакалавъра.
Разбирам. Моята пък смята, че това, че с бакалавърската сепен може веднага да започне работа на добра заплата не е гаранция, че след няколко години положението ще е същото. Освен това проучва насам натам и са й казали, че няма как с бакалавър да заема ръководна позиция в голяма компания. Освен това има желание да специализира ИИ. Та усилено се подготвя за магистратура. В тази връзка да питам: има ли някой повече информация за магистратура в областта на Изкствен интелект в ТУ Делфт и в Амстердам? Всяка информация би ни била от полза. За Делфт са й казали, че тази специалност е едва от тази година и било пълна каша и анархия. Та макар и унито да е в челните позиции на класациите, много се колебае. Още веднъж ако някой има каквато и да е информация по въпроса, ще съм благодарна да ми пише.

# 86
Дъщеря ми е първа година магистратура ИИ в UvA (двугодишна е). Бакалавърът й също е ИИ (RUG).

# 87
  • Варна

Бихте ли казали за кой университет в Манчестър става дума, защото доколкото знам не е само един там.

# 88
University of Manchester е университета. Аз мисля, че  в Англия са много високи таксите и това е една от причините децата да започват да работят.  А мастър може и да се запише , след като се ориентираш какво ти харесва да правиш.

# 89
Благодаря за насоките за квартира. Той е втори курс и сравнително оправен. Разчитам на него. Работил е и с domakin.nl. Лазар е чудесно момче.
Вярвам че ще се справи и този път.

Общи условия

Активация на акаунт