За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 24 136
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Знаех си, че нещо съм объркала - аз реших да продължа да уча китайски, за да си тренирам паметта, а то било достатъчно да гледам китайци… тоест… китайски сериали.

# 121
  • пак на Рив Гош
То даже и тандемът сценарист/режисьор е същият. Очаквам да ми хареса толкова, колкото и Our Beloved Summer Grinning
Поправям се, и си посипвам главата с пепел - само сценаристката е на Our Beloved Summer, режисьорът е на Hotel del Luna, While you Were Sleeping; My Love From the Star, Castaway Diva и др.
Но очакванията ми остават същите Joy

Да споделя и че засега Motel California много ми допада, даже повече от Love Scout и Check In Hanyang (последните съм ги оставила малко настрана, заради Flourished Peony, който също гледам с интерес).
В Love Scout ми направи впечатление, че много позиционират продуктово термос-чаша за кафе, която ми прилича на една, която миналата година предизвика голям фурор в Щатите, ама може и да греша. Човек не може да се съсредоточи едновременно и върху хубавия костюм, и в позиционираните продукти Joy.

# 122
  • вятърничава
Роца, внимаваш в картинката тииии Hug

# 123
  • пак на Рив Гош
Опитвам се, опитвам се Joy

И, както внимавам в картинката, така си поддържах когнитивните функции днес с любимия Ю, който пее песните от Phone на вчерашната си фен-среща:
https://youtube.com/shorts/eHX2SlfpfCU?si=rXS25rYe96f9WtgS

https://youtube.com/shorts/l-C-HnkBLiU?si=SztQEEXUyUEfXoEQ

# 124
  • България
Започнах The Expect Love (2024)
Първата брачна нощ започва добре:

Скрит текст:

Trollface

# 125
Здравейте,

След като гледах Squid game и се влюбих в Gong Yoo, реших да гледам всички сериали с него. Обожавам Coffee Prince и си търся нещо подобно. Някой дали може да предложи такъв сериал?

# 126
Здравейте,

След като гледах Squid game и се влюбих в Gong Yoo, реших да гледам всички сериали с него. Обожавам Coffee Prince и си търся нещо подобно. Някой дали може да предложи такъв сериал?
А “Гоблин” гледала ли си?
От този линк можеш да видиш филмографията му
https://en.wikipedia.org/wiki/Gong_Yoo

И да си потърсиш филм. Не знам на кой език ти е удобно.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 05:57 от victoria vassileva

# 127
Здравейте,

А “Гоблин” гледала ли си?
От този линк можеш да видиш филмографията му
https://en.wikipedia.org/wiki/Gong_Yoo

И да си потърсиш филм. Не знам на кой език ти е удобно.

Да, изгледах всичко негово. Goblin, the Trunk, Hello my Teacher, Big също, както и филмите му.

Не държа да е нещо с него, но да е от типа на Coffee Prince. Беше ми много сладък и разтоварващ сериала.

# 128
  • София
mishoka55, виж тук: https://mydramalist.com/2982-coffee-prince/recs. Обикновено като харесам някой сериал и преглеждам препоръките за подобни в MDL. Не винаги се доближават, но понякога намирам нещо полезно.

# 129
# 130
mishoka55, така, както разбирам, ти се гледа нещо леко, забавно, романтично и не те притеснява, че може да е и по-старичко. Давам няколко заглавия, пък ти виж какво ще си избереш.
Скрит текст:
Корея
My Lovely Sam Soon (2005)
Secret Garden (2010)
My Love from the Star (2013)
Descendants of the Sun (2016)
A Gentleman's Dignity (2012)
Rooftop Prince (2012)
Crash Landing on You (2019)
Protect the Boss (2011)
Cunning Single Lady (2014)
Emergency Couple (2014)
Oh! My Lady (2010)
Boys over Flowers (2009)
Personal Taste (2010)
Pasta (2010)
The Greatest Love (2011)
The Beauty Inside (2018)
Witch's Romance (2014)
Goong (2006)
My Princess (2011)
My Girl (2005)
What's Up, Fox? (2006)
Strong Woman Do Bong Soon (2017)
Business Proposal (2022)
She Was Pretty (2015)
What's Wrong with Secretary Kim (2018)
King the Land (2023)
Lovely Runner (2024)
Kill Me, Heal Me (2015)
Queen In Hyun's Man (2012)
Something about 1 Percent (2016)
I Need Romance (2011)
Oh My Venus (2015)
My Girlfriend Is a Gumiho (2010)
Fated to Love You (2014)
Another Miss Oh (2016)
Marriage, Not Dating (2014)
Woman Who Still Wants to Marry (2010)
The Story of Park's Marriage Contract (2023)
Perfect Marriage Revenge (2023)
A Time Called You (2023)

Малко "исторически"
Mr. Queen (2020)
Moon Embracing the Sun (2012)
Sungkyunkwan Scandal (2010)
Moonlight Drawn by Clouds (2016)

И, ако решиш да погледнеш към...

Тайван, Китай  
Before We Get Married (2019)
Bromance (2015)
Down With Love (2010)
Boss & Me (2014)

Япония
Rich Man, Poor Woman (2012)
Pride (2004)
Engine (2005)
Last Cinderella (2013)
Sukina Hito ga Iru Koto/A Girl & Three Sweethearts (2016)

Тайланд
Kiss Me (2015)
Full House (2014)

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 11:14 от 2в1

# 131
mishoka55, Twinkling Watermelon е забавен корейски сериал.
При тайландците съм се забавлявала с Dirty Laundry и при японците с An Incurable Case of Love,а принципно не гледам нищо на медицинска тематика. Taйвански ... определено Вromance, който и 2в1 ти е предложила.За него съм сигурна, че има превод на български.
При китайските ми се струва, че Моарейн може да те насочи най-добре, но To Get Her не е никак лош и с приличен край.
Douluo Continent влиза ли в забавните?

# 132
  • София
Douluo Continent влиза ли в забавните?

Влиза, влиза!!!!

Да омрънкам междувременно, че в Германия ще пускат The Legend of the Condor Heroes: The Great Hero със Xiao Zhan, а аз още стискам палци в Китай да го дават по кината по-дълго време, за да го хвана. Дори не се надявам някой от нашите фестивали да го излъчи. Sad

Не ми се получава нещо да вградя видеото в поста, нооо, ето малко тренировки за ролята:

https://www.youtube.com/shorts/xCAwW7iX4Hk

Филмът вече счупи всички рекорди в Китай за предварителни продажби (пускат го на 29.01), но там ПАК са изкривени данните, защото лудите фенки купуват билети на килограм, за да вдигат рейтингите. Даже от чужбина купуват само за да качват бройката. Но пък се надявам, че наистина ще е добър филм.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 13:46 от ElzaFB

# 133
  • вятърничава
Привет,mishoka55!Вече си имаш голям списък,с  2в1 никой не може да се конкурира в това отношение,но да дам и аз своите предложения Wink.
Първо 2 филма със сладурите сервитьори от Coffee Prince , стари са и дано да ги намериш:
1. С Kim Dong-Wook Take Off 1 (2009) много се смях с тези идиоти
2. С Гофретката Kim Jae Wook Antique Bakery (2008), тук го играе секси сладкар, това е римейк на японски сериал Antique (2001)
Сериали свързане с готвене и кафеправене:
1.  Pasta (2010) с братчеда от  Coffee Prince Lee Sun Kyun - любим актьор.
2. От по-новите Wok of Love (2018)
3. Rokuhodo Yotsuiro Biyori (2022) японски сериал за кафене в традиционен японски стил, 10 епизода х 25 мин. Някой ми каза,че пак има сладкар и е сладък. Кой ли беше   Thinking
4. Grand Maison Tokyo
5. Warm and Cozy с любимия Ю
Ако търсиш сериал с жена,представяща се за мъж - за мен  Coffee Prince май е най-доброто, което съм гледала до сега. Във всички останали жените винаги са прикалено женствени, нежни и неправдоподобни.

# 134
Благодаря на всички ви❤

Сега съм си пуснала the Glory, но след това почвам тези от списъците.

Общи условия

Активация на акаунт