Студенти в Нидерландия - 24

• 49 480
  • 728
  •   1
Отговори
# 315
Pali78, честито дипломиране на сина ти и честита радост за вас. Миналата година дипломирането на Фонтис март месец беше в хотел. За броя гости никой не следи, разчитат на изпълнение.
Аз се завръщам в темата с една приета девойка в Бреда, на есен започва и вълненията се рестартираха Simple Smile. Почваме да търсим квартира, билети и тн, успокоението ми е, че брат й си остана в Айндховен след дипломирането и ще има помощ.

# 316
  • София
Потвърждавам написаното от Перуанка - нашите справки за доходи от НАП ги преведох с google преводач и ги признаха от DUO.
Любка, за търсене на квартира в Бреда мога да дам насоки. Ако искате, пишете ми на лично Hug

# 317
На какъв език ги превеждате с гугъл на английски или Dutch?

# 318
  • София
На английски. Все пак да имам представа какво превеждам Simple Smile.
Понякога сменя буквите в имената, например като има Ц, веднъж го пише Ts, а веднъж C, но не мисля, че е проблем. Цифрите са си така.

# 319
Pali78, честито дипломиране на сина ти и честита радост за вас. Миналата година дипломирането на Фонтис март месец беше в хотел. За броя гости никой не следи, разчитат на изпълнение.
Аз се завръщам в темата с една приета девойка в Бреда, на есен започва и вълненията се рестартираха Simple Smile. Почваме да търсим квартира, билети и тн, успокоението ми е, че брат й си остана в Айндховен след дипломирането и ще има помощ.
Liubka-Еха толкова се радвам за Алекс!!!Браво ,браво на детето  и работа е почнал! Радвам се  да  те видя отново сред нас, с полезните си съвети и мнения!Поздрави и успех и на новата студентка   и попътен вятър на детето, !
П.С- Фонтис има няколко дати за дипломиране- зимния за завършилите февруари/март/ и летен  мисля юли!Моят син завършва  сега ,защото преповтори 1 семестър заради не взет изпит!!!

# 320
Liubka-Еха толкова се радвам за Алекс!!!Браво ,браво на детето  и работа е почнал! Радвам се  да  те видя отново сред нас, с полезните си съвети и мнения!Поздрави и успех и на новата студентка   и попътен вятър на детето, !
П.С- Фонтис има няколко дати за дипломиране- зимния за завършилите февруари/март/ и летен  мисля юли!Моят син завършва  сега ,защото преповтори 1 семестър заради не взет изпит!!!
Същото се случи и при нас, февруари се дипломира и март беше церемонията. Остана да работи във фирмата, в която кара последния стаж. Имаш желание миналата година за връщане в Бг, но се изпари бързо като се появи местна приятелка.

# 321
  • Cobrs
Здравейте! Някой случайно има координати на гинеколог в Айндховен или околностите? Ако някой е посещавал, ще помоля за координати на лични. -)

# 322
Здравейте! Някой случайно има координати на гинеколог в Айндховен или околностите? Ако някой е посещавал, ще помоля за координати на лични. -)
Отговарям публично, защото има много майки на девойки, а ще бъде интересно и на майките.
Когато преди няколко години си направих адресна регистрация след 3 дни ми пристигна покана за безплатен преглед и цитонамазка по някаква програма, различна от стандартните профилактични прегледи. В този момент бях бясна, че общината ми е предала личните данни на някаква клиника в Айндховен, а и беше корона времето и просто им теглих една дълга българска....
Това лято писах на практиката в която ми е личния лекар с въпрос какъв е редът за записване на преглед при гинеколог и ето какъв е техният отговор :

Тоест краткия отговор е, трябва да се посети личен лекар.
След като бях хем в ступор, хем във фурор говорих с една позната тук и тя ми обясни, че тук личните лекари имат много по-широка специализация и извършват първични прегледи в много области,  и те преценяват дали сте за специалист в  случая гинеколог.

# 323
Справката за доходи от НАП дали може да се заяви и получи онлайн? Освен за 23 и 24 г сега трябва и за 22 г да представим.

# 324
Справката за доходи от НАП дали може да се заяви и получи онлайн? Освен за 23 и 24 г сега трябва и за 22 г да представим.
Защо ви искат и за 2022? Аз до колкото разбрах, щом дъщеря ми работи от тази година, трябва да представя само за 2023 г. Започвам да се чудя дали да не искам и аз за 2022 и 2023 г., път ДУО да си ползват което им трябва, за да не се налага да ходя няколко пъти в НАП.

# 325
Може онлайн с ПИК, аз съм искала.

# 326
  • София
Може онлайн с ПИК.
Не ви трябва справка за 24-та, освен, ако не подавате искане да се разглеждат доходите от 24-та вместо 22ра или 23та. Това е специален случай, не масовият.

DUO гледат доходите през една година назад.
Ако искате финансиране за месеци от 2024г, ще гледат доходите ви през 2022г.
Ако искате финансиране за месеците през 2025г, ще искат справка за доходите ви в 2023г.

# 327
  • София
И аз с ПИК исках справката от НАП.
Ако студентът е започнал работа през 2025 г. - достатъчна е справка от 2023г. Ако е започнал в края на 2024г. - тогава ви трябва за 2022г. и 2023г.
Перуанка ме изпревари Blush

# 328
Не знам защо искат и 2022, ще попитам дъщеря  ми, но така ми писа снощи.
Имам ПИК от НАП и сега ще опитам онлайн да поискам, къде се получава после -на имейл или в egov?

# 329
  • София
На имейл.

Общи условия

Активация на акаунт