За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 24 137
  • 734
  •   2
Отговори
# 105
Нали е петък.....
Една смешна/ не е  нито китайска, нито корейска, а японска реклама ......на суши  JoyJoyJoy

# 106
  • вятърничава
Да,Tuon, след "Fugitive Plan B." вече всички изглеждат като 3-та точка Joy
Danifin, аз съм гледала обратния вариант:

Ето как ги правят значи Stuck Out Tongue Winking Eye

Много се радвам,че отново ще гледаме Рейн в екшън и то с тези двамата!
Роца, този Melo Movie (2025)  е 1:1 с Our Beloved Summer. Подозирам,че пак ще ни е любим и се надявам на по-малко драма и повече смешна романтика.Само като му погледна сънената физиономия на Чой У Шик и ми става смешно. Чудя се Ким Дже Ук какъв ще го играе? Някакъв роднина на главния герой, съдейки по името.
Карлсон, който живее на покрива
Тези двамата Чой У Шик и Пак Со Джун как си приличат.
Защото са си големи приятелчета

# 107
  • България
Да не пропусна петъка:

# 108
Всичко това го има в сериала. Много съм се смяла.Отдавна не бях гледала китайски сериал без да превъртам. Остават ми 8 епизода и ми се иска китайците да нямаха вето за бройката на позволените епизоди.
Вече не знам четох ли, чух ли- щели да намалят китайските костюмни сериали още повече- до 10-12 епизода. Много ми е интересно- в Китай има партийна повеля да лансират жените  предприемачи и в "Божурите" идеята се вихри с пълна сила. От време на време, докато гледам цветарките се сещам за корейския сериал с момичетата, които продаваха стоки за възрастни. В 20 епизод много ме изненадаха как в този иначе доста лежерен филм вкараха огромно насилие... Нямам много обяснения за сценарните им усилия. А може да са си такива хора...

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 16:12 от victoria vassileva

# 109
  • България
Искам да намалят количеството на епизодите, но не и на сериалите както писа ElzaFB:
Из социалните се носи новината, че регулациите в Китай ще намаляват костюмните сериали. Стрийминг платформите също започвали да правят повече "мини" драми от 12 до 16 епизода, защото миналата година имало много зрители, които зарязвали дългите от по 40 епизода.
Например, текущия ми Jun Jiu Ling (2021) вървеше до около 20 епизод съвсем добре.
И после се започна с всички клишета, болни, бежанци, нещастни деца, досадни влюбени, изтезания, затвори...
Това си е творческо безсилие и за съжаление при прекалено дългите сериали е почти норма.
Но ако намалят количеството, не е добре.
То и без това като махнем тези с китайски финал почти не остава за гледане.
Отделно, че са се нароили едни мини драми по 3 минути, към които имам точно никакъв интерес.

# 110
  • София
Искам да намалят количеството на епизодите, но не и на сериалите както писа ElzaFB:
Из социалните се носи новината, че регулациите в Китай ще намаляват костюмните сериали. Стрийминг платформите също започвали да правят повече "мини" драми от 12 до 16 епизода, защото миналата година имало много зрители, които зарязвали дългите от по 40 епизода.
Например, текущия ми Jun Jiu Ling (2021) вървеше до около 20 епизод съвсем добре.
И после се започна с всички клишета, болни, бежанци, нещастни деца, досадни влюбени, изтезания, затвори...
Това си е творческо безсилие и за съжаление при прекалено дългите сериали е почти норма.
Но ако намалят количеството, не е добре.
То и без това като махнем тези с китайски финал почти не остава за гледане.
Отделно, че са се нароили едни мини драми по 3 минути, към които имам точно никакъв интерес.

Опа, епизодите на костюмните сериали имах предвид. Изяла съм една дума и гледай какво се получава. Иначе те така или иначе си имат ограничение в броя сериали от всеки тип, но явно ни е достатъчно засега, за да не усещаме чак толкова липса.

И всъщност започват вече точно на мини драмите да разчитат, но вече и аз не знам какво имат предвид под "мини". Защото досега бяха тези по 20-30 епизода от по 15 мин. Обаче сега щели да започнат стандартните сериали да намаляват откъм епизоди, но не казват нищо за дължината на всеки епизод... и па ги водят "мини". А тези по 3 мин са си направо не микро, ми нано...

# 111
Тези мини драми от 3 минути са много досадни. В повечето случаи са ниско бюджетни, с лоша игра и сюжет.
Сякаш са разделили филм по минути и са го нарекли сериал, защото са отказали да го излъчват в кината.

Нямам нищо против да намалят епизодите.В един момент става такава мъка и прескачане.
Така артистите ще могат да снимат по-различни неща.

# 112
  • България
...
Така артистите ще могат да снимат по-различни неща.
И на това се надявам.
Ако не ми хареса в един сериал, герой на любим актьор може да ми хареса в друг.
А сега като ги заемат за 40 епизода по 100 сезона, направо отписваш актьора, ако ролята му не ти е допаднала.

# 113
  • София
Ако не ми хареса в един сериал, герой на любим актьор може да ми хареса в друг.
А сега като ги заемат за 40 епизода по 100 сезона, направо отписваш актьора, ако ролята му не ти е допаднала.

Ето това! Не стига, че 40 епизода, ами и по няколко сезона. А като се сетя, че миналата година мрънках, че са само по 40 еп. Не знам защо...цяла година само превъртам, изоставям сериали, омръзват ми, точат се, за да запълнят епизодите. Sad

# 114
Винаги е по-добре по-малко епизоди, но по-качествено развитие на сюжета.
Ако ме питат и корейските от 16 могат в повечето случаи да завършат с 14 и дори с 12 епизода.

И въпрос 😊
Ако искам да видя I Am Nobody: The Showdown Between Yin & Yang трябва ли да съм гледала преди това I Am Nobody?

# 115
  • пак на Рив Гош
Роца, този Melo Movie (2025)  е 1:1 с Our Beloved Summer. Подозирам,че пак ще ни е любим и се надявам на по-малко драма и повече смешна романтика.
То даже и тандемът сценарист/режисьор е същият. Очаквам да ми хареса толкова, колкото и Our Beloved Summer Grinning

Много ми е интересно- в Китай има партийна повеля да лансират жените  предприемачи и в "Божурите" идеята се вихри с пълна сила.
Тъкмо същото си мислех преди ден-два, докато гледах 15-16ти епизоди - то в тоя сериал де що има жена, ще е някое работещо момиче - цветарка, парфюмеристка, лекарка... women empowerment отвсякъде. Та може да е силно одобрявана сюжетна линия за сериалите.
За дължината на сериалите - нямам нищо против да ги съкратят, още повече, ако кондензират действието и махнат разни излишни "разтакавания". Има някои доста добри китайски сериали с по 20ина епизода, значи, могат да го правят.
Малкоминутните драми (тия от по 5-10 минути) имам чувството че нито имат сюжет, нито режисура или пък някаква супер игра. Но пък там Той доста често резхожда плочник (поне в малкото, които съм гледала). Аз ги възприемам малко като трамплин за млади актьори, за да отсеят кой има потенциал за по-големи роли в дълъг сериал.

Петъчно в събота:
- хубав Уки - https://www.instagram.com/reel/DE3sPcqP4Hh/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
- хубав Park Huyng Sik (и той като част от приятелската групичка на Park Seo Joon, Choi Woo Sik и Ви) в новия си сериал - https://www.instagram.com/p/DE3jKWPREjl/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
- хубав любим Ю за поредицата фен-срещи - https://www.instagram.com/reel/DE68dmozJ95/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

След знаците дали си пристрастен към дорамите, ето и 10тте стъпки при гледането на сериал:
https://www.instagram.com/reel/DE68685NOuX/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

Това много ме разсмя - ефектът на корейската козметика: https://www.instagram.com/p/DEkJ1gIi2Ky/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==

И от рубриката "странични занимания":
- възстановка на стари филмови кадри от токийска улица през 40тте години: https://www.instagram.com/reel/DEvG7AxOREl/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

- сутринта ми попадна тази статия със заглавие "Телевизионно предаване на KBS твърди, че гледането на хубави мъже стимулира мозъчната функция и паметта при жените". Предаването е Discoveries in Life и в него са говорили за изследвания, показващи, че гледането на хубави мъже подобрявало паметта и водело до добри училищни резултати.
Според статията в Koreaboo, имало изследване върху жени на средна възраст (аджуми, един вид), където е трябвало да запомнят определен брой имена докато гледат или не снимки на хубави мъже. Оказало се, че тези, които гледали снимките, дали 2 до 4 пъти повече правилни отговори. Едновременно с това, са изследвали и мозъчните им вълни, които са били по-активни при гледането на снимките.

Тъй като не смятам Koreaboo (или пък телевизионно шоу) за особено достоверен източник, реших да се поразровя по въпроса. И се оказа, че наистина е имало няколко изследвания по въпроса, които са показали, че гледането на красиви представители на противоположния пол може временно да подобри паметта (краткосрочната памет) и когнитивните функции при мъже и жени.
Ето накратко едно обобщение на изследванията - тук, ако на някой му е интересно.

Та, значи, трябва да продължим с петъчните постове (и с гледането на сериали Joy), ако искаме да сме с добра краткосрочна памет. Ей така, профилактично Joy.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 17:42 от Роца

# 116
Та, значи, трябва да продължим с петъчните постове ( и с гледането на сериали), ако искаме да сме с добра краткосрочна памет. Ей така, профилактично Joy.
Никога не сме говорили за възраст тук, но благодаря на Роца за мощната подкрепа- аргументът с краткосромната памет е велик! Не че някой ме е спирал до момента...
Под влияние на писаното в темата започнах с Дилън Уанг и "Дафен". Колкото ми харесва актьорът, толкова не намирам особен интерес в историята. Да, има смешни моменти, отношенията са интересни и в много случаи достоверно представени, но ми липсват харизматични женски образи, които да са съпоставими с Хейди. Както казват- "няма химия". В "Божурите" за пръв път разбирам чара, който азиатците виждат в тези прически на жените- толкова красиви шии показват, цялата им стойка изглежда изящна. И Ли Сян ми харесва с партньорката му Ян Цзъ- много удачно показват флирта без да е нужно да изпадат в интимни детайли. Самата актриса аз харесват от няколко филма и мисля, че е много про-добра например от Дилраба, ако кажем, че са от едно поколение. За разлика от момиченцата в "Дафен", които са ми много безлични. Но той Хейди и с БайЛу не ми хареса... Онази сладурана Esther Yu от Love Between Fairy and Devil прави с него страхотен дует. Но това е мое мнение. Знав, че много я мисслят за лигава. За мен двамата са много добър дует. Хубава вечер!

# 117
Та, значи, трябва да продължим с петъчните постове (и с гледането на сериали Joy), ако искаме да сме с добра краткосрочна памет. Ей така, профилактично Joy.
Това означава ли, че петъчните постове трябва да са ежедневни? Така...за помощ на краткосрочна памет.

Под влияние на писаното в темата започнах с Дилън Уанг и "Дафен". Колкото ми харесва актьорът, толкова не намирам особен интерес в историята. Да, има смешни моменти, отношенията са интересни и в много случаи достоверно представени, но ми липсват харизматични женски образи, които да са съпоставими с Хейди. Както казват- "няма химия".
Като цяло няма кой знае каква романтика в сериала. Двете целувки с лиглата и намеците за чувствата им са просто страничен сюжет. Така било и в романа.
За мен няма нужда от харизматични женски образи. Дилън си е напълно достатъчен. Той е там да разследва случаи, да пише поезия, да създава проблеми, да спасява града, да е забавен, сериозен, умен, хитър и да ползва до колкото може знанията от неговия свят.  Той е напълно достатъчен и ще е много трудно да изградят дамски образ, който да е еквивалент на неговия. Още повече, че той има повече взаимодействие с учителя ,а не с принцесата в която уж е влюбен

# 118
  • България
...
- сутринта ми попадна тази статия със заглавие "Телевизионно предаване на KBS твърди, че гледането на хубави мъже стимулира мозъчната функция и паметта при жените". Предаването е Discoveries in Life и в него са говорили за изследвания, показващи, че гледането на хубави мъже подобрявало паметта и водело до добри училищни резултати.
Скрит текст:
Според статията в Koreaboo, имало изследване върху жени на средна възраст (аджуми, един вид), където е трябвало да запомнят определен брой имена докато гледат или не снимки на хубави мъже. Оказало се, че тези, които гледали снимките, дали 2 до 4 пъти повече правилни отговори. Едновременно с това, са изследвали и мозъчните им вълни, които са били по-активни при гледането на снимките.

Тъй като не смятам Koreaboo (или пък телевизионно шоу) за особено достоверен източник, реших да се поразровя по въпроса. И се оказа, че наистина е имало няколко изследвания по въпроса, които са показали, че гледането на красиви представители на противоположния пол може временно да подобри паметта (краткосрочната памет) и когнитивните функции при мъже и жени.
Ето накратко едно обобщение на изследванията - тук, ако на някой му е интересно.

Охо, направо трябва да са всекидневни.

# 119
Като цяло няма кой знае каква романтика в сериала. Двете целувки с лиглата и намеците за чувствата им са просто страничен сюжет. Така било и в романа.
За мен няма нужда от харизматични женски образи. Дилън си е напълно достатъчен. Той е там да разследва случаи, да пише поезия, да създава проблеми, да спасява града, да е забавен, сериозен, умен, хитър и да ползва до колкото може знанията от неговия свят.  Той е напълно достатъчен и ще е много трудно да изградят дамски образ, който да е еквивалент на неговия. Още повече, че той има повече взаимодействие с учителя ,а не с принцесата в която уж е влюбен
Аз съм последовател на св. Апостол Павел:
"Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка. И ако имам пророческа дарба, и зная всички тайни и всяко знание, и ако имам пълна вяра, тъй щото и планини да премествам, а любов нямам, нищо не съм. И ако раздам всичкия си имот за прехрана на сиромасите, и ако предам тялото си на изгаряне, а любов нямам, никак не ме ползува."
Скрит текст:
Какво ли не прави човек да си съхрани краткосрочната памет!
На следващото спрете звука
https://www.facebook.com/reel/857975912891108?fs=e&fs=e

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 20:06 от victoria vassileva

Общи условия

Активация на акаунт