Студенти в Нидерландия - 24

• 48 879
  • 728
  •   1
Отговори
# 60
Гласувах с "Да" за RUG (Гронинген), тя си го избра, не не оплаква. След бакалавър там, сега кара магистър.Трудно е, но мисля, че и харесва. Работи в малка фирма по специалността и с 6 часа на седмица, държавата на практика я издържа чрез ДУО. Кара и безплатен стаж,  участва в комитет и ходи на йога или плуване. Намира време за всичко и се чувства добре. Така, че твърдо Да!
По отношение на забавени полети, не искам да правя реклама, но за дипломирането полета закъсня с 4 часа. Ползвах тази компания и само с контакти по имейл, без дори тел.обаждания получихме обезщетение по 300 евро(100 остават за фирмата)и за мен и за съпруга ми. Препоръчвам с 2 ръце!

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 07:41 от Polly Kas

# 61
  • София
Со кротце и со благо, едната щерка ми показа оня ден, че е запълнила кръгчето наполовина - има 90 кредита. Бакалавърът е преполовен, а сякаш беше вчера, когато през юни отидохме да ги настаняваме, после когато дружно ревахме с дни, когато ги изпратихме и как близо 3 м. не можех да вляза в тяхната стая. Времето препуска и лети...
Сега предстоят нови предизвикателства с майнъри, стажове, магистратури и сега накъде...
Точно тази щерка в момента похърква сладко в стаята си, след като се разби от купони последните 2 дни. Другата я чакаме в началото на февруари. Купих им билети и за средата на март да си дойдат за 2-3 дни, че тогава аз имам повод и животът някак си стана по-ведър, небето - по-синьо и слънцето грее някак по-ярко. Виртуална прегръдка за всички ви! Blue Heart

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 09:54 от bibi

# 62
  Задравейте,
отговорих "Не мога да преценя все още"- Enschede/ Saxion/CMGT първа година. Младежа ми разказва как си предава проекти на време и в срок, но все още няма получени кредити. Моля ако някой има повече информация да сподели!

# 63
chervenokoska_2-Благодаря за новата тема и   ,че пое щафетата  и вече няколко години  държиш жив огъня в тази чудесна група!
Мили момичета отдавна не съм писала ,но анкетата  ме провокира да напиша едно твърдо. ДА- Fontis /Айндховен/-специалност -ICT and Software Engineering ...
Много безсънни нощи,много труд и още толкова упоритост ,един повторен семестър/защото това е един от малкото университети  в които не вземеш ли един изпит-повтаряш целия семестър-БЕЗ ПРАВО НА ПОПРАВКИ /,но студента е вече на финалната права.Дай Боже  март ще имам дипломиран син!!!!Мечтата за 4г се превърна в реалност!Благодарна съм на Съдбата ,на случайните - неслучайни срещи с  много майки и прекрасните приятелства.Хонландия  даде такъв старт на детето ми и такъв шанс за успех и развитие ,че няма база за сравнение въобще с образованието в БГ.

# 64
  • София
Как така във Fontis е без право на поправки?
Аз си мислех, че ако не вземаш изпита, явяваш се на поправка - и ако пак не го вземеш, тогава повтаряш.
Или друго се има предвид - когато повтаряш семестъра, нямаш право на поправки?

# 65
Завършилите  със заем от ДУО, имате ли редукция на заема , отразен в системата им?

Цитирам Terzieva :
Дори тези групови проекти, ги подготвят за реалния живот и работа, където ще работят с всякакви хора
в групов  проект. Самостоятелно може и да си много добър, но ако не можеш да се сработиш с екип,
ако те подлудява някой кръшкач, или някой с по-малко знания, и не можеш да се справиш според обстоятелствата, най-вероятно ти си този, който ще бъде проблемното звено в екипа.

Изключително вярно ! И едно от първите неща които трябва да научат .  Ако не можеш да се приспособиш към средата , не си за тази среда .

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 12:58 от G..D..

# 66
Отговорих на анкетата с “Не” и лекичко завиждам на Вашите положителни отговори, но сами сме си избрали приложен ,а не академичен университет! Става въпрос за NHL Stenden в Леуварден.

# 67
kosmos, от коя специалност не сте доволни?
Малкият ми син мисли да кандидатства в този университет.

# 68
Отговорих на анкетата с “Не” и лекичко завиждам на Вашите положителни отговори, но сами сме си избрали приложен ,а не академичен университет! Става въпрос за NHL Stenden в Леуварден.
Дъщеря ми също беше недоволна и го напусна миналата година

# 69
kosmos, от коя специалност не сте доволни?
Малкият ми син мисли да кандидатства в този университет.
[/quoted.                                                          CMD-Комуникация и мултимедия  дизайн е. Но деца и от други специалности в този университет недоволстват.

# 70
Синът ми е в този университет първа година и е много доволен.Специалност- комуникации и мултимедиен дизайн.

# 71
  • Варна
Девойката скоро напуска квартирата в бреда. Някой нуждаещ се да пише. Многи хубава квартира, със самостоятелна тоалетна. Отвреме на време излиза милшле. Децата са свикнали.и са до гарата.
Хазяинит е решил още една година преди голения ремонт

# 72
Записвам се набързичко в темата и се върщам да чета назад старите теми /тази я прегледах/, че бая има да наваксвам с инфото.
Не съм гласувала в анкетата,  догодина надявам се да го направя с фейдбек от първо лице.  Голямата дъщеря учи в Италия, но слушайки и гледайки мнения освен проблема с квартирите май друго общо няма с Холандия, така че има какво да питам, и разучавам.  
Средната щерката вече събмитна кандидатурите за КН в Делфт и Айндховен, сега си чака инфо за датите на селекционните тестовете. През това време като подготовка гледа някакви онлайн уроци и за тази селекция, и решава усилено задачи.
Успех на всички новокандидатстващите като нас Flowers Four Leaf Clover

# 73
Здравейте момичета,  в края на март плануваме посещение на моят син в Грьонинген и от сега се оглеждам за места за отсядане и самолетни билети.
Направо ми настръхва косата от цени🤫.
Някоя мама да сподели впечатления  от личен опит.То си е направо една годишна такса полет и хотел за трима души🫤🫤.

# 74
  • София
Навсякъде хотелите са скъпи, гледайте по-скоро в airbnb.

Общи условия

Активация на акаунт