За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 22 177
  • 734
  •   1
Отговори
# 690
  • пустинен пъпеш
Използвам споменаването на Kim Ji Hoon да попитам знаещите за сериал с негово участие,в който той е с дълга коса

# 691
..........................
И защо никоя от вас не ме предупреди за появата на тези двамата Joy
......................
А, аз предупредих, но не помня вече в коя от темите Joy.

Не съм по класациите и да не се смята за включване, но просто за протокола не виждам как 40+ могат да минат без Won Bin, Song Seung Heon, Kang Dong Won, Hyun Bin, Kwon Sang Woo, Ji Sung, So Ji Sub, Lee Seo Jin, Joo Jin Mo, Park Hae Jin, Ha Seok Jin, Nam Goong Min, Song Il Gook, Oh Ji Ho, Yoo Ji Tae, Kim Nam Gil, Park Shi Hoo, Lee Sang Woo, Ji Jin Hee, Joo Sang Wook, Cha Seung Won, Kang Ji Hwan, Jo Dong Hyuk...
А в 30+ Kim Jae Joong, No Min Woo, Choi Jin Hyuk, Kim Jae Young, Jang Ki Yong...

rududu, в Love to Hate You, Money Heist, Death's Game

# 692
Tuon, къде гледате 0.1% world?  Може ли линк?
Това с италианците мноого ми хареса. 
Скрит текст:
В Турция са много интересни - от макиато до капучино - на всичките им викат лате. И всеки ти го прави по собственото си разбиране, а пък не иде да поръчаш 5-6 кафета, докато се разберете, че през януари едно кафе  беше към 7-8 лв (сега сигурно и повече).

Снощи след Вещицата имах нужда от нещо по-сладко и гледах 0.1% World
Китайски филм.
Мислех, че ще бъде забавна  романтика, а се оказа наистина увлекателна история с прекрасни герои.

Италианците и различните кафета

# 693
  • България
И аз не можах да изгледам до края Kill Me Love Me (2024).
Дворцовите интриги безкрайно ме отегчават и на епизод 10 ме приспаха.
Декорите и актьорите не можаха да ме спасят от безкрайната скука, а и като знаех какъв е финалът съвсем загубих интерес.
Заради прекрасните актьори и актриси писах 8/10. Сценарият е направо за 2/10.

# 694
  • София
И аз не можах да изгледам до края Kill Me Love Me (2024).
Дворцовите интриги безкрайно ме отегчават и на епизод 10 ме приспаха.
Декорите и актьорите не можаха да ме спасят от безкрайната скука, а и като знаех какъв е финалът съвсем загубих интерес.
Заради прекрасните актьори и актриси писах 8/10. Сценарият е направо за 2/10.

Пак бързо си се отказала. Аз продължавам да се мъча да се сетя докъде го гледах, но помня само до момента, в който Той се оказа зад всичко. Трябва да се върна назад в темите да видя дали ми е бил харесал като сериал. Но пък и за линията с принца имам спомен, и жрицата, значи някъде там ще да ми е залипсвала интрига. Всъщност, най-интересното беше докато брат му беше жив. После стана съвсем размито. И генералката погубиха като образ. (Добре, все повече спомени ми идват).

# 695
Tuon Майко мила, пак 'телефоният ми редактор' е писал глупости. Точно тях имах в предвид. LaughingLaughingLaughingLaughing
Веднъж ми поправи шия с убия Joy

Prinx, гледах го  във Вики

MLD ми каза, че Kill Me Love Me съм го приключила на 14 епизод.

# 696
  • пустинен пъпеш
Търся мнение някой случайно да е  гледал китайския  Love You Seven Times (2023) , който е версия на Love Between Fairy and Devil (2022 г. ) в тази един от гг е Zhang Ling He.Прочетох хвалебствени отзиви за първия при дорамчиците(подобни са и за втория) ,относно актьорска игра, визуализации, музика,както и противоречиви в MDL ,където отзивите се лутат между възхвала и отрицание.
Скрит текст:
От дорамчиците:Като цяло повествованието редува драма с елементи на весел фарс, което според мен добре балансира сериозността и забавлението, не ви позволява да избухнете в сълзи и не се превръща в шумен цирк.
Филмът е заснет красиво, не толкова откровено естетически като „Светлата пепел от луната“, където външната красота на моменти дори отвлича вниманието от сюжета, а по-скоро приятно и с вкус. Все пак китайците знаят как да правят прекрасни приказки, затова ги обичам.
Главната героиня също не е лош. Между другото, рядко ми се случва и двамата да са красиви. Обикновено  джакпотът е свързан само с единия гг. А тук героинята също играе на ниво.Нейното сладко лице и изражение на лицето й отговарят на 100500%. И знаете ли, тя е много по-добра от някои актриси, които изглеждат като новоизлюпени риби , лежащи на брега.

Прецизното внимание към детайла се простира дори по-далеч във визуалния спектакъл. Цветовете, текстурите и материалите са избрани така, че да отразяват темата и настроението на филма, създавайки хармонично и визуално приятно изживяване.

И от MDL:Въпреки че няма да ви създаде силна емоционална привързаност и тревога, но химията между главните роли е наистина добра. Историята е доста добра, дори да е лека. Костюмите, визуализациите, CGI и ost също са добри..
Горещо го препоръчвам, ако обичате фентъзи драми. защото е много по-добро от онези мелодраматични xianxia с много недоразумения, любовен триъгълник, изкупления и премеждия....
Това е една от любимите ми xianxia.....
повече от просто забавление. Превръща се в произведение на изкуството, което стимулира мисълта, предизвиква емоции и оставя траен отпечатък у тези, които се занимават с него.

# 697
  • София
Петък е, ще ви наспамя със Сяо Джан във фитнеса (и в басейна):

Скрит текст:

И когато гледаш много к-драми:

https://www.facebook.com/reel/617461091443593

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 09:28 от ElzaFB

# 698
  • България
rududu, моите мнения:
https://bg-mam.ma/p/1589548/46985810
https://bg-mam.ma/p/1589548/46992620

ElzaFB, ти си го изгледала май, но не много внимателно, затова си го изтърпяла.
Още в началото показаха, че Той е двигателят на всичко, реално разкриха и това, което щеше да ме държи по-дълго пред монитора, та съвсем нямаше какво да се гледа, освен красиви и талантливи актьори събрани в една скучна история.

# 699
  • пак на Рив Гош
но просто за протокола не виждам как 40+ могат да минат без ...
2в1, казахме до трима на човек Joy Wink

Тъкмо се чудех защо Love You Seven Times ми звучи познато и се сетих като видях афиша от поста на Моарейн с розовите облаци с форма на глиганче.

Хубав петъчен Сяо Джан, аз идвам с петъчен Роуон (май тази снимка не я бяхме виждали в предната сесия на Калвин Клайн):
Скрит текст:
И вечерната му рутина: https://www.instagram.com/reel/DHrAvgeSqmd/?igsh=czVyOHhzbWRxMjBx
Уки в реклама на бира: https://www.instagram.com/reel/DHXscxsypo7/?igsh=MWY1eXpvb3RxbW9idQ==

# 700
  • София
Smile Хубав петък е в тази тема, за разлика от времето в София навън.

Моарейн, май съм го изгледала наистина, но не помня дали с превъртане, дали с прескачане. Но, да - много бързо махнаха интригата, стана скучно. Като направиха развръзката и с линията с брат му някак на средата на сериала още, то съвсем умря всичко.

Започвам The Glory, има доста гледанияи обсъждания, да видим какво са направи там. 30 епизода е, само до 18ти е наличен за ВИП, уж си бях казала, че няма да започвам сериали, които не са пуснати до края, но ми се гледа нещо интересно вече - прекалено много месеци суша ми станаха.

# 701
Започвам The Glory, има доста гледанияи обсъждания, да видим какво са направи там. 30 епизода е, само до 18ти е наличен за ВИП, уж си бях казала, че няма да започвам сериали, които не са пуснати до края, но ми се гледа нещо интересно вече - прекалено много месеци суша ми станаха.
Доста драматична тежка драма. Ако очакваш нещо друго не го почвай.

# 702
Гледам "Островът на съкровищата". Много красиви ГГ, но понеже го следя периферно тук там губя интригата- липсва му хумор. Имаше един готин брадат персонаж за два епизода, но го загубиха по трасето. Някой с впечатления от сериала?
За петък и подготовка за анкетата- колкото хора, толкова идеали...
https://youtube.com/shorts/RI6LtMn2cK8?si=dGC-jNdhFAUyF-YC

Някои от моите любимци въобще ги няма... Даже други мой любимци се опитват да им вземат бирата "Тера", според Роца... Много ми е странно- те идентифицират Гонг Ю с "Тера", и изведнъж смяна на рекламното лице? Ю е пожертвал голяма сума пари за пожарите- доколкото разбирам ок.100 хил.долара.

Хубав уикенд!

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 12:00 от victoria vassileva

# 703
Да, Вики ,сериала не е никак лош. С доста неочаквани обрати, интересен ми е .

# 704
  • София
Доста драматична тежка драма. Ако очакваш нещо друго не го почвай.

Ох, по коментари в нета звучеше леко. Но, нищо де, дано поне е интересно и завладяващо. Искам нещо, което да ме държи за екрана.

Общи условия

Активация на акаунт