За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 22 314
  • 734
  •   1
Отговори
# 480
  • пак на Рив Гош
Аййййй, супер са снимките! Давай още! Не смея да поискам по "много", защото не знам дали имаш време или достатъчно мобилни данни Wink

# 481
  • пустинен пъпеш
Уж се старах да не коментирам случващото се,а предимно музика ,актьорска игра и емоционално въздействие,но явно съм вмъкнала и подсказващи развитието на сюжета детайли.
 ElzaFB,красиви снимки.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 18:29 от rududu

# 482
    Tuon, вярвам ти напълно за Undercover High School и за Seo Kang Joon. Определено още минава за ученик, за разлика от колегата си. Засега смятам да продължа със сериала, най-малкото от любопитство кога учителката ще се усети, че той не е съвсем ученик.

И аз съм за подчертаното,  но той е твърде добър в ролята на ученик 🤣, а тя разглежда албум от началното училище. Тя не знае с кой си има работа, но и той също.
    Освен това много харесвам всякакви градски легенди и мистериите свързани с тях, а тук търсят  и съкровище.

Само докато четох резюмето на The Potato Lab ми се доядоха пържени картофки 🤭

ElzaFB, страхотни снимки. Приятно изкарване и да успееш да посетиш всичко, което си набелязала. Снимай и после сподели и с нас.

# 483
    Започнах "института по картофите"- не знам защо все се сещам за онази история с пилешките хапки...
    Снимки от друг свят:
    Скрит текст:
    https://www.facebook.com/reel/640172001730145?fs=e&fs=e

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 22:02 от victoria vassileva

# 484
    • София
    Успях да хвана края на още един фестивал на фенерите за НГ. И понеже бях любопитна от какво са направени - дали оризова хартия или пластмаса - бая се дзверих на близките и пипах… плат. Не знам защо само това не ми дойде наум, а е най-логичното реално.

Скрит текст:

Целият този парк е нещо като Етъра - пресъздава градина от династията Танг. А ако съдя по броя хора облечени в ханфу, нашите сериали скоро няма да спрат (дано само пооправят сценариите). Тук в Сиан сигурно скоро ще има повече с ханфу, отколкото съвременни дрехи. Магазините, сергиите и студиата за облекла са под път и над път вече. Фотографите са навсякъде, няма ъгълче, в което да не се правят фотосесии. Тази година видях и много мъже с традиционни облекла, имаше и много двойки - големи сладури. Снимките не са на телефона, та не мога да покажа засега.

# 485
    2в1, май не е никой от тези, но ще ги прегледам по-подробно утре. Излезе ми клипче във фейса със сцена - Той в тялото на Тя е в ПМС… но докато отворя коментарите, за да видя името, ми се рифрешна и го загубих. Че и без звук го гледах, та само по лицата съдя, че е корейски.

Роца, ще видя и китайския - все пак те са си ми слабост.
    Ориз май не се разваля толкова лесно, но тези чували са направени за семейства, които ядат ориз всеки ден - от закуска до вечеря. 😄 Не са за нас май.

Не знам защо ми дойде Abyss в главата, от трейлъра и имам спомен за смяна на тела/души. (Не съм я гледала още тая драма, затова не знам дали има описаната сцена. В нетфликс съм виждала, че я дават. )

# 486
    • пак на Рив Гош
    ЕlzaFB, много красиви снимки! Наслаждавай се на пътуването и се забавлавяй!

Лия, в Abyss не беше точно размяна на тела между Той и Тя (май), а грозноватия Той умря и се прероди в хубавия Той Ан Хьо Соп.

Аз изгледах първите два епизода на The Potato Lab и засега ме забавлява. Върви като комедия, но сигурно ще си имаме и драма, защото имаме Тя с минало и Бивш, който не ми вдъхва доверие. И пак ще си падаме по нуна (ако правилно разбрах възрастта на Тя). Канг Те О е хубав и след казармата и ще разхожда костюми. А вече разходи и мокра бяла риза Grinning.
    От сериала не очаквам нищо повече от приятна почивка за мозъка, и май ще си отговори на очакванията.

П.П. Видяхте ли Кроасанчо Роуон на Оскарите? - https://www.instagram.com/p/DGyG51xhKcE/?igsh=MWt4ZHRxNDhzM3Zlbw==

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 21:07 от Роца

# 487
    • пустинен пъпеш
    Нещо извън темата,но реших да го напиша.По Max/HBO в момента пускат ,,Белият лотос" 3 сезон,в който действието се развива в луксозен хотел в Тайланд.И в сеансите на героите по медитация и по различни видове терапии, вплитат така да се каже на час по лъжичка и частици от източната философия и мировъзрение.И това на фона на джунглата с нейните звуци и някои от обитателите й:маймуни,птици,гущерчета,а също и океана.Пиша това,ако някой има достъп до сериала и му се гледа нещо социално сатирично комедийно-драматично. И едно интересно мнение,което не споделям изцяло:,,неизчерпаем източник на вдъхновение от всякакъв вид -  от как да се "барнем", докато сме във ваканция, през накъде да отпрашим това лято, до, хмх, тази героиня/този герой е същият като мен... Обожаваме го, супер добър е!  "

# 488
    Е, не е съвсем извън темата. В третия сезон участва Лиса от  Blackpink Wink.
    Има и българско участие в лицето на Юлиан Костов.

# 489
    • вятърничава
    И аз следя ,,Белият лотос" 3 сезон Тайланд, заради маймуните и природата.
    Още не съм гледала тазседмичните епизоди на Flowers Strawberry и Черния Animal Dragon, но от превюто ми се мярнаха пак крави. Роца, туй ще е лайтмотивът на сезона, ще ни преследват тези крави, Flowers Strawberry май я пратиха в прованса и естествено Той я е последвал. Но,за да не бие на очи със скъпата си кола, май ми се видя,че слиза от автобус в скъпарския си костюм, ушит по поръчка Joy Предполагам ще избягат от клишето и за разнообразие ще изпуснат обратния автобус и ще ги приюти някоя добра аджума в единствената и останала стая и ще спят заедно, но разделени с възглавнички на цветя. Май съм предозирала с корейски .... ромкоми Flushed

Чудих се Кроасанчо какво прави на Оскарите, а той бил поканен от Академията. Засенчи Тимотето нашата модна икона Joy
    А тук други модни икони от седмицата на модата в Милано.

ЕlzaFB, и аз съм в очакване!

Днес един друг бонбон има рожден ден - Shison Jun. Чакаме го тази година в Glass Heart с Satoh Takeru и компания Guitar

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 22:49 от bb6

# 490
    Не знам дали някой друг подхвана  Friendly Rivalry - https://asianwiki.com/Friendly_Rivalry, утре пускат последната му серия.
    Първите 1-2  епизода грабват, макар че е странно - дете се губи на плажа - и....я пращат в сиропиталище.  После почват някакви съспен-си. Деца се тъпчат с хапчета, че да се справят с материала в елитно училище.  Може и да допадне на някой от вас, ако е учител, макар, че първите няколко епизода дават заявка да разнищват и други проблеми.   
    Не смятам да го продължавам.

# 491
    • София
    Зареждам нова доза снимки, този път от Чънду. Grinning

Скрит текст:
    Пандите са буквално навсякъде:

Обявите за женитба в парка (по цветовете можете да се ориентирате)

Най-голямата сграда в света по обем. Вътре има дори аквапарк.

Арт инсталация - бамбуци, върху покрива на мега луксозен мол. Бая се окъпах докато мина между тях, но си заслужаваше.

Кулите близнаци с анимация на всеки час:

Панда на закуска:

Магазин за злато с танцьорки. Имаше и лайв стрийм. Като цяло - постоянно някой някъде нещо стриймва наживо.

Една от най-известните търговски улици в стария град:

Съчуанска опера:

На първата снимка от операта е костюмът, с който и аз се облякох - предлагат грим, костюм и фотосесия преди представлението - беше невероятно изживяване. А играта със смяна на лицата е най-интересното и типично за този район.

В Чънду китайците приличат повече на стереотипа за тях - ниски, тъмнички. Не са и особено красиви. Ще разочаровам Моарейн - много малка част тук се поддържат, да не кажа, че повечето поддържани бяха гейове. Като цяло нямат нищо общо със северняците в Пекин. Жените също не се поддържат толкова, не се обличат кой знае колко подредено и като цяло тук населението ми изглежда по-бедно и по-невъзпитано. И е и по-мръсно и занемарено - буквално зад лъскавите магазини на Луи Вютон, Прада, Гучи и кой ли не, улиците са като Китай преди 40-50 години (сигурно).

Обявите за женитба по паркове мислех, че са градска легенда, но си се оказаха истина. Имаше родители по пейките, които чакаха някой да си хареса детето им по описанието. Повечето четящи явно също избираха снаха/зет, но имаше и млади, които разглеждаха доста сериозно и внимателно обявите.

# 492
    • България
    Не се разочаровам, събирам данни от първо лице. Grinning
    Знае ли човек кога къде ще се окаже, нека да изберем по-правилното място.
    Явно навсякъде северняците сме по-красиви. Grinning

# 493
    ЕlzaFB,  много интересни постове от Китай!  Тези с най-голямата по обем сграда на света и кулите ли са беднички?   Елза, розовите и бели листи ли са обяви за женитба - сигурно розовите са за жени?  Blush  Ужас, цяла година инвестирах в китайски сериали, и пак, като гледам, не знам много неща за Китай.Blush За пръв път чувам, че имало и такива алеи в парковете им. И без снимки, какво ли пишат - извадка от дан. си декларации?  Blush  Направо си е друг свят там.   Ами, приятна почивка - да снимаш още много хубави и интересни неща, и да ги постнеш в темата! Heart Flowers Hibiscus
    Ченду бил най-дългия град в света, чиято централна улица има дължина от 150 км.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 22:13 от Prinx

# 494
    • пак на Рив Гош
    ElzaFB, отново страхотни снимки! Ще ходиш ли и на други места с панди? Много ми хареса "бамбуковата" сграда Heart Eyes.

Prinx, благодаря за отзива за Friendly Rivalry. Затвърди ми мнението да не го гледам Grinning

Още не съм гледала тазседмичните епизоди на Flowers Strawberry и Черния Animal Dragon, но от превюто ми се мярнаха пак крави. Роца, туй ще е лайтмотивът на сезона, ще ни преследват тези крави,
    ---------------------------------------------------
    Чудих се Кроасанчо какво прави на Оскарите, а той бил поканен от Академията. Засенчи Тимотето нашата модна икона Joy
    А тук други модни икони от седмицата на модата в Милано.
    Така е за Animal Ox - върви ни напоследък на аграрни сюжети. Като почнем с Brewing Love, минем през Мотела, сега при Flowers Strawberry и Animal Dragon, да не говорим и за The Potato Lab, все ни пренасят в китната провиция Joy
    Появи се Дракончето на село с цялата си чеболска прелест, да разходи костюма сред сламата.

Кроасанчо ще отнесе Тимотето като куцо пиле домат Joy. А този младеж с ханбока го следя от време на време, прави разходки из Сеул в традиционно облекло. И все така си ходи с ханбока. В Милано е бил поканен също, заради някакво събитие около корейското традиционно облекло.

Изгледах и първия епизод на Buried Hearts/Treasure Island с Park Huyng Sik - като ми сложиха пред погледа няколко аджошита-костюмари, оплетох на бърза ръка конците кой кой е и за какво се бори. Всичките ми изглеждат еднакви Joy. Засега ми е малко макджанг, да видим как ще се развие нататъка.

Общи условия

Активация на акаунт