За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 22 152
  • 734
  •   1
Отговори
# 720
  • пак на Рив Гош
Лелееее, Elza, много интересно преживяване е било! Много ми беше инетерсно да прочета. А ти успя ли да ходиш с този костюм, без да се закачиш навсякъде? (аз сигурно не бих могла Joy). За колко време го носи, само за фотосесията, или за повече време?

Аз тъкмо сутринта гледах едно клипче за гримиране на гейша, някои от етапите доста напомняха на китайския сценичен грим (то е и логично, де, нали гейшите също са артистки):
https://youtu.be/lQY7WYFX5Po?si=StsgdgpMr6d2OD4u

Понеже много харесвам видеа тип time-lapse и много им се радвам (понеже знам какъв труд се влага в тях), ви споделям няколко, които гледах снощи - истински time-lapse от Сеул и Чеджу и нещо между time lapse и снимки с дрон от Бусан (направо се шашвам колко всъщност места разпознавам, покрай сериалите и травъл-влоговете, които съм гледала Joy):
Сеул:
https://youtu.be/Xp8T0cL-Pjw?si=l_O_V_HT8AHh8rAy
https://youtu.be/ALeKNQkGp6Y?si=N5UCJjXmScPmTLgt
Бусан: https://youtu.be/AI0p4T1-f88?si=YnIdol6ymGIgGvuP
Чеджу: https://youtu.be/pAqTSOa_PrU?si=yGYk-glbKV2v2Etf

И, последно - Осака, която страшно много харесах: https://youtu.be/3KSEioCU4iI?si=l-mdAdNUE_-7hTip

# 721
  • София
Elza, Ти си много смела жена- браво и благодаря, че сподели!

Simple Smile Благодаря! Не се усещам смела, но си признавам, че от познати често получавам въпроси "Ма, не те ли беше страх" и ги питам? "Трябваше ли?"

Лелееее, Elza, много интересно преживяване е било! Много ми беше инетерсно да прочета. А ти успя ли да ходиш с този костюм, без да се закачиш навсякъде? (аз сигурно не бих могла Joy). За колко време го носи, само за фотосесията, или за повече време?

Аз тъкмо сутринта гледах едно клипче за гримиране на гейша, някои от етапите доста напомняха на китайския сценичен грим (то е и логично, де, нали гейшите също са артистки):
https://youtu.be/lQY7WYFX5Po?si=StsgdgpMr6d2OD4u

Понеже много харесвам видеа тип time-lapse и много им се радвам (понеже знам какъв труд се влага в тях), ви споделям няколко, които гледах снощи - истински time-lapse от Сеул и Чеджу и нещо между time lapse и снимки с дрон от Бусан (направо се шашвам колко всъщност места разпознавам, покрай сериалите и травъл-влоговете, които съм гледала Joy):

Успях, защото за фотосесията ме разнасяха напред-назад, за да сменяме декорите за фон. Всъщност ходенето не беше толкова трудно, но трябваше да вървя изправена като манекен, все едно отново съм с дебел речник на главата, за да си оправям стойката. Трябваше даже да се качвам и слизам от сцената, а самият костюм е до земята, а аз не можех да се наведа, за да видя къде стъпвам. На два пъти закачих и някакви неща със знамената на гърба си. Най-много страдах от кърпата и лентите, с които стягат главата преди да сложат короната, както и от короната, защото и тя се пристяга много. Бях като в менгеме.

Прекарах около 30 минути в костюма, около 15-20 да ме гримират и облекат и още около 10-15 да ми махнат грима след това. Реално имаше и пакет, в който можеш дори да излезеш на сцената по време на представлението, но аз съм с ужасна сценична треска и не посмях да взема него. Но пък имам снимки с всички възможни реквизити - копия, саби, правех едни чупки с пръстите все едно съм култиватор в някоя xianxia. Беше наистина интересно и доста незабравимо.

Роца, мисля, че с тези видеа добре се готвиш за Корея. Можеш да направиш даже филмов туризъм - сега е модерен.
Аз се надявам скоро да посетя Hengdian, оставих си го за следващото пътуване. Сега съм си сложила в списъка два сериала - Sunshine By My Side и Under The Light, които са снимани в Чунцин. Искам да видя дали ще разпозная места, на които съм била.

# 722
  • пак на Рив Гош
Най-много страдах от кърпата и лентите, с които стягат главата преди да сложат короната, както и от короната, защото и тя се пристяга много. Бях като в менгеме.
------------------------------------------

Роца, мисля, че с тези видеа добре се готвиш за Корея. Можеш да направиш даже филмов туризъм - сега е модерен.
Аз се надявам скоро да посетя Hengdian, оставих си го за следващото пътуване. Сега съм си сложила в списъка два сериала - Sunshine By My Side и Under The Light, които са снимани в Чунцин. Искам да видя дали ще разпозная места, на които съм била.
Само като прочетох за лентите и короната, ме заболя главата Joy . Страхотно преживяване е било, дори и без да си излязла на сцената!

Сега се поразрових да видя къде е Hengdian, че нищо не ми говореше. Там сигурно ще трбява да изкараш поне 2-3 дни, както гледам Grinning.

Аз си правя книжен и филмов туризъм от дълго време. Една от големите ми мечти е да стигна от Хобитово до Мордор, минавайки през равнините на Рохан... някой ден, живот и здраве.
А в Корея "филмовият" туризъм си е направо по подразбиране Joy . Започва още като кацнеш на летището в Инчон, дето сме го гледали толкова пъти по сериалите (и на което Where Stars Land си беше направо реклама Joy). Има си и специални "маршрути" по местата за снимки на сериалите, включително и такъв за любимия ми Ю. На мен много ми се ходи до Sunshine Studios, където са снимали Mr Sunshine, ама няма да мога да го включа в програмата и ще трябва да си го оставя за "следващия път", когато ще съм сама (или с приятелка, която ми се връзва на акъла Joy)

# 723
  • София
Grinning Аз съм била на филмов туризъм в Щатите, в Европа. В Италия ходих из местата на Гладиатор. Но много искам Hengdian - казват, че поне два дена трябват - между отделните зони с декори даже се хваща такси - на такова разстояние са едно от друго, а вътре в тях се обикаля с голф колички.

Пожелавам ти да посетиш всички места, които си отбелязала! И май дописваме и темата вече. Grinning

# 724
Ето, задава се на хоризонта Strange Tales of Tang Dynasty 3: To Changan с Bai Lu & Wang Xingyue

Ще си го чакам с нетърпение...

# 725
Малко да ви разсмея в неделя вечер- току що в предаването "като две капки вода" Рачков наместо да обяви "кeй попърка" каза "кей копърка"....

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 16:46 от victoria vassileva

# 726
Гледам Нирвана 2, обаче нещо не ми е интересно. Чудя се дали историята ще дръпне, или да си търся друг сериал.

# 727
Гледам Нирвана 2, обаче нещо не ми е интересно. Чудя се дали историята ще дръпне, или да си търся друг сериал.
Този тип драми не са за всеки. Тук наблягат да стратегическото мислене и ценностите в човешкия живот, казано с две думи.
И като говорим за стратегическо мислене много ми харесва The Art of Negotiation

# 728
Първият сезон ми хареса, въпреки че към края малко ми поомръзна. Но усещах историята като по-лична, по-емоционална.

# 729
Щом ти е харесала, би трябвало и тази да ти хареса , но тя си има своето темпо, мое мнение.  Аз си чакам третият сезон, но нямам представа кога ще го анонсират, за сега е казано само че ще има 3 сезон.

# 730
  • пак на Рив Гош
Пожелавам ти да посетиш всички места, които си отбелязала! И май дописваме и темата вече. Grinning
Благодаря ти! Hug Да ти се връща Joy

Danifin, и аз следя с голямо удоволствие The Art of Negotiation.

Имаме още малко място в темата за писане, ще пусна новата утре вечер след работа.

# 731
  • България
Гледа ми се китайско фентъзи с хубав финал, но явно се среща колкото еднорозите.
Затова гледам No Gain, No Love (2024)
и първите два епизода ми бяха много забавни.

# 732
  • вятърничава
🎂🍾🍜🎁

# 733
  • София
Гледа ми се китайско фентъзи с хубав финал, но явно се среща колкото еднорозите.
Затова гледам No Gain, No Love (2024)
и първите два епизода ми бяха много забавни.

Онзи ден ми излезе във фейсбук списък с китайски xianxia и wuxia с хубав край по години от 2025 до 2021 и тъкмо се зарадвах и ми се рестартира приложението и не мога да го намеря вече. А не бяха малко.

# 734
  • пак на Рив Гош
Добър вечер и заповядайте в НОВАТА ТЕМА!

Пак ще помоля някой да пусне коментар, за да мога да допълня с илюстративния материал за анкетата Wink

Общи условия

Активация на акаунт