За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 24 135
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
Луо Юнкси си е отделна китайска авиокомпания.
https://www.facebook.com/share/r/1BDagJELp1/

# 436
  • България
Everlasting Longing (2025) се оказа голямо разочарование за мен.
Талантът и красотата на актьорите ме накара да издържа 11 епизода, минах на последния и писах 7,5/10.
Много драма, много нещо, интриги, надхитряване, не е моето.

# 437
  • вятърничава
В разгадаването на Китайските загадки с очите не мога да се включа, защото всички снимки за мен са като на един човек.
Приключих с Мотел Калифорния. Симпатични са ми актьорите, добутах до финал със зор и дори не вникнах в подробности. Завършекът на този нелеп и мазохистки за героите сериал беше пак толкова нелеп,защото беше захаросан. Май Animal OxAnimal Ox и магаретата сме ние зрителите, с кравешко търпение и магарешки инат го догледахме.

И по-добрата версия на двойката:
Скрит текст:
Значи от Melo movie да очаквам драми? Защо развалят добрия сериал с ненужни драма, защо,защо??? Какво друго да очакваш от сериал, чието име започва с "Melo". Преполвила съм го и го стопирах, не исках да го гледам набързо. Затова през уикенда и в момента гледам риалити шоуто.

Скрит текст:
Отново много интересен сезон. Коментаторите са все същите, много забавни, добронамерени и с чувство за хумор и самоирония. Учасниците са симпатични и атлетични. Един от тях, с тяло на плувец, има ресторант за хонконгска и японска кухня. Този управлява кафенета и има страхотен глас.
Всички са като излезли от сериал.То си е и така де, за част от тях - модели, актьори. Като например този художник, модел, актьор с малки роли за сега, участвал в риалити за оцеляване. https://www.instagram.com/6dory/reel/DEjthzIv3AJ/?hl=bg
И е много опасен за жените, тук вече е с къса коса.
https://www.instagram.com/6dory/reel/DFwbAFovR-i/?hl=bg
Но също и за мъжете, победи конкурентите си във всички състезания ,защото е бивш морски тюлен, тренира бойни и др.спортове. Втори DEX, не е случайно.
Р.S.
Реших,че постът ми е кратък и затова поправям грешката Joy
Роца, селекцията ти от IG спортни,модни и т.н. петъчно-съботни награди много ми хареса. Този монтьор, който всъщност не е монтьор или по-точно е специалист по всичко, отдавна не го бяхме споменавали.
Все пак той е нещо, като талисман на темата и трябва да го сложим на първа страница. Гледах това и се сетих, че в шоуто, за което писах по- горе, когато двойките прекарват нощ в хотела и мъжете винаги си слагат маски преди сън Joy  https://www.instagram.com/hwaniie__/reel/DGTV7aju8zP/
Това,което си написала за Melo movie ме подсети за репликите на филми в сериалите.Ще те цитирам
Цитат
на моменти имах чувството, че гледах направо сцени от филм, кефих се на интериора на бара, направи ми впечатление, че заглавията на епизодите са реплики от филми (поне някои, после видях, че са всички).
В момента гледам и японския сериал Golden Kamuy: Hokkaido Shisei Shujin Sodatsuhen (2024) ,действието се развива сред снеговете на о-в Хокайдо. Една голяма група войници,оцелели след Битката при Порт Артур от руско-японската война и всякакви главорези и чудати хора се надпреварват да намерят скритото злато на местното племе Айну. Последните епизоди са в стила на филми класики, като уестърни, "Психо". Това смесено с традиции, митични същества, огромни мечки, фолклора на Айну е трудно за обяснение.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 16:17 от bb6

# 438
Това първо ми попадна под много странен превод  - Eternal не знам си какво - обаче гледам, че за 5 дена са се оправили и всички преводи са Everlasting Longing.  Но, първо в превод от китайски го срещнах във нищо не значещ вариант и така и го поподминах. 
Но, Морейн, то ако ще е нещо дето ще се outwit-ват - трябва да е много добре преведено, иначе ще е мъка - или, най-добре - да знаеш китайски. 

Everlasting Longing (2025) се оказа голямо разочарование за мен.
Талантът и красотата на актьорите ме накара да издържа 11 епизода, минах на последния и писах 7,5/10.
Много драма, много нещо, интриги, надхитряване, не е моето.

Бях се сетила за тебе като гледах тоя пост на Вики, - е два поста по-горе, че красиви неща правят по китайските фентазита.  Нали ти питаше за хубаво фентъзи?   Мога да препоръчам The Legend of Shen Li (2024) - ако не си го гледала, де.     
Луо Юнкси си е отделна китайска авиокомпания.
https://www.facebook.com/share/r/1BDagJELp1/

# 439
  • България
Prinx, благодаря!
Гледала съм The Legend of Shen Li (2024) и му писах 10/10.
Гледам на руски език, преводите са добри, всичко става ясно в Everlasting Longing (2025), но има много нелогични работи в тая история.
Например,
Скрит текст:
героинята уж много хитра, а тръгна да бяга без провизии през пустинята.
Други подобни използват врага да ги заведе безопасно до крайната точка.
Да не говорим, че вече се гледаха интересно и работа вървеше към ясен финал.
Уж хитра, но много тъпа.

# 440
  • Русе
Само да допълня Prinx, че артиста, който играе главната роля в The Legend of Shen Li (2024) - Лин Генсин - е в списъка за Филмовите награди на Китай,( но не помня цялостно или само за определен канал), с цяла плеяда други артисти  в различни категории - Hu Ge ("Blossom Shanghai"), Юнси ("Follow your heart"-2024), Taн Цзянцъ ("Go East"), Ли Сиан ( "Will love in spring"-2024) и др. Само тези отбелязах...
А Легендата току-що я започнах и нямам особени забележки все още. Simple Smile

# 441
Е, супер, Winona, значи и други са го оценили.   Аз се сетих, че като цяло беше добре.  Надявам се, че ще ти хареса.
Относно другите номинирани, имаш ли впечатления от тези заглавия, които цитираш?  Благодаря ти за включването.

Морейн, добре, че сподели.  Попадах и днес на реклами на Everlasting Longing, обаче нали ти казвам, че още на прима виста го подминах.

Лека нощ за сега  Nature MoonNature StarsNature Sparkles

# 442
  • Русе
Е, супер, Winona, значи и други са го оценили.   Аз се сетих, че като цяло беше добре.  Надявам се, че ще ти хареса.
Относно другите номинирани, имаш ли впечатления от тези заглавия, които цитираш? 
...................
Не, нямам. Не съм ги гледала , а имам интерес и към артистите. Ще ги видя в удобен момент.

# 443
Мразя бабата от  My Dearest Nemesis. Просто е ужасна. Наистина. Повече от обикновено.
Искам да и пратя KFC с думите - яж тези пилета и бъде едно в следващия си живот. Ето…толкова е ужасна. Разваля ми комедията, после ще ми развали романтиката и от нея ще дойде драмата. Дори виждам как идва. Драмата.  Обула си е токчета и ми се усмихва като  чеширската котка.

The Best Thing
Мммммм  …. беше ми малко скучен първия епизод, дори  Zhang Ling He с докторската престилка не помогна. Ще му дам шанс, защото това, че съм заспала не означава нищо. Може просто да ми се е спяло.🥺

# 444
  • пак на Рив Гош
Tuon, съгласна съм, че Бабата ще е Коренът на Злото и източникът на Цялата Драма. Но нямаше начин минем без тях (бабата и драмата). Не вярвам да има сценарист, който да отмине такава благодатна почва и да ни направи лек и забавен ром-ком, в който Тя и Той ще минават от недоразумение на недоразумение и от нелепа ситуация на друга, сред локвички от шоколадово мляко.
Харесва ми втората двойка. И музиката.

bb6, и теб ще те броим в клуба на преживелите Мотел Калифорния Joy. Гледай си спокойно Мelo Movie, драмата се преживява, не успя да развали добрите ми впечатления от сериала.
Японският ти сериал ми върви в Нетфликс и много му се чудя. Много ли е психо и трилър? Ако да, ще го пропусна.

Prinx, от сериалите, които Уинона спомена, аз съм гледала Will Lovе In Spring с Ли Сян. На мен много ми хареса, защото сериалът е от тези, към които имам слабост - бавен романс със зрели главни, на фона на живописната китайска провинция. Но ако не си падаш по този тип сюжети или действие, спокойно може да го припуснеш.

Undercover High School - две наблюдения:
- действието, естествено, се развива в Училището (Choong Ang High School) -  https://www.instagram.com/p/CXLpkA6p7H0/?igsh=enoyMzFycTV4eWJ4
- реплика за повишаване на мотивацията на учениците - "Гледайте черната дъска сякаш гледате BTS"

Днес в обедната почивка започнах китайските The Filter с Tan Jian Ci. Още не знам какво да мисля и дали да мисля изобщо. Ще знам повече поне след първия епизод.

# 445
Малко ежедневие или какво можем да си напазаруваме в един пекински супермаркет.

# 446
  • София
За мангото съм напълно съгласна! По-сладко манго не съм яла никога. От о-в Хайнан е. Тази година съм се засилила да пробвам и ананас оттам, казаха ми, че също е много сладък.
Жалко, че не е показал чувалите с ориз - аз не успях да намеря по-малки разфасовки:

Скрит текст:

Междувременно издирвам един корейски сериал (или поне мисля, че е корейски) - Главните разменят телата си. Би трябвало да е комедия, но знам само това. Някой може ли да помогне?

# 447
Дали не е Secret Garden? Това е първото, което ми идва на ум, ако става въпрос за корейски сериал.

Другите, за които се сещам, че има размяна са Please Come Back, Soon Ae, 18 AgainOhlala Couple, Please Come Back, Mister, Big, High School Return of a Gangster, The Golden Spoon.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 23:16 от 2в1

# 448
  • пак на Рив Гош
Elza, а ако търсиш китайски сериал с подобна тематика, сещам се за The Day of Becoming You
Подобни торби с ориз като от снимката ти има и в един магазин за екзотични продукти в наше село и все се чудя дали да не си взема по един чувал с тайландски и басмати ориз, ама все ме е страх, че ще се развалят преди да успеем да ги изядем.

А руският щанд в китайския супермаркет ме подсети за един репортаж, където ставаше въпрос как в Китай в доста магазини продавали фалшиви руски стоки - или внасяли от средноазиатските страни (Казахстан, Киргизстан) техни по-евнтини стоки, които после продавали за руски (по-скъпи), или направо произвеждали някъде в Китай разни шоколади, бонбони, бисквити и подобни, на които слагали руски етикети с несъществуващи в Русия марки и пак продавали на високи цени. Защото в момента руските стоки били много на почит в Китай.

# 449
  • София
2в1, май не е никой от тези, но ще ги прегледам по-подробно утре. Излезе ми клипче във фейса със сцена - Той в тялото на Тя е в ПМС… но докато отворя коментарите, за да видя името, ми се рифрешна и го загубих. Че и без звук го гледах, та само по лицата съдя, че е корейски.

Роца, ще видя и китайския - все пак те са си ми слабост.
Ориз май не се разваля толкова лесно, но тези чували са направени за семейства, които ядат ориз всеки ден - от закуска до вечеря. 😄 Не са за нас май.

Общи условия

Активация на акаунт