Студенти в Нидерландия - 24

• 49 447
  • 728
  •   1
Отговори
# 255
Всякакви стрепсилси, ибупрофени,пробиотици и какво ли,цяла торба, бях накупила от Ремедиум още септември и тя чак сега ги ползва, но антибиотик не сложих тогава и сега съжалявам.Кашлицата ѝ е влажна и на често, взела е сироп от там, дано помогне за изхвърлянето на секретите.
Сутринта ще отивам при личната да видим какво ще изпише от разстояние.

# 256
  • София
И моят син има запаси от лекарства и антибиотици, ако има нужда - пишете ми и ще съдейства. Знам, че не е редно, но може да се пита личната лекарка какво е подходящо и ако съвпада, няма проблем да услужи.

# 257
И щерката има някакви антибиотици,ако има нужда и е в Айндховен, ще ви го занесе.
Сойка, моля те, дай подробности, как сте се справили в Айндховен с лекаря! Да знаем предварително къде да пращаме децата.

# 258
  • Бургас
И моят студент има запас винаги антибиотик, миналата година се наложи да пие след едно боледуване по-дълго с храма и кашлица, та си се излекува сам.....иначе какъв точно по принцип не е от голямо значение, те повечето са широкоспектърни, а и така или иначе се пият  без направена антибиограма и доказана бактерия, та и личните лекари ги изписват ей така....моят младеж днес лети до България и ще е тук до края на месеца, така че някой ако иска да праща лекарства до Айндховен.....

# 259
Милите болни дечица, много се натъжавам, когато споделите, че някое се разболее. Става ми много кофти.
А, сега са и в сесия! Стискам палци от сърце и душа да им минава бързо!
Hands ThumbsupHands ThumbsupHands ThumbsupHands VHands VHands VHands Pray

# 260
Чухме се сега с дъщеря ми, по-добре е в сравнение с вчера, пие ибупрофен и сироп за кашлицата.Ще видим как ще е до утре и ако вече в много краен случай се наложи, ще пиша или на някоя от вас за услуга с антибиотик, или ще пращам по DHL.Сега малко да се разреди навалицата при личната и отивам също при нея да говоря.

# 261
Минавам за бързо ,само да кажа за един сайт в Айндховен ,които предлага много  промоции и детето ми често го използва.Днес видях хубава оферта за хамалски услуги

/https://www.socialdeal.nl/deals/eindhoven/best-movers/luxe-verhuisservice-met-2-ervaren-verhuizers-plus-transport-met-verhuisbus-van-best-movers-maak-het-jezelf-gemakkelijk-en-ga-voor-een-service-van-1-of-2-tot-wel-maximaal-8-uur-okt-2024-amsterdam-rotterdam-groene-hart-eindhoven/,

ако скоро му трябва на някой.Или пък ако сте решили да пътувате и посетите някой местенца. https://www.socialdeal.nl/deals/eindhoven/
Нека са здрави децата ви... и  да, снимка от изписана от БГ рецепта важи в аптеката!Изпробвано!Не бързайте с антибиотика ,за сега в тези 4-според мен дългиииии години от както е там студента , не се е наложило нито веднъж да взема такъв  .Оправяше се  с домашната аптека /с която аз естествено като медицинско лице  бях супер прекалила/ , В мое оправдание като тръгна тъкмо изникна и COVID 19 и аз като майка избухнах в пазаренето  на медикаменти сякаш го пращам в Кербала...Та оправяше се с ТАЙЛОЛ ХОТ и много винамини -С,  D , а кашлицата оправяше с мед и сода.,но ако се наложи  антибиотик естествено си вземете вие най-добре си познавате детето !

# 262
И аз с въпрос за лекарствата - имате ли представа дали в Нидерландия мога да се закупят хомеопатични монопрепарати /в БГ най-популярни са на Боарон и от тях ни изписват/. Синът ми не ти открива нито в аптека, нито в дрогерия. Поръчвали сме от Германия и Франция, но доставката е няколко дни и не винаги това е о.к.

# 263
  • София
Ето сайт в Нидерландия - за един ден ги доставят:
https://www.viata.nl/nl_NL/search?searchQuery=Boiron+

# 264
  • София
Не купувайте хомеопатия - тя не работи.
Не купувайте хранителни добавки - не се контролира съставът им.
Не купувайте български препарати - у нас контрола е занижен.

# 265
Ето сайт в Нидерландия - за един ден ги доставят:
https://www.viata.nl/nl_NL/search?searchQuery=Boiron+

Много благодаря!!!

# 266
  • София
На някой работещ студент да са му спирали травъл продукта в средата на срока на отпуснато финансиране от DUO?
Дъщеря ми миналия ден получи писмо, че не е предоставила достатъчно доказателства и не й одобряват помощ за пътуване (точно така написано, вместо травъл продукт). И се чудехме за какво става въпрос. Планира за днес да им се обади, защото си ползва от началото на януари картата и не счетохме че е спешно. Да, но те вчера спряха продукта в 17 ч, по време на пътуването с влак и при слизане й дръпнаха от картата 20 евро.
Днес ще звъни, но мен не ме свърта - каква е тази простотия?
Пътуването до стажа ще излезе златно, ако не й върнат продукта. Уф!

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 07:52 от Sunny bunny

# 267
  • София/Велико Търново
Peruanka, благодаря!
Всъщност става въпрос за Лайден. Приемат и го в Маастрихт, но той си избра Лайден.
Дали би имало програма качена. Опитах се да намеря, но не открих.

Ние сменяхме билет с бг-еър защото се оказа, че последният му изпит е на 9 декември. Според мен наистина си струва да се купува билет когато са знае програмата. За младежката програма и аз съм на мнение, че не си струва освен яко наистина не искаш да пътуваш с 2 куфара по 20 кг. Билетът е по-скъп от economy, а да разчиташ, че за датата за която искаш да смениш ще има студентски е твърде несигурно. Може би да се плати таксата за смяна е по-изгодния вариант.

# 268
  • София
На някой работещ студент да са му спирали травъл продукта в средата на срока на отпуснато финансиране от DUO?
Да споделя развитието на казуса, за да знаете, ако ви се случи същото.
Било грешка. На момента я накарали да пусне нова апликация само за травъл продукта. Одобрили я веднага, но с дата начало на следващ месец - 01.03. После се свързал служителят с друг отдел, където коригирали датата да е назад във времето - 01.01. Утре ще може да го зареди отново на автомат.
Т.е. нека децата да си търсят правата, да не си оставят магарето в калта.
Само с едни 20 евро сме назад, но нищо Grinning

# 269
  • Бургас
Здравейте Simple Smile
Записвам се в темата, с евентуален студент във Фонтис. Има условен прием и сега започвам, да се ориентирам в обстановката Simple Smile
Ще учи в Айндховен и се чудя, кога е опималното време, да търсим квартира ?
Предполагам, че с времето ще ми изникват все повече въпроси и ще съм благодарна за всякаква помощ!

Общи условия

Активация на акаунт