За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 24 139
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
  • пустинен пъпеш
И аз съм в търсене на интересен сериал,следя ,, Погребани сърца"(чакам с нетърпение днес 3-4 еп.) и оставащите за другия четвъртък 9-10 еп. от ,,История на любовта на Чунхва" , в който според дорамчиците са използвани мотиви от  еротични рисунки от описвания исторически период,за разлика от всички други несъответствия с порядките,характерни за това време.
Загледах и My Dearest Nemesis да видим докога.И в бързането все пропускам по някой интервал между думите.
А и сладко звучащото ,,чинча  " как си го превеждате.Аз -наистина ли,нима

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 12:34 от rududu

# 466
  • вятърничава
А и сладко звучащото ,,чинча  " как си го превеждате.Аз -наистина ли,нима
Така се превежда.А как се произнася точно, един път го чувам "чинча", друг "цинца".
rududu, в Single's Inferno Season 4 ми беше много смешно, когато коментаторите от панела говореха за истинска романтика. Звучеше нещо подобно: цинца румантику Joy
Иначе много добър сезон на шоуто Hands Plus1 препоръчвам с 2 ръце заради интересните участници, имаше любовни триъгълници, че даже и четириъгълници, заради цинца румантикуту корейска,красивите гледки и панела. По-добро е от сериал, защото има романтика, романтични дейту,състезания, има влюбени, има повече влюбени двойки, не само първа и втора, има отхвърлени, страдащи, флиртуващи и не на последно място - тук корейските майки и баби не ги допускат JoyJoy

...като отправих всички най-добри сексуални пожелания които ми дойдоха на ум към сценариста и автора на историята...
То няма лошо, по принцип Grinning

# 467
  • България
Who Rules the World (2022).Разделям го на 2 части, до28 серия и след това.Бях се зарекъл да не си губя времето с китайски сериали,че са тотална обида за всеки  средно интелигентен човек, но се подлъгах от едни ревюта и високия рейтинг.В крайна сметка го захвърлих на 29 серия, като отправих всички най-добри сексуални пожелания които ми дойдоха на ум към сценариста и автора на историята.Режисьорът завалията и той май не е бил в час какво точно режисира, виетнамско аниме или 9-та серия  от междузвездни войни при бойните сцени.Крайна оценка от мен 5
Писала съм му 7 заради труда на актьорите.
А аз харесвам китайските фентъзита и прощавам много слабости, но този е бил толкова зле, че нищо не помня. Smiley
Рейтингът често е далеч от моята оценка.
Например, сега се четат роментъзита и много ги хвалят, за мен това са розови романи с междувидов секс.

# 468
  • пустинен пъпеш
в Single's Inferno Season 4
Иначе много добър сезон на шоуто Hands Plus1 препоръчвам с 2 ръце заради интересните участници, имаше любовни триъгълници, че даже и четириъгълници, заради цинца румантикуту корейска,красивите гледки и панела. По-добро е от сериал, защото има романтика, романтични дейту,състезания, има влюбени, има повече влюбени двойки, не само първа и втора, има отхвърлени, страдащи, флиртуващи и не на последно място - тук корейските майки и баби не ги допускат JoyJoy
Потвърждавам.Макар че и там има предварителен сценарий и режисирани моменти.В този сезон отново има и морски пехотинец,а понастоящем художник на големи по обем платна,актьор и модел.,ти качи негови снимки,който отнесе всички мъже на състезанията за право да отидат в рая.На руски е ,,Ад для одиночек"4 сезон.
Японското реалити шоу Offline Love, снимано в Ница,Кан и др.градове по Лазурния бряг също е много интересно.При рускините е със същото заглавие.Добре че е Netflix,че да ги видя тези шоута в моментите,в които нямам интересен сериал.Също и,, K-foodie meet j-foodie":

# 469
# 470
Честита Баба Марта!

И малко Пижовци за настроение Bowtie
Скрит текст:

Снощи започнах Exploration Method of Love (2023). Очаквам да е лежерен, розов и забавен, както го описват. Simple Smile

# 471
  • пустинен пъпеш

# 472
  • пак на Рив Гош
Честита Баба Марта и от мен! Бъдете здрави и засмени!
Alya, специални благодарности за Пижовците Heart Eyes

Така се превежда.А как се произнася точно, един път го чувам "чинча", друг "цинца".
Може да зависи от диалекта на говорещия - дали е сеулчанин, или бусанец, примерно Grinning. Аз го чувам повече като "чинча" (и все ми напомня на португалската джинджа, вишновка един вид Grinning)

rududu, мерси за кулинарното шоу, ще видя дали го има в моя Нетфликс.

Китайският Filter (2025) се оказа една много приятна изненада - излиза малко от рамките на стандартния ром-ком и на моменти е леко налудничав, но забавен. Главният (Tan Jian Ci) е различен от типичния Главен, втората двойка (още не са двойка де, ама ще станат) са големи сладури, особено Кидо Гао с кривата си усмивка.  Засега ме задържа като зрител. Но съм още на 8ми епизод (от 32) и има време да го покитайчат Scream.

Страничните занимания от седмицата:
- ако не гледате Undercover High School, да знаете, че там има и такива гледки - https://www.instagram.com/reel/DGjiOyINwsQ/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
- сладурите от Melo Movie, когато са ми били на гости в Париж (предполагам, в края на януари, по време на мъжката седмица на модата) - https://www.instagram.com/p/DGnIrY9v0hk/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
Бдителните нетизени вече ги загаджиха, официализираха и почти ожениха Grinning
- и само У Шик - https://www.instagram.com/p/DGnOniqTCcv/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
(който тия дни беше с другарчетата си Park Seo Joon и Park Huyn Sik в Дубай да снимат туристически реклами за града).
- любимият броманс - https://www.instagram.com/reel/DEmVuzIsQKy/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
- всичките любими сериални клишета на едно място - https://www.instagram.com/reel/DGZbgt2otL3/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
- девойката с пародиите на сериалите, които много ме забавляват - https://www.instagram.com/reel/DGVgwrNpKGe/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

# 473
  • вятърничава
Честита баба Марта!

# 474
The Best Thing определено не е моето нещо или не е моето нещо точно в този момент.

Гледах първите 3 епизода на Undercover High School.
Seo Kang Joon в ролята на ученик - да, може да мине, наистина, повярвай те ми. Обаче Jang Sung Bum в роля на ученик - не и не. Той дори има роля на ученик, а не просто да се прави на такъв.
Сюжетът е нещо като Индиана Джоунс на който му се налага да се върне в училище и от време на време забравя, че не е полицай. Той се сблъсква с миналото си на тормозен ученик, на нов тормозен ученик, кастова училищна система, тийн речник и учителка на която е първата любов и както пише в резюмето е нанесал голяма рана в сърцето. Те се познават от малки и явно не се е представял за голям Animal Dragon, а тя за сладка Flowers Strawberry , но пак е нанесъл опустошителни щети в нежното момичешко сърце.

# 475
  • София
Изгледах най-после Legend of the Condor Heroes : The Gallants. Много, много ми хареса - нямаше много драма, имаше романтика, летене не много, но бой се срещаше. Съдя, че ми хареса по това, че забравях да зяпам Xiao Zhan. Поревах си по едно време. Музиката също е много хубава. Сцените в Монголия са просто прекрасни за гледане - от масовката до природата. Нямам търпение да го гледам в България. И си откраднах все пак една снимка:

# 476
  • България
Приятно изкарване, ще чакаме снимки.
..........
Изгледах до 7 епизод When the Phone Rings (2024)
Не е лош за разпускане, но не ми харесват актьорите в главните роли.
Бива ли така да си отрежат носовете.

И главната е така, но при нея стои по-приемливо. По-добре щеше да е да вложи парите в повдигане на увисналите крайчета на очите, има поглед на бито куче, който много не личи от разполагаемите снимки, трябваше и нея да щракна по време на гледане.

Сюжетът не ме увлича толкова, че да простя лошия подбор на актьорите в главните роли.
На този етап 9/10.

# 477
  • пустинен пъпеш
Островът продължава почти както се и очаква.А инструменталите,звучащи  нежно тъжно(напр.3,28-3,50' еп.4),а на моменти тържествено грандиозно,както и песента,внасяща усещане за напрежение и тревога(напр.1,00,26-1,01,28ч.еп.4) ,са възхителни(за съжаление не мога да напиша имената им засега).Шики изглежда като едно снажно смугло божество,чийто поглед нажежава ,напр.моментът с гг и нейния съпруг на семейната вечеря у дядото председател(за разлика от почти безизразния поглед на съпруга й в тази сцена).В края на 3 еп. удачно режисьорско решение е да покаже красотата и чара му, докато с усмивка приветливо помахва с ръка на човека в наближаващата до  яхтата му лодка,чрез спомена на ридаещия пред неотварящия се таен трезор пастрок на гг. Отблъскваща е алчността за един часовник,заради която гмуркач за октоподи тласка обратно в морето удавника(впоследствие поправя жестокостта си).И впечатленията от еп.4,твърде много уж случайни случайности,то не беше двукратно поправян gsm след продължителен престой в морска вода,то не бяха поредица от подслушани разговорите не беше преминаване по зебра точно пред дамата.

Засега ,,Черният дракон" ми харесва,интересен е образът на чеболчето,водещ двойствен живот едновременно като делови мъж и същевременно запален пънк и рок поклонник,тушащ мъката си от раните от ранно детските си години с грохота и трясъка на музиката,изразяващ желанието си за свобода от сковаващите рамкина съсловието му ,а също и желанието да изтръгне от себе си ипда победи въпросната болка чрез татуираирания на гърба си голям черен дракон.Особено силни думи за 15-годишен каза на гг-ня когато в края на първото си запознаване с нея я моли да го дари с любовта си и да му дари свобода.А в отговор тя изрича доста съкрушителни думи.Музикалния съпровод с честите смени на ритъма винаги е на място.От друга страна гг-ня  е с твърде експлозивен характер.При сцената с надпиването между двамата в еп.2 показаха  над 10 бутилкипрекалено много бутилки ,струва ми се нереално при присъщата за азиатците непоносимост към алкохола.
Впечатленията ми от ,,Черният дракон" еп.3  и началото на 4 еп.тая баба чеболка е много неприемлива с жестокостта си и психическия натиск,който прилага върху внука си тийнейджър,самият той с трудно лечими душевни рани от загубата на родителите си,а тя му вменява чувство за вина за пътната катастрофа ,не му разрешава да скърби и унищожава  любимото му хоби ,внасящо успокоение и даряващо хармония в душата му.Като цяло  на еп.4 ми доскуча.
Последните 2-3 дни много съм се разписала и в двете теми.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 15:37 от rududu

# 478
  • пак на Рив Гош
Моарейн, аз пък с тебе повече няма да си играя! Фръц! Angry Joy
Може ли така да разкритикуваш любимия ми Ю (чийто нос си е съвсем на мястото и си изглежда чудесно, според мен Wink )? Joy

ElzaFB, приятно изкарване и от мен! И пускай по малко снимки, ако имаш възможност (и желание) Grinning

rududu, може ли да те помоля, ако пишеш по-конкретни неща за даден епизод от текущ сериал да ги слагаш в спойлер/скрит текст? Hug Примерно, аз още не съм започнала Buried Hearts / Treasure Island и не ми се ще да разбера предварително какво става във всеки отделен епизод и, предполагам, има и други като мен. Общи впечатления за музика, декори, костюми, актьорска игра са си ОК и без спойлер.

Tuon, вярвам ти напълно за Undercover High School и за Seo Kang Joon. Определено още минава за ученик, за разлика от колегата си. Засега смятам да продължа със сериала, най-малкото от любопитство кога учителката ще се усети, че той не е съвсем ученик.

Снощи (преди съвсем да ми се доспи) изгледах първите 15 минути на The Potato Lab (2025). Някак си началото много ми напомня на Brewing Love от миналата есен, само дето тук няма да правим Beer, а ще се занимаваме с Fries към нея.

# 479
  • София
Благодаря ви!

Роца, то проблемът е как да пусна “малко” снимки:

Скрит текст:
Бизнес класа на най-модерният им и последен модел (засега) влак стрела:

кино салонът:

Гранд Танг Мол (пешеходна зона със заведения, представления, музеи - там са и най-многото магазини за ханфу под наем):

Шоу с фонтани:

Крепостната стена на Сиан:

Фестивал на фенерите:

Гледката от хотелската ми стая:

Johnny Huang, защото не се сдържах:

Общи условия

Активация на акаунт