За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 22 178
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
Роца и аз се наслаждавам на The Witch, но имам още епизоди преди финала.
Сериалът е по уебтун на Kang Full, а той е автор и на  Light Shop ... надявам се да не плача толкова много в края. Харесва ми идеята за променливите.

# 646
Няма да плачеш Tuon Wink.

# 647
  • България
Започвам епизод 6 от Kill Me Love Me (2024).
Напредвам бавно, форматът е такъв, че едва върви нормално, няма как да си го пусна на по-висока скорост.
Не че има какво да се прескача, но като знам какъв ще е финалът ми се искаше да изгледам сериала по-бързо.
От друга страна хубавата роля на Liu Xue Yi не е за пропускане.
Най-после го оцениха.

# 648
  • вятърничава
yopen, точно този Такеру Сато, но не очаквай от него да върти меч и тук.

Продължавам японската вълна с Такеру Сато, защото той днес има рожден ден Birthday
Изгледах с него, хареса ми и препоръчвам Why Didn’t I Tell You A Million Times?. Чудесно си партнират с Кеничи Мацуяма и са доста смешни, въпреки тематиката.
Много кърпички ли ще ми трябват за него? Нетфликс ми го предлага редовно, но само като прочета резюмето на сюжета, се разколебавам. Ама щом го препоръчваш...
Най-вероятно да. Каквито сте ревли с Tuon и предвид темата и криминалния сценарий. Не знам какво да ви правя Wink На мен Light Shop ми беше много по-тъжен, там и аз пуснах сълза. Този също хваща за гърлото, но са вкарали и комични моменти с полицая, който единствен вижда и чува дух.
Трябва и аз да прегледам The Witch.
Аз да те питам, Роца, гледала ли си 12 nights / twelve nights (2018) ?

Защото е много наш, момче и момиче се срещат случайно 12 и повече пъти,т.е. от бавните романси. Толкова бавен, че се развива няколко години и прочетох коментари на недоволни зрители. Това корейците си мислят, че имат цялото време на света, 300 години и няколко живота. Вселената им дава знак 12 пъти, а те недосетливите..... Е, аз съм доволна от тяхната недосетливост, защото са сладури. Актьорът в гл. роля Shin Hyun Soo участва с камео в My Dearest Nemesis като Ex-husband на оннито Joy

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 21:19 от bb6

# 649
  • пак на Рив Гош
Tuon, не знаех, че The Witch е по уеб-туун. Радвай му се до края Grinning

Загледах го и аз този "Филтър", но ГГ младеж ме объркна. Толкова е грацилен, че се сблъсква с моите романтични представи и не мога да го възприема насериозно. Това момче я има 50 кг, я не... Хубава вечер!
При мен това беше едно от нещата, които ми допаднаха - че Главният беше слаб, страхлив, недосетлив... нормален човек с всичките му слабости, а не типичния супер-дупер Главен, дето всичко може и знае. Както и че Тя не беше крехкото цвете, което се очакваше да бъде. Но аз харесвам и двамата актьори, та сигурно затова съм и пристрастна Joy

Най-вероятно да. Каквито сте ревли с Tuon и предвид темата и криминалния сценарий. Не знам какво да ви правя Wink
----------------------------------------------------------
Аз да те питам, Роца, гледала ли си 12 nights / twelve nights (2018) ?
Мерси, ще прегледам тогава Такеру след няколко седмици. Събирам си сълзливи сериали за Сатурнова дупка Joy
Гледах Twelve Nights преди време и много го одобрих Heart Eyes. Някак си много ми напомняше филмите Before Sunrise и Before Sunset с Итън Хоук и Жюли Делпи.

# 650
Стопирах Хотел Дел Луна. Определено сериалът не е за мъжкото  съсловие. Прекалено феминистки, прекалено романтичен. Отделно ми се струва, че и краят ще е по китайска рецепта. Основната линия на историята леко ме препраща към нещо сходно Р. Хагард -  Айша(Тя)

# 651
  • плевен
Започвам епизод 6 от Kill Me Love Me (2024).
Напредвам бавно, форматът е такъв, че едва върви нормално, няма как да си го пусна на по-висока скорост.
Не че има какво да се прескача, но като знам какъв ще е финалът ми се искаше да изгледам сериала по-бързо.
От друга страна хубавата роля на Liu Xue Yi не е за пропускане.
Най-после го оцениха.

Здравей, може ли да те попитам нещо за този сериал.Много ми харесва гласът на главния герой,един такъв плътен,дълбок да кажем зарибяващ.Мога да го слушам цял ден без да ми омръзне.Но ми направи впечатление, че в един друг сериал гласът му беше нормален.Та въпросът ми е дали някой го дублира или си преправя гласът.

# 652
  • България
Мисля, че тук е негов и е много приятен за слушане. Напомня ми на Lee Soo Hyuk.
В mydramalist започнаха да пишат и имената на актьорите, които озвучават.
За главния герой няма такъв актьор.
По принцип разпознавам само гласа на Deng Lun от китайците и на Lee Soo Hyuk от корейците. Simple Smile

# 653
  • плевен
Мисля, че тук е негов и е много приятен за слушане. Напомня ми на Lee Soo Hyuk.
В mydramalist започнаха да пишат и имената на актьорите, които озвучават.
За главния герой няма такъв актьор.
По принцип разпознавам само гласа на Deng Lun от китайците и на Lee Soo Hyuk от корейците. Simple Smile
Благодаря ти за отговора.И на мен ми харесва гласът на Lee Soo Hyuk.По принцип харесвам такива гласове.

# 654
Най-вероятно да. Каквито сте ревли с Tuon
За себе си не отричам, но това е защото съм емоционално привързана към страданията, болката и нещастието на героите. Освен това стимулирам производителите на хартиени кърпички 🤣

Роца, какво е Сатурнова дупка?

Моарейн, в началото толкова се бях въодушевила с Kill Me Love Me , но с напредване на епизодите започнах много да му се дразня. В крайна сметка добра душа (не помня кой 🥺🤗) ми разказа края, но да, главния е великолепен.😍

# 655
  • България
Даа, супер е.
Не съм броила в колко роли на зъл демон и подобни съм го гледала, но сега видях, че има 5 планирани сериала с главна роля.
А от излезлите досега са направили клип:

# 656
  • София
Kill Me, Love Me, миналата година ми беше от най-чаканите сериали, ама накрая ми омръзна и май даже прескочих последните епизоди и изгледах направо финалния. Не помня вече - знам, че тръгна добре, не превъртах, беше интересен, но много бързо ми стана скучен (като под бързо ще да е било след 25-та серия). (дано не го бъркам с The Double че то пък нали е същата актриса). НО финала няма да го забравя.

# 657
# 658
  • пустинен пъпеш
Позаинтригувах се  от споменатия Liu Xue Yi  и разглеждайки отзивите за ,,In Blossom" се натъкнах на интересно мнение на дорамчиците за азиатската представа и отношение към красотата:,,Китайците ценят това, което по някакъв начин могат да определят и преброят: малко лице, висок мост на носа, широко отворени очи и т.н., но харизмата за тях е нещо неопределимо и следователно не е ценно. Това каза китайката в своя блог. Ценността на красотата е ясно заложена в манталитета. Тя се възприема като благословия от небето.
Подозирам, че поговорката „не се раждай красива, а бъди щастлива“ не би им била ясна .Как да си щастлив, ако си грозен?"
Всичките пародии,качени от Tuon ,са хубави,но най-много ми хареса тази с храненето(6-тата).

# 659
  • България
...
Подозирам, че поговорката „не се раждай красива, а бъди щастлива“ не би им била ясна .Как да си щастлив, ако си грозен?"
...
Изведнъж почувствах китайците още по-близки. Joy

Общи условия

Активация на акаунт