Студенти в Нидерландия - 24

• 49 466
  • 728
  •   1
Отговори
# 240
Моето момче е променяло дати няколко пъти без да плаща нищо, само при една от промените доплати разликата в цената на билетите, пак по Коледа беше. Аз мисля, че е безплатна таксата за промяна а разликата в билетите се доплаща.
Иначе по телефона не успяваме да се свържем последната година, но по мейла отговарят на време.

# 241
24.12 на мен ми се струва късна дата за прибиране по Коледа. Много деца се прибират преди това и ще му е тегаво да стои сам щом е първа година. А, не дай си Боже да отменят полет....доста неприятно ще се получи.
Разбира се, важна е и програмата в уни, и ангажираността. Може да изчакате още малко, мисля.

# 242
Здравейте, аз се включвам с един въпрос относно отработените часовете за подоходното финансиране от DUO. В декември има отработени 50 часа но в януари 10,в предишните месеци по  34,36часа. В този случай, трябва ли да се обади да спрат финансирането или ще усреднят общите часове, които има до момента и ще продължи да получава субсидията.

# 243
  • София
Усредняват се - според моите проучвания.
Но не пречи да звънне на DUO и да пита, лесно става, централата има меню на английски.

# 244
  • София
Малко встрани от важните теми..
Вашите момчета къде се подстригват в Айндховен?
 Моят в добил вид на бийтълс и не може да трае да се прибере, но видял само фризьор на турската улица,а на мен не ми изглежда много чисто като съм минавала.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 15:32 от Сойка

# 245
  • София
Точно на турската улица си е харесал някаква бръснарница. Каза, че работят добре и е доволен. Не съм запозната с чистотата, обаче...  Цената на подстрижката му е колкото в Люлин.

# 246
Здравейте, моята девойка е болна от седмица и снощи е вдигнала 39, дали ще стане с някаква електронна рецепта тук от България, там да ѝ продадат антибиотик?Въобще не знам личната  дали ще издаде такава рецепта, но поне мога да опитам.

# 247
  • София
С електронна не знам дали ще стане, но пратете снимка на рецепта.
Аз за себе си така лекарство от Франция поръчах, човек го взе от там.

# 248
  • София
Благодаря ви! Да, вариант е да купя само за насам, примерно на 24-ти декември, а след това вече за връщане в Холандия ще купя, когато програмата е ясна! Simple Smile
Има и друго - нискотарифните не летят до Амстердам, а това е локацията, която ми трябва. Т.е. не мога да разчитам да паднат в последния момент..
Ако става дума за UvA, на сайта им има публикуван академичен календар и за 2025-2026. Зависи от специалността, но изпитите са до 19ти декември. След това започва ваканцията, нищо че са я написали от 25ти декември. И обикновено първата седмица на януари няма редовни занятия и лекции. Дори целия месец при моята дъщеря бяха онлайн, всеки януари вече две години.
Зависи от специалността също- вижте подробно академичния календар.
Предполагам и другите унита публикуват.

# 249
Peruanka, благодаря!
Всъщност става въпрос за Лайден. Приемат и го в Маастрихт, но той си избра Лайден.
Дали би имало програма качена. Опитах се да намеря, но не открих.

# 250
  • София
Здравейте, моята девойка е болна от седмица и снощи е вдигнала 39, дали ще стане с някаква електронна рецепта тук от България, там да ѝ продадат антибиотик?Въобще не знам личната  дали ще издаде такава рецепта, но поне мога да опитам.
За кой град става дума ?
Моят син има някакви антибиотици, не знам дали е добре да се дават така, но за Айндховен мога да Ви кажа къде ходихме ние и лекуваха адекватно. Извън Айндховен е , но има градски транспорт и Uber евентуално. Може и с колело, но все пак с 39 не е ок.

Може да отиде и в спешното вечерта, с ЕЗОК карта няма да плаща, но не знам колко са адекватни, защото при нас нищо не направиха.

# 251
  • Бургас
Повечето деца имат запаси от антибиотик, някой не може ли да й даде на момичето, а и май тук се е коментирало, че може с бг рецепта да се вземе

# 252
Моето не носи лекарства от тук,  добре че тази година най-накрая си намери личен лекар.

# 253
  • София
Peruanka, благодаря!
Всъщност става въпрос за Лайден. Приемат и го в Маастрихт, но той си избра Лайден.
Дали би имало програма качена. Опитах се да намеря, но не открих.
Ето, има. Пишете специалността само:

https://www.student.universiteitleiden.nl/en/your-study-programm … afprocesrecht-llm

# 254
Да, много деца бяха болни тези седмици, дъщеря ми също, в нейния апартамент в общежитието Грьонинген всички изкараха вирус, в групата в Уни също. Тя ми каза, че в дрогериите продават вит, нурофени, пробиотици, капки за нос и дават съвети. За антибиотици носим от тук, но доктора ни написа рецепта за някои неща на латиница, лекарства, имена, възраст. Не зная дали свърши работа, но все пак може да се опита. Вирусът беше гаден, но все пак след 5-7 дни премина.

Общи условия

Активация на акаунт