За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 24 220
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
# 421
  • София
И от мен работно работно за петък.
И още едно работно.
И една музикална идея за Сеул.

# 422
  • пак на Рив Гош
ElzaFB, честито за билета! С кеф да се възползавш от него!
Музикалният поздрав не знам защо, но не ме учудва, че е в Hongdae Joy

Вики, страхотен спомен си имаш от срещата с Джаки Чан. Аз също съм изгледала много негови филми през 80тте и 90тте.

Това много ми хареса!
И много точно описва състоянието след втория епизод на My Dear Nemesis Joy. Сюжетът вече си влезе в утъпкания коловоз - Той е чеболче с много строга баба-чеболка, Той тормози Тя, защото Тя научи Голямата Му Тайна, Тя не се дава, но още не е закачила вагоните да се усети откъде се познават след толкова години. Сигурно още няколко епизода ще ги гледаме как се чудят какво им става, докато им дойде акъла, че е лИбоФ-лИбоФ-варен- картоВ Joy Ще му дам още 2 епизода шанс, докато реша съдбата му. Още повече, че идват сериали, които ми се гледат, като Undercover High-School, The Potato Lab, When Life Gives You Tangerines и The Art of Negotiation.

bb6, едва снощи видях (от пълната версия) поста ти от няколко дни, където казваш за
Скрит текст:
кончината на Ким Се Рон, която гледахме в Bloodhounds. И на мен ми излезе новината във фийдовете по социалните мрежи. Няма да споменавам за гадостта на пълното безумие, което е довело до загубата на още един млад и талантлив живот Cry. Само се надявам, че с нарастващата популярност на к-съдържанието в световен мащаб, и как подобни случки добиват все по-широк отзвук на място и по света, ще доведат до промяна в мисленето в корейското общество, пък дори и в законодателството, така че да се намали този безсмислен натиск, за да не се стига до такива крайни решения... но пътят ще е дълъг и сложен.
Междувременно прочетох една статия, която се опитва да обясни причините за моралния стандарт, налаган на известните личности в Корея. За моето "западно" възпитание, някои от нещата звучат абсолютно лунатично:
https://www.koreaherald.com/article/10423818

Melo-Movie (2025) - довършен снощи и мога да кажа почти само хубави неща за него. Сериал като за мен, с всичко, което ми харесва - и герои, и действие, и отношения, и сценография, и кадри, и истории, и актьори, и музика. Харесаха ми препратките към различни филми, забавлявах се с филмовите плакати по стените, на моменти имах чувството, че гледах направо сцени от филм, кефих се на интериора на бара, направи ми впечатление, че заглавията на епизодите са реплики от филми (поне някои, после видях, че са всички). Много ми легнаха на сърцето отношенията между двамата братя (Ким Дже Ук прави страхотна роля Heart Eyes), разговорите с режисьора и аджошито от бара, както и между приятелите, ревах на 7-ми епизод (ама с голям кеф си го изревах!), съчувствах на втората двойка, умилявах се на главната двойка... Единствените ми забележки са че Choi Woo Sik сякаш имаше повече приятелска, отколкото романтична химия с Park Bo Young (за разлика от Kim Da Mi) и че в последния епизод мелодрамата ми дойде малко в повече (в смисъл, нямаше нужда от чааааак толкова емоции). Затова му дадох 9.5*... преспах, позамислих се... и качих на 10*, защото все пак е моят тип сериал, макар че, обективно сюжетът е обикновен и бавен Joy.
https://www.instagram.com/p/DGKwodOOPsH/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==

И, ако сте прочели писанията ми до тук, петъчно-съботна награда:
- малко спорт - https://www.instagram.com/reel/DGC-R7DxDoG/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
- малко музика от батко Рейн - https://www.instagram.com/p/DGMvf_oSCjD/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
- малко реклами от:
Гонг Ю - https://www.instagram.com/reel/DGPQWwfPwRZ/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
Уки - https://www.instagram.com/p/DGSa5ABJyfP/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
Канг Те О - https://www.instagram.com/p/DGUbD5KT9hv/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
Choo Young Woo - https://www.instagram.com/reel/DGDInwBySfU/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
- малко полезни насоки за грим с червило - https://www.instagram.com/reel/DFfvpCxOyk8/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

И малка задачка-закачка - познайте китайските актьори по очите им (аз разпознах само 3-4, даже и за Лео У не съм сигурна... язък ми за фенщината Joy)

# 423
  • България
№2 – Wang Xing Yue?
№5 – Само второстепенни роли, сега ще го търся.
№11 – Ding Yu Xi
№12 – Дилън
№13 – Cheng Yi
№14 – Joseph Zeng
№15 – Tan Jian Ci
№19 – Zhang Ling He? Не мога да повярвам, че не му виждам очите и тези са ми най-близки.
№21 – Bai Jing Ting Докато търся №5 се сетих за този и то заради малката бенка.
И други очи са ми познати, но като съкратих Списъка, не мога да ги намеря, защото не им запомням имената.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 17:34 от МоарейнД (от книгата)

# 424
  • пак на Рив Гош
Моарейн, за мен Лео не е номер 2, колебая се между 4 и 9.
Според мен номер 5 е Li Xian.
№1 - Yang Yang
№3 мисля, че може да е Chen Xing Xue
№15 и аз го разпознах като Tan Jian Ci
№17  мисля, че може да е Xu Cai

# 425
  • България
Тъкмо редактирах №2.
Повечето ми посочени са само предположения.
И аз голям фен се пиша. Joy
И познавам хората по очите.
За №5 съм на 70%, че е един актьор, който е почти винаги във второстепенни роли, с рошава дълга коса, голям меч на гърба, миналата година го гледах някъде като демон котка.

# 426
  • София
Роца, благодаря!

Аз разпознавам само 8 - трябва да е Yibo. Даже не знам как точно него разпознах.

# 427
  • Русе
Моите предположения (почти сигурни) са:
19 - ЛинХе
15 - Тан Цзиянцъ
12 - Дилан
5 - Ли Сиан
Все още не съм фенка и може да бъркам...
8 - прилича на Ибо

# 428
Аз разпознах само Дилън под №12. За номер 5 мисля, че е Li Xsian. 10 си мисля за Xsio Jan (Xiao Zhan), ако така се казва. 17 ми прилича на Сю Кай. Да и номер 8 е Уибо.

# 429
  • София
Аз даже не мога да намеря Xiao Zhan тук. 10 наистина прилича на него, но неговите очи са по-продълговати и веждите му по-прави. (Да не мислите, че чак толкова съм се заглеждала - отворих сега Гугъл да видя защо хем ми прилича на него, хем не го забелязах първия път.)

Някой гледал ли е The Devil Punisher? Свалям си разни сериали от Нетфликс и ми го предложи и него. Звучи ми интересен.

# 430
За Melo movie:
Изгледах го миналия уикенд, неусетно ми минаваха епизодите.
Скрит текст:
Историята на големият брат ме хвана за гърлото, доста си поплаках за него. Точно откри желание за живот и Cry

По-интересна ми беше втората двойка (може би защото харесвам повече Lee Jun Young). Обаче не можах да разбера
Скрит текст:
точно защо тя го напусна, имаше ли още чувства към него, когато се появи отново (даваше смесени сигнали според мен), ако да - защо не се събраха?). Тяхната история ми остана като камъче в обувката.
Препоръчвам два филма от серията Drama special. По час са, доста приятни за гледане:
С ветеринарката от Motel California:
Drama Special Season 15: The Road in Between (2024)
С чебола от Love scout:
Drama Special Season 14: Love Attack

И за разнообразие една черна комедия (аз доста се смях):
Handsome Guys(2024)

Има много хубави китайски актьори, но все още не мога да ги разпознавам (само) по очите Sunglasses

# 431
Моите предположения за загадката Simple Smile

Номер 1 ми прилича малко на Xu Kai Cheng, номер 18 на Lin Yi, а номер 20 на Li Hong Yi, но той е с по-малки очи, освен на тази снимка да се е пооблещил Simple Smile Номер 6 въобще не мога да се сетя, много специфични очи, но сякаш не съм ги виждала. Иначе видях, че повечето смятате, че номер 19 е Лин Хъ-то, но според мен той е номер 7 - дори се вижда бенката на носа на оригиналния колаж, аз съм я закрила с името.

# 432
  • България
Вярно за бенката на №7.
Сега гледам сериал с Song Wei Long и си мислех, че очите му са доста обикновени и не бих го познала само по тях.
Твърде възможно е да е №19.
Никой не ми напомня на Li Hong Yi, но и отдавна не съм гледала нищо с него.

# 433
Видях епизод 1 на My Dearest Nemesis и смятам да видя останалите. Animal UnicornAnimal UnicornAnimal Unicorn

Относно загадката с очите...знам, че всички са китайци 🤣 и според мен Лео въобще го няма.
Добре, че не са уши, че само тези на Elvis Han бих разпознала
Скрит текст:

# 434
  • пак на Рив Гош
Tuon, аз пък единствените уши, които бих разпознала, са на Park Huyn Sik, ама той не е китаец Joy
Между другото, Дисни+ най-накрая ми пусна новия му сериал, Buried Hearts, та и той отиде у списъкО за гледане.

Alya, според мен втората двойка
Скрит текст:
просто се разминаха във времето. В смисъл, не успяха да пораснат заедно, колкото и да се обичаха. Той си беше останял някъде на ниво тийн, при това доста разглезен такъв, който се радваше на нейното внимание и грижа, но някак си без да поеме особена отговорност извън своите нужди и желания. Тя пък дълго време живееше за него и чрез него, точно като "групи", както я нарече аджошито от бара, а не като партньор. И, затова, разбирам защо не можаха да останат заедно, въпреки, че продължаваха да се обичат. Ако бяха успели да се нагодят един към друг, той да бъде по-малко егоист, я тя пък - повече, можеше и да имат бъдеще заедно. Но не би. Много подобни истории имаме и в истинския живот.

Снощи изгледах и първия епизод на Undercover High School (2025). Seo Kang Jun си е все така хубав, както и преди казармата. Засега сюжетът си е тип "гювеч", с комично-детективски уклон, макар че еднорози започнаха дискретно да потропват с копитца. С абсурдността на някои ситуации малко ми напомня за Seoul Busters, но залита доста повече към комедията, поне засега. Чувствам, че ще имаме и драма, тъй като е налице и сюжетна линия с училищен торомз.

Общи условия

Активация на акаунт