За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 22 204
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
Ми, не знам, не знам. Хората, с които съм си общувала в Китай са били малко шумни за моя вкус. Повечето симпатични. Но рядко красавци. Тези с фотосесиите са известна рядкост. Като добавим и ароматите, към които съм много чувствителна, както и храната, която няма нищо общо с китайските ресторанти по света- трудна задача е това пътешествие за по-изнежените. (даже не споделих за баирите и стълбите, но липсата на прясна храна за мен е убийствена- всичко е пържено, варено, топло- нищо прясно). Има много какво да се види, но трябва да си със съответната нагласа. И вероятно по-млад. Първия ми път в китайски ресторант в Хонг Конг беше шок- кръглите маси са застлани с хартия. Дванадесет души бъркат из различни чиниики и плюят върху хартията. После всичко това се събира и изхвърля. И това не на запушена улица, а в увеселителен парк. Истината е, че нас ни сложиха на маса за бели- за двама души и с покривка. В ресторант за морска храна донесоха шампаниера и чайник топла вода да си изплакнем чиниите, в които ще се храним. Отново в градския център, а не в гето. И най-странното- ядох животно, на което не му разпознавам кокалите...Късно се осъзнах... Предизвикателства на пътешественика... И са наистина много алчни за храна. Бях на парти с три печени прасета в яма- от деликатност реших да изчакам. След 5-10 минути се изправих пред оголени скелети. Изобщо не се шегуват с хубавата храна.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 11:06 от victoria vassileva

# 631
Май най-после ще дочакам
The Wanted Detective

Забавиха се, сега попаднах на съобщение ,че ще го пуснат лятото , да видим Thinking

# 632
  • София
Ми, не знам, не знам. Хората, с които съм си общувала в Китай са били малко шумни за моя вкус. Повечето симпатични. Но рядко красавци. Тези с фотосесиите са известна рядкост. Като добавим и ароматите, към които съм много чувствителна, както и храната, която няма нищо общо с китайските ресторанти по света- трудна задача е това пътешествие за по-изнежените. (даже не споделих за баирите и стълбите, но липсата на прясна храна за мен е убийствена- всичко е пържено, варено, топло- нищо прясно). Има много какво да се види, но трябва да си със съответната нагласа. И вероятно по-млад. Първия ми път в китайски ресторант в Хонг Конг беше шок- кръглите маси са застлани с хартия. Дванадесет души бъркат из различни чиниики и плюят върху хартията. После всичко това се събира и изхвърля. И това не на запушена улица, а в увеселителен парк. Истината е, че нас ни сложиха на маса за бели- за двама души и с покривка. В ресторант за морска храна донесоха шампаниера и чайник топла вода да си изплакнем чиниите, в които ще се храним. Отново в градския център, а не в гето. И най-странното- ядох животно, на което не му разпознавам кокалите...Късно се осъзнах... Предизвикателства на пътешественика... И са наистина много алчни за храна. Бях на парти с три печени прасета в яма- от деликатност реших да изчакам. След 5-10 минути се изправих пред оголени скелети. Изобщо не се шегуват с хубавата храна.

Шумни са, наистина, особено на юг. В Пекин доста са ги стегнали и там са по-тихи. Но храченето и плюенето не могат да им го изкоренят още.

За храната - аз не мога да ям пържено и за две седмици нито веднъж не хапнах такова. Имат много голям избор и от пресни храни, салати, зеленчуци, печено и варено месо, неща на пара. Сега са много модерни западните пекарни и има и страхотни хлябове. Ядох един козунак (че ми се беше дояло тесто) - все едно домашен български. Толкова вкусен.

За общото хранене - определено не трябва да е гнуслив човек или да се замисля. В хотпот-а всичко се пуска заедно и всеки рови с клечките. Даже не само това, ами (гледали сме го и по сериалите) - ако те уважават, ти слагат храна в твоята купичка с техните клечки. Joy Но като цяло последните години са подобрили доста хигиената и храненето като цяло. И странните животни не се намират вече - аз исках да пробвам нещо по-екзотично, но не ми се получи. Имаше единствено костенурки, обаче като ги видях вече нямах място в стомаха, защото бях яла хотпот. Права си и за това колко ядат - за хотпота (два пъти ядох) донесоха 100 неща и ми обясниха, че няма начин да не ги изям - не били много. А аз още на третата хапка вече не можех да дишам. Останаха си ми недоизядени, но китайчето се справи с всичко.

Има хубави китайци като тези - и високи, и симпатични. Но повечето са под 35 години (да не кажа и под 30). Даже бях гледала предаване, че новите поколения китайци стават все по-високи и едри. Над 40 е по-голяма рядкост да видиш някой хубав и добре сложен - ниски и с шкембета са повечето.

На мен най-големият ми проблем беше и си остава мляскането им. Полудявам някой като мляска, а там всички ядат така. Няма значение дали са от село и продават плодове в кошница или са бизнесмени в самолета или влака стрела - облечени хубаво, личи си, че са с образование - мъже, жени - всичко мляска ужасно силно и яде с отворена уста. (Даже като съм гледала някакви клипове с актьори - нали са им популярни влогове как опитват храна, та оттам гледах какво да пробвам аз - и те мляскат).

Баирите и стълбите са ми “любимото”. Имам сигурно стотици снимки в подножието на стълби и баири, които пращам на приятели преди да тръгна да катеря с коментар “пожелайте ми успех”.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 12:31 от ElzaFB

# 633
Tuon, нали сме си приятелки тук, всичко си поделяме. Не бъди егоистка Wink
😝
Ето, споделям най-доброто от Йошиюки Огата. Той е професионалист и не се катери безцелно.

# 634
  • вятърничава
Продължавам японската вълна с Такеру Сато, защото той днес има рожден ден Birthday
Изгледах с него, хареса ми и препоръчвам Why Didn’t I Tell You A Million Times?. Чудесно си партнират с Кеничи Мацуяма и са доста смешни, въпреки тематиката.

И докато чакам да излезе Glass Heart (2025)
https://x.com/pultotake/status/1902843753758601306

# 635
  • София
Връщам си назад всички думи, че не съм луда фенка. Преглеждам си снимките от Китай и се оказа, че имам прекалено много на Алеята на Сяо Джан в Чунцин. Но, в крайна сметка, като прочетох сега табелите, сложени са си официално от управата. Явно наистина им докарва туристи момчето. Аз мислех, че са направени от някой фенклуб:

Скрит текст:

И, естествено, съм повторила снимката:

(тук можете да видите и част от жена с плетена кошница на гръб - там често се срещаха такива,но вместо да снимам нея, аз съм снимала табелка):

Че и пак съм повторила снимката:

Ей до тази табелка ми е втората най-озъбена снимка в Китай. Първата е след като успях да кача китайската стена в дъжд без да се пребия някъде:

И групичките други фенки, които правят същото:

# 636
Петък вечер CocktailBeersTropical DrinkWine Glass

Има няколко интересни нови заглавия на китайския небосклон, но за тях утре

# 637
Продължавам японската вълна с Такеру Сато, защото той днес има рожден ден Birthday
Изгледах с него, хареса ми и препоръчвам Why Didn’t I Tell You A Million Times?. Чудесно си партнират с Кеничи Мацуяма и са доста смешни, въпреки тематиката.
Такеру Сато,ако не се лъжа играеше ролята на Rurouni Kenshin,а това е любимата ми японска поредица.Много го харесвам като артист.

Изгледах Gunman in Joseon (2014). Хареса ми сериалчето, но не дотам,че да ми се прииска след някоя годинка да го гледам отново.Слаб сценарий и още по-слаба режисура.Иначе основната линия на историята е отлична,проблема е в детайлите.Актьорската игра също е чудесна. И Джун Ги макар да не е красавец играе отлично.Главната като актриса и нея си я бива много.Като жена не мога да я преценя заради полата на роклята и , че започва едни гърди по-долу от вратът и Simple Smile Който е насреща и, има да се чуди 150кг ли се крият под тая пола или 45кг:)
Сега започнах Hotel del Luna (2019). Първи епизод ми допадна, дано и по-нататък да е добре.Главната за корейка е много красива.

# 638
Искам целият гардероб, обувки, бижута, аксесоари, гараж на Тя от Hotel del Luna 😍
Ако Той и беше позволил да си купи яхта и нея щях да искам. За това не го харесвам Yeo Jin Goo 😠. За това няма да го номинирам в нито една наша класация (не знам как ще спи от мъка Joy). Той спря модния подем, защото харчила много. Scream  Глупости 🙄

# 639
В очакване

Tang Gong Qi An Zhi Qing Wu Feng Ming

Този го почнах ,но още не съм си създала мнение
The Glory (2025)

Тези дни го почвам ,за сега има 15 серии
Mystic Tales (2025)

Един римейк на Princess Agents 2017,  в очакване
Rebirth

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 19:20 от Danifin1

# 640
  • пак на Рив Гош
Много кърпички ли ще ми трябват за него? Нетфликс ми го предлага редовно, но само като прочета резюмето на сюжета, се разколебавам. Ама щом го препоръчваш...

Искам целият гардероб, обувки, бижута, аксесоари, гараж на Тя от Hotel del Luna 😍
И аз! И аз! Heart Eyes Най-хубавите гардероб и аксесоари евър!

ElzaFB, все забравям да те питам - напоследък гледам разни репортажи за Китай, където често споменават за square dancing - дами (основно) и господа на зряла към достопочтена възраст, които се събират по площади, паркове и градинки, и танцуват в синхрон. От репортажите оставам с впечатлението, че са едва ли не във всеки парк. Ти попадала ли си на такива мероприятия?

Корейски vs китайски 16ти епизод Joy - https://www.instagram.com/reel/DG-ThTrRKi9/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

П.П. Докато пиша, Danifin пусна разни интересни неща Grinning

# 641
...........

Изгледах Gunman in Joseon (2014). Хареса ми сериалчето, но не дотам,че да ми се прииска след някоя годинка да го гледам отново.Слаб сценарий и още по-слаба режисура.Иначе основната линия на историята е отлична,проблема е в детайлите.Актьорската игра също е чудесна. И Джун Ги макар да не е красавец играе отлично.Главната като актриса и нея си я бива много.Като жена не мога да я преценя заради полата на роклята и , че започва едни гърди по-долу от вратът и Simple Smile Който е насреща и, има да се чуди 150кг ли се крият под тая пола или 45кг:)
..........................................
Двамата преди това играха заедно в Time Between Dog and Wolf.

# 642
  • София

ElzaFB, все забравям да те питам - напоследък гледам разни репортажи за Китай, където често споменават за square dancing - дами (основно) и господа на зряла към достопочтена възраст, които се събират по площади, паркове и градинки, и танцуват в синхрон. От репортажите оставам с впечатлението, че са едва ли не във всеки парк. Ти попадала ли си на такива мероприятия?

П.П. Докато пиша, Danifin пусна разни интересни неща Grinning

О, то наистина е навсякъде и е постоянно. Имах клипове от миналата година, сега не съм ги снимала - и през деня, но особено вечер. И не само по паркове, ами и из пешеходни улици - събират се и танцуват от пенсионерски клубове. Но понякога се присъединяват и млади към тях. Някои групи са облечени с национални облекла на съответната общност и играят народни танци, други са си с ежедневни дрехи и танцуват на всякакви мелодии. Танците по двойки също са популярни. Някои групи ги виждах всяка вечер. В Пекин едни баби и миналата година, и тази, си бяха на все същото място и танцуваха всяка вечер с ветрила.

Освен това възрастните много чест тренират и тай чи по парковете, играят хек пак на групи.

Satisfied На това и аз съм в очакване. Уж ще е скоро. Даже съм си цъкнала резервация да не го забравя.

# 643
  • пак на Рив Гош
ElzaFB, благодаря! Hug Значи наистина тези танци са много популярни, а не е само за "интернета".

The Witch (2025) - 8.5*
Започнах го, както казвах, подстрекана от една дружка и за нула време попаднах в капана на "още един епизод". Някои могат да намерят, че действието се развива бавно, не се случва кой знае какво и има доста препратки към вече минали събития, но на мен си ми бяха съвсем тамън. Хареса ми "научната" страна на подхода на Главния Той към Тя, второстепенните герои също бяха добре написани и имаха своята роля в сюжета, не бяха само за парлама. С две думи - доволна съм!

Filter (2025) - 8.5*
Този китайски сериал за мен се оказа една изключително приятна изненада. Очаквах лековат ром-ком, но получих нещо малко по-задълбочено и доста по-забавно. Макар и леко, сериалът третира аспекти като себепознаването и себеприемането, външността като фактор в живота и връзките (на моменти се сещах за цитата от "Малкия принц", че "същественото е невидимо за очите"), даже и разни идеи в разрез с традиционните ценности като бременност извън брака. Имаше много комични и леко нелепи моменти, на които се смях с глас. Общо-взето, голяма част от сериала не трябва да се приема буквално (иначе Главните Жени ще ви се сторят живи Sign Triangular Flag On Post), а от една стъпка разстояние. Радвах се на Главните, че успяха в един момент да разчистят натрупаните недоразумения със здравословна комуникация, вторите Главни (Неговия Приятел и Нейната Приятерка) бяха просто радост за очите, нямаше токсични родители, големи катаклизми или драми. Пък и научих що е то тетрахромия.
Накратко:

# 644
Загледах го и аз този "Филтър", но ГГ младеж ме объркна. Толкова е грацилен, че се сблъсква с моите романтични представи и не мога да го възприема насериозно. Това момче я има 50 кг, я не... Хубава вечер!

Общи условия

Активация на акаунт