За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 22 163
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
Позаинтригувах се  от споменатия Liu Xue Yi  и разглеждайки отзивите за ,,In Blossom" се натъкнах на интересно мнение на дорамчиците за азиатската представа и отношение към красотата:,,Китайците ценят това, което по някакъв начин могат да определят и преброят: малко лице, висок мост на носа, широко отворени очи и т.н., но харизмата за тях е нещо неопределимо и следователно не е ценно. Това каза китайката в своя блог. Ценността на красотата е ясно заложена в манталитета. Тя се възприема като благословия от небето.
Подозирам, че поговорката „не се раждай красива, а бъди щастлива“ не би им била ясна .Как да си щастлив, ако си грозен?"

Това е много интересно и обяснява донякъде малоумното и инфантилно подвикване и припадане на висок глас към някой колко е красив, съвършен и т.н, съпроводено с писъци и крясъци. За мен харизмата много често е по-важна от външния вид, защото точно тя е зрънцето, което е в основата на харесването, привличането и като цяло възприемането на даден човек. Забелязала съм, че азиатските актьори мъже са много мъжествени и привлекателни в роля на екран, но много често по разни клипчета в движение в реалния живот имат един женствен, да не кажа по-силна дума, вайб. Е, не всички, но ми е направило впечатление за много от тях.

Аз продължавам да съм на китайска вълна, която смятам да прекъсна с коментираните в темата The Witch, Картофения или Гимназистът под прикритие.

Приключих Moonlight Mystique. Започнах го заради Бай Лу, която ми е най- голямата китайска любимка и не съжалявам, въпреки пакетите кърпички, които отидоха. Въобще не бях подготвена за подобни емоции, но сценаристите след около 15-16 серия до самия края на сериала ме караха да посягам отново и отново към кърпичките. Въпреки щастливия край за основната двойка
Скрит текст:
накрая в допълнителния епизод се ожениха съвсем сами, без никакви приятели и роднини, защото всички, ама всички от тяхното обкръжение умряха, жертвайки се в името на някой друг
И въпреки това много ми хареса, една красива приказка за любовта и втория шанс. Музиката е уникално красива тук, от десетина дни слушам непрекъснато целия ОСТ, голямо браво на създателите! Писах му 8.5 като го изгледах, заради мъката, която ме накараха да преживея и след половин час я промених на 9. На сутринта поправих оценката на 9.5, защото реших, че не съм съвсем честна Simple Smile

Filter също приключен. Отдавна не бях се смяла така на сериал, на моменти буквално цвилех на глас. Препоръчвам, беше наистина смешен и темите, които засегнаха - за външната и вътрешната красота, макар и на места доста детински поднесени, ми бяха много интересни. Ланди е голяма сладурана, а Tan Jian Ci направи страхотна роля, брилянтен поросто. Втората двойка бяха уникални сладури, много ме радваха. 8.5 от мен.

The First Frost не смятах да гледам, защото не съм от феновете на  Hidden Love - много ми беше трудно гледането му - сигурно съм го прекъсвала 3 или 4 пъти и го изгледах до края в продължение на няколко месеца. Но много харесвам Bai Jing Ting
и заради него реших да погледна няколко серии и да реша дали да продължа. Тук той е в ролята на брата на Луси от Hidden Love, историите са свързани съвсем леко и някои събития се припокриват. Тук историята ми беше много по-интересна, макар и от определен момент малко провлачена. Дразнеха ме и многото повторения. Но Bai Jing Ting тук беше много, ама много готин - не знам от прическата ли, от грима ли или си е правил нещо на лицето, но много се е разкрасило това момче. И явно тренира много здраво, защото и в тяло ми се видя много готин. Освен това си е много талантлив, с прекрасен глас. Преместих го на четвъртото място в китайския си списък Simple Smile)) Скоро може и по-напред да отиде Simple Smile Самата история не е от тези, в които постоянно се случва нещо - една история за първата, единствена  и последна любов (аз лично не вярвам в нея), за тежки травми от миналото, за ужасни, ама наистина ужасни роднини и родители, които сякаш в нашето западно общество не се срещат толкова често, а там сякаш са правило. Имаше наистина тежки моменти, но и много красиви, топли и мили. Една история за изцеление и приемане. Девойката от втората двойка е голяма сладурана, много лъчезарна, красива и талантлива, но момъка нещо не се справяше съвсем добре. Щеше да бъде пълна десятка, ако сериите бяха около 20, но му дадох 8.5.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 20:18 от Vanillа

# 661
  • вятърничава
Щом имаш пари, то си е щастие, кой ти гледа красота?
Tuon, браво!
Имам същата чанта от №2 Joy

# 662
  • България
Така си е.
По-добре красив и богат, отколкото грозен и беден. Bowtie

# 663
  • София
Аз вече не съм сигурна какво точно смятат за красиво в Китай. Аз не се имам за красива, пък и съм напухкавяла повече в лице напоследък, кожата ми е отпусната, имам бръчки на челото и около очите, но там постоянно ми обясняваха по улиците колко съм красива. Като се бях облякла пак с ханфу и ми направиха косата с разни украшения и се занесох в един парк - като мина покрай китайци, всички бяха “ауу, колко си красива”  - и мъже, и жени. И деца идваха да ми казват колко съм красива. И ми обясняваха как усмивката ми била невероятна и как привличала хората. След това пък идваха комплиментите (с тези, с които си говорех повече време) колко съм умна, как съм била най-умната жена, която са срещали. Grinning Та определено не мога да им хвана стандартите за красота.
Може би все пак политиката последните години да им забраняват филтрите дава резултат, защото имаше много повече разнообразие сред младите, някак все едно започват да възприемат друг манталитет за външния вид.

Ходих пак да гледам Легендата за героите на Кондор и в трейлърите пуснаха The Creation of Gods - ще го дават от 04.04 по кината. Но не видях дали втората част, която излезе сега, или първата отпреди 2 години. Но все пак - втори китайски филм по кината в рамките на месец. И то от различни разпространители. Това си е направо постижение. Чакам вече по ТВ да почнат да дават сериали.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 23:24 от ElzaFB

# 664
  • пак на Рив Гош
Tuon, Сатурнова дупка се води периодът на нервност, тревожност, лека депресия в месеца, предшестващ рождения ти ден. Абе накратко, не си човек в този период. Затова и си събирам сълзливи сериали, ако ще рева, поне да имам причина Joy. И ще си бърша очите с кърпички от устойчиво развита и рециклирана целулоза, защото съм съвестна гражданка, която мисли за бъдещето на планетата Joy

Vanilla, благодаря за отзива за First Frost. Много се чудех дали да го започвам, понеже харесах Bai Jin Ting в двата сериала, в които съм го гледала досега, но пък не харесах Hidden Love, не беше моят сериал (или пък го гледах в неподходящ момент, знам ли...). Записвам си го и него, и Moonlight Mystique (също много харесвам Бай Лу) за след месец.

Ако тази информация е вярна, имам още една причина да чакам Resident Playbook Heart Eyes (само дето още не са го обявили в моя Нетфликс, а април ей го къде е!)

# 665
Tuon, Сатурнова дупка се води периодът на нервност, тревожност, лека депресия в месеца, предшестващ рождения ти ден. Абе накратко, не си човек в този период...
Сутрин, преди кафето също не се чувствам много човек Animal Snake Coffee People Princess

# 666
  • пустинен пъпеш
Някак случайно загледах засега само 1еп. на Second To Last Love(2016) с Ji Jin Hee и изглежда забавна.Гг и гг-ня се сблъскаха челно в служебен разговор по телефона още преди да се познават, а в края на серията случайно се срещнаха.А  на When Life Gives You Tangerines засега съм по средата на еп.7 и трябва да наваксам до 12еп.,преди да продължа с Ji Jin Hee.
ElzaFB,от позната със зет китаец знам,че харесват русокоси по възможност и светлооки(сини) с дълги остри носове(май и друг път съм го писала).

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 11:40 от rududu

# 667
  • вятърничава
Сатурн има друго значение за Tuon
Satur

Jeff Satur Wink

Този Second To Last Love уж го гледах след кафето, но кой да види годината. Аджушито и хьона на Дракончето в по-млади години.

# 668
😍
Слава на боговете, че няма да има анкета с тай, че за кой друг бих гласувала.

Изгледах The Witch. Хареса ми, въпреки, че в един момент стана малко объркано, а в друг просто дерайлирала. Краят ми дойде малко прибързан, но ми харесаха всички кадри от Австрия. Хареса ми, че въпреки постоянните чувства на тъга и страх все пак има светъл край.
Не харесвам бавното изгаряне (защото в повечето случаи е толкова бавно и е по-вероятно да се върнем назад във времето, когато се удряме един друг в главата с гигантски пръчки и крещим  уга,уга, обичам те, да се оженим, имам коза…)но тук е добре, но аз все още се колебая за:
Скрит текст:
Той беше ли влюбен в нея още през училищните им дни?
Когато я опозна ли наистина се влюби в нея?
Влюбен ли е в нея?
 Направи ли всичко от чист интерес, защото това беше загадка, която иска да реши или наистина я харесва? Или съвкупност от двете - любов и загадка?
 Трябва да си призная, че имаше моменти в които не го харесвах. Изглеждаше като преследвач или наистина беше такъв?
Същите въпроси имам и за нея?
Тя влюбена ли е или просто е щастлива, че има някой до нея?
Въпреки всичко това, те са специални един за друг и това ми върши работа.
Втората двойка - ОК, не са само вещици има и вещери.
Не ми допадна, че не ми обясниха защо има подобни хора, но съм благодарна, че не си изплаках очите както в Light Shop.

Мислех си, че този сюжет ще е по-добре за филм и видях в MLD, че всъщност има такъв.
I Love You

# 669
С Liu Xue Yi вдругиден започва A Moment but Forever. Китайката, която има достъп до сценариите писа, че е много интелигентно и интересно написан, а относно края
Скрит текст:
за съжаление много прибързан и много подобен на финала на Kill me Love me, освен ако не са го променили в движение

Снощи изгледах една серия на Вещицата, но още не мога да преценя дали ще ми хареса. Roh Jeong Eui е много различна от всички роли, в които до момента съм я гледала.

# 670
  • София
rududu, и аз го знам това за русокосите и светлооки, но и на това не отговарям.

Сега прочетох, че се подготвя нов сезон на War Of Faith, но Ибо ще е заменен.  Надявам се само да не е заради феновете му, които миналата година бяха вдигнали пореден скандал покрай едни награди. Сериалът много ми беше харесал, а и Ибо играеше много добре там. Дано във втори сезон запазят поне историята за финансовите машинации - това ми е от любимите теми.

Интересно, че The Hairpin с Yang Ze го дават да е 60 епизода, но не казват да го делят на две… ако са намерили пак вратичка в регулациите.

# 671
  • пак на Рив Гош
Разцъках Liu Xue Yi и установих, че съм го гледала в два съвременни сериала Grinning. Ама нещо не съм го отразила подобаващо.

Сатурн има друго значение за Tuon
Satur
Значи казваш, ако Tuon попадне в дупка със Сатур(н), да не я мислим Joy

Tuon, за The Witch
Скрит текст:
Той си призна, че й е преследвач в един момент. И е прав, защото наистина всичките му действия са си стряскащи. Даже по едно време си мислех, че неизбежната Раздяла ще настъпи, когато Тя разбере всичко, каквото Той направи и ще му се разсърди. Но разиграха Раздялата по друг начин, който някак си, ми беше логичен.
Според мен, Той отначало се интересуваше от Тя като казус, като нещо различно извън установените рамки, outlier - изолираността й в училище, самотата й, слуховете. И после - като загадка, която трябва да разреши. И, мисля, че се влюби в Нея, като я опозна. Отделно, това беше и едно от условията на хипотезата.
За Тя - май при нея беше смес от това да има някой до себе си и благодарност към усилията Му да й помогне. Но, във всеки случай, не беше любов от пръв поглед и при двамата.

Сред влогърите, които следя, има един Average Korean Man, който прави кратки видеа за различни аспекти от живота в Корея. Преди няколко месеца спомена, че ще се жени в скоро време и днес пусна видео от сватбата си. Ако ви е интересно - Average Korean сватба (точно като по сериалите Grinning): https://youtu.be/8sc1wvybaQ0?si=iTtXstjl8OanMWFU

# 672
  • вятърничава
Значи казваш, ако Tuon попадне в дупка със Сатур(н), да не я мислим Joy
JoyJoy Ич не я мислете JoyJoy

Много са ми странни корейскияте сватби, приличат ми на модно дефиле с този подиум.
Японските също са ми странни. Не традиционнита, а съвременните. Всичко изглежда като конференция, презентация, спазва се някакъв етикет. Няма нищо весело и романтично, няма празник на двама влюбени, които с радост се вричат един на друг. Аз не харесвам и американските сватби, нито гръцките. Но там поне има веселие. Както и при индийските. Всъщност сватбите ме напрягат, ето признах си 🙃

# 673
Снощи след Вещицата имах нужда от нещо по-сладко и гледах 0.1% World
Китайски филм.
Мислех, че ще бъде забавна  романтика, а се оказа наистина увлекателна история с прекрасни герои.
И ако във Вещицата завършиха в Австрия, то тук бяха в Германия.

Най-страните сватби, които съм гледала (в you tobe) са в Чечня. Младоженците дори празнуват отделно.

Италианците и различните кафета

Защото сряда е малкия петък и той пее

# 674

Общи условия

Активация на акаунт