Студенти в Нидерландия - 24

• 49 455
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
Mini Mouse, честито Simple Smile Каква специалност ще бъде младежът?

# 376
Честито!

# 377
  • La casa de Mickey Mouse
Mini Mouse, честито Simple Smile Каква специалност ще бъде младежът?
Благодаря! Колкото и да се опитвах да го насоча към нещо по-различно не успях. Ще учи право. По стъпките на майка си

# 378
Еха, супер:)
Една приятелка на синът ми с родители прависти, записа нещо съвсем различно, след една година прекъсна и кандидатства отново право, приеха я, вече е трета или четвърта година и сякаш всичко си дойде на мястото:)

# 379
Ходих в НАП, взех бележка за дохода за 2023 г. Надявам се да свърши работа за ДУО, дъщеря ми работи от тази година. Изкарах си и ПИК код, за да мога да извадя евентуално при нужда и друга бележка с него. Служителката от НАП обаче ми каза, че нямало да ми признаят бележка, извадена с ПИК, защото нямало да е във нужния формат и с нужния печат. Това вярно ли е? До колкото чета тук от вас, признават такъв документ.

На мен съвсем скоро ми се наложи да заявя удостоверение за доход за 2022  с ПИК и дори го получих много бързо на имейла си, съвсем същият си е като този, който ходих на място да заявя и после да взема. Така че с ПИК си е супер. После се оказа, че всъщност е излишен този документ, защото вече сме представили за 23 и 24 г, но поне не съм се разкарвала до офис.

# 380
  • София
Дойде време за подаване на данъчна декларация за 2024г. Blush Дъщеря ми влезе (за първи път й е) да провери - и вижда, че правилно е нанесена сумата, която е получила от заплати, а на сума от данък е изписано 0, с пояснение, че е ползвала данъчен кредит.
Трябва ли да подава декларация в този случай?
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 381
  • Бургас
Да, трябва Съни.

# 382
  • Бургас
Извинявайте, но къде влизат, проверяват и подават данъчни декларации децата? Срокът до 1.05 ли е?

# 383
Синът ми ще подава за първи път данъчна декларация- работи в Нидерландия от септември. Излизало му, че трябва да докаже доходи и от България - явно за преди септември.... Предполагам с Пик код трябва да влезе някъде в сайта на НАП и да предостави инфото, че няма доходи от тук. Някой може ли да даде напътствия? Благодаря!

# 384
  • София
Синът ми ще подава за първи път данъчна декларация- работи в Нидерландия от септември. Излизало му, че трябва да докаже доходи и от България - явно за преди септември.... Предполагам с Пик код трябва да влезе някъде в сайта на НАП и да предостави инфото, че няма доходи от тук. Някой може ли да даде напътствия? Благодаря!
Няма нужда да доказва. Само декларира, че не е имал доходи извън Нидерландия през 2024г.

# 385
Най-накрая, заветният отговор от Лейдвн дойде. Младежът е на десетото небе от щастие. Сега остава да завърши. Хубавото е, че е приет безусловно, само трябва да представи диплома.
Браво,упорито е детето!Честито Mini Mouse ,така се радвам ,че децата упорито отстояват избора си и рискуват и печелят!Радвам се,че си отново сред нас!

# 386
  • La casa de Mickey Mouse
Най-накрая, заветният отговор от Лейдвн дойде. Младежът е на десетото небе от щастие. Сега остава да завърши. Хубавото е, че е приет безусловно, само трябва да представи диплома.
Браво,упорито е детето!Честито Mini Mouse ,така се радвам ,че децата упорито отстояват избора си и рискуват и печелят!Радвам се,че си отново сред нас!

Благодаря много. Той беше много притеснен, защото отговора се забави, другите два университета, единият нумерус фиксус отговориха след два дни. Но важното е, че всичко е наред сега. Имам и друга новина, дъщеря ми завърши Фонтис, приеха я мастер в Айндховен, започва предварителната година. Ще си имам двама студента. Добре, че дребният е още малък, иначе ще ми дойде в повече

# 387
  • София
Здравейте всички, наложи се да търся квартира за сина ми в Бреда за 2 курс. Ще се радвам и ще бъда много благодарен, ако някой освобождава нещо, да ми пише.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 13:12 от stamby1973

# 388
Ходих в НАП, взех бележка за дохода за 2023 г. Надявам се да свърши работа за ДУО, дъщеря ми работи от тази година. Изкарах си и ПИК код, за да мога да извадя евентуално при нужда и друга бележка с него. Служителката от НАП обаче ми каза, че нямало да ми признаят бележка, извадена с ПИК, защото нямало да е във нужния формат и с нужния печат. Това вярно ли е? До колкото чета тук от вас, признават такъв документ.

На мен съвсем скоро ми се наложи да заявя удостоверение за доход за 2022  с ПИК и дори го получих много бързо на имейла си, съвсем същият си е като този, който ходих на място да заявя и после да взема. Така че с ПИК си е супер. После се оказа, че всъщност е излишен този документ, защото вече сме представили за 23 и 24 г, но поне не съм се разкарвала до офис.
Може ли напътствия от къде извадихте бележка за дохода в сайта на НАП? Никъде не виждам нещо от рода на Декларация за доходи. Явно пише нещо друго. Благодаря!

# 389
Може ли напътствия от къде извадихте бележка за дохода в сайта на НАП? Никъде не виждам нещо от рода на Декларация за доходи. Явно пише нещо друго. Благодаря!

Stella, в първия пост си пише:
"-   За доходите .... от НАП „Удостоверение  за декларирани данни по ЗДДФЛ“ (за всички -. самонаети, безработни и наети). В НАП се подава искане за издаване на документ. "
Има "удостоверени за" и дописвате "декларирани данни по ЗДДФЛ"

Общи условия

Активация на акаунт