Студенти в Нидерландия - 24

• 48 899
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
Това намаление на заема за покриване на таксите ли е?

# 121
Да, нещо такова трябва да е и във Фонтис.
пп
Във Фонтис също имат проблеми с "кибер атака" и нямат достъп до платформата, където се провеждат изпитите(днес).
Предполагам че е въпрос на кредити и минимално изискуем брой за да се премине напред. При малкия ми син в Германия е така. Взел си от пет изпита два, но те са малък брой кредити, не правиш минимума, не минаваш следващ семестър, презаписваш този като изучаваш отново  само невзетите изпити. Презаписването на семестри също е ограничено до някакъв брой.
Втори вариант -  взел си  от общо  пет, четири изпита, имаш минимума от кредити, минаваш в следващия семестър и пишеш отново невзетия изпит в семестъра в който излиза - зимен или летен. Някои изпити излизат само летен, други - само зимен семестър.  Някои и в двата.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 16:11 от Shusha_boba

# 122
  • София
Здравейте, ако някой търси жилище в Бреда от 1 февруари мога да помогна. Пишете ли съобщение.

# 123
  • Варна
Да, нещо такова трябва да е и във Фонтис.
пп
Във Фонтис също имат проблеми с "кибер атака" и нямат достъп до платформата, където се провеждат изпитите(днес).

Дъщеря ми каза че е засяга всички тая кибер атака,защото системата е една

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 17:42 от Geiza

# 124

На моята дъщеря това са изпратили. Тя има да плаща малко над 35,000, от които и опрощават въпросните 888 евро. Тя започна уни 2020 и не работи първата и половин от втората година, заради ковид-а. Удължи си бакалаварската степен с година, защото реши да прави майнър, и сега си прави мастърса. Нямам идея какво и как калкулират, но при нея не са много опростените пари.🤷♀

# 125
Същото е съобщението и при моя син, сумата е друга. Нищо не разбирам и аз, но сърдечно благодаря на нидерландското правителство за жеста. Синът ми обясняваше, че някой се е сетил да ги съди за това, че по време на ковид когато децата бяха затворени, продължаваха да им удържат пълната такса. И ги е осъдил. И сега те изплащат компенсации. Интересно ми е как се случва това при студентите които са си плащали без заем, не са ползвали ДУО,  нямат там регистрация, съответно няка къде да им дадат инфо за сумата които им опрощават.

# 126
  • София
Аз също съм много благодарен на ДУО, дъщеря ми имаше basic grant за 6 месеца миналата година от Април до Септември, и беше подала и за suplementary grant. Те го одобриха на 0 евро докато проверят доходите. Тъй като нищо не се случи до Октомври и казах да пита по телефона в ДУО, там и казали, че е трябвало да изпрати бележките за доходите от НАП. Без големи надежди ги изпратихме към 30 октомври на documenten@duo.nl в електронно подписан вид. Нямаше никакъв отговор до 10 Януари когато излезе нотификация за промяна в статус. Днес получи парите за 6 месеца наведнъж.

# 127
Бих искала да помоля за контакти на Превозвач/и, които сте ползвали от Холандия за България/София- отбврата до врата, и от които сте доволни. За обемен багаж се интересувам, примерно 3-4 големи кашона.

# 128
  • София
Благодаря за анкетата. Аз малко късно се включвам. Отговарям с ДА - първа година студентка International Business Administration в  The Hague University of Applied Science.  Много и харесва и изучаваните предмети, и методите на преподаване, и проектите, и града и държавата. С груповите задания проблеми няма. Тя завърши търговско-банковата, където нон-стоп бяха в групови проекти и учебно-тренировъчни фирми. Видяла е и скатавки, и тенденциозно оценяване и бутане напред на фаворити. Та си има механизъм на отиграване на всякакви ситуации и отдавна не се впечатлява. Смята, че бизнес трябва да се учи в приложен университет и това си кандидатства. Не и е мъчно толкова за България, колкото за гаджето, което е студент в САЩ 😀

# 129
  • София
Имам въпрос относно програмите по exchange. Ако не успее студентът да вземе изпитите в другата страна, съответно няма изискуемите 30 кредита за семестъра, какво се случва?
На моята девойка й предстои избор. Дали са им няколко документа с инфо, но точно това не ми става ясно. Дали студентът продължава и си "набавя" кредитите в собствения университет или друго?
Ще съм благодарна, ако някой знае и сподели Hug

# 130
  • София
Назад в темата една дама беше питала за куриерски услуги, различни от Спиди, но никой не се включи тогава. Бих искала и аз да питам дали  ползвате други освен Спиди или ако може да ме насочите към подобни услуги чрез някоя група в социалните мрежи. Оказва се голямо затруднение да пратя мед например, както и още две-три неща от този сорт...

# 131
Назад в темата една дама беше питала за куриерски услуги, различни от Спиди, но никой не се включи тогава. Бих искала и аз да питам дали  ползвате други освен Спиди или ако може да ме насочите към подобни услуги чрез някоя група в социалните мрежи. Оказва се голямо затруднение да пратя мед например, както и още две-три неща от този сорт...
Преди време съм изпращала мед и няколко други неща, които не стават със Спиди, с dostavkinl.eu

# 132
Аз се колебаех Спиди или Арамекс, изпратих кашон с Арамекс, много съм доволна, бързо пристигна там, мед обаче не съм-само зехтин и един специален течен препарат, всичко друго - вещи, дрехи, книги.

# 133
Изпращала съм лекарства по пощата преди 2 години - нямаше никакъв проблем.
С Арамекс миналата година изпращах и мед и лекарства .

# 134
  • La casa de Mickey Mouse
Влизам само на бързо да се похваля с приет студент в Амстрдамския университет, специалност право, нумерус фиксус. За съжаление не е първо желание, та чакането продължава.

Общи условия

Активация на акаунт