Болоня и Флоренция - може и още нещо... /Тема 3/

• 12 406
  • 309
  •   1
Отговори
# 15
Момичета този сайт дали е сигурен
https://www.getyourguide.com/bg-bg/flor-ns-l32/florentsiia-ufits … e_from=2025-03-28
За 115 лв включва билети за :
Скрит текст:
Галерия Uffizi с прескачане на линията
Вход за Palazzo Pitti
Музей на съкровищата на великите херцози Медичи
GAM - галерия за модерно изкуство
Музей на костюма (Museo del costume)
Градината Боболи
Градината Бардини
Вход за музея Opificio delle Pietre Dure
Дигитален аудиогид за галерия "Уфици
Цифров аудиогид за центъра на Флоренция
Цифрова книжка за всички включвания
За Барселона бях вземала билет за нещо от тук ама си ми го пратиха на мейла , а тук трябва да се вземат отнякъде ?

# 16
По повод едно питане по-горе, аз бих избрала да разгледам Сиена, но не съм съгласна, че Модена не си заслужава - много китно, типично италианско градче е, със зеленина и паркове.
Относно височините, наистина е въпрос на усещане. След едно изкачване в катедралата в Страсбург, където слязох на заден ход заради световъртеж, повече никъде не си причинявам подобно изживяване. А, по принцип не съм такава, лесно да ми става лошо, пътувам с всякакво превозно средство без проблем, но това чудо беше истинско изпитание за вестибуларния ми апарат.

# 17
  • София
Модена е симпатична, съгласна съм. Като почти всеки град в Италия. Simple Smile Но ако трябва да избера само един град в района, защото времето ми е ограничено, и не ми е интересен музеят на Ферари, няма да е тя.

# 18
Да, да, съгласна съм.

# 19
На мен точно в Сиена така ми е прилошавало, като се качихме на Торе дел Манджия (може и грешно да произнасям). Още се чудя как слязох от там...

# 20
  • малкия йеросалим
Група имам много важен въпрос.
За паркирането и зоните на достъп с кола до градовете.Ние ще бъдем с рент а кар.Ще посетим Пиза, Сан Джимиляно,Сиена и Флоренция.
Във Флоренция  съм наела апартамент, който има опция с паркиране на улицата Притеснявам се,да не навлезем в зона в която е забранено и да отнеса някоя солидна глоба.
Как да разпознават къде може да ходим с кола, къде мога да паркираме...

# 21
  • София
Питай Гугъл. ZTL …… map - попълваш името на града и така виждаш дали адресът попада в зона с регламентиран достъп.
Аз така правя.

# 22
Въпрос към тези, които са използвали директният шатъл от летище Болоня до Флоренция https://appenninoshuttle.it/ дали всичко е било ок, тъй като в tripadvisor  отзивите за този шатъл са доста лоши.
Никакви проблеми нямахме с шатъла. Тръгна и пристигна на време. Шофьорът беше много темпераментен и с лимитиран английски, но и нямаше за какво да си говорим 😉 Закупих билетите онлайн предварително.

# 23
.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 14:08 от The Invisible

# 24
Бихте ли препоръчали семейни ресторанчета в Болоня и Флоренция, в които се предлагат местни специалитети на сносни цени?  Може и популярни големи ресторанти с добро съотношение качество - цени Simple Smile
И ако някой е посещавал музеи и галерии с карта на Съюза на инвалидите - би ли ми казал къде е бил и дали отстъпката е важала и за придружител? На място ли си взехте пропуск или резервирахте по имейл / на сайта? Имам 80 % ТЕЛК.
Благодаря!

# 25
Здравейте, обмислям пътуване до Болоня и Флоренция като пристигането е в сряда на обяд и заминаваме в понеделник на обяд. Чуденката ми е дали като пристигнем директно да тръгнем към Флоренция, където да спим до събота включително и в неделя да се върнем в Болоня и да рагзледаме града преди заминаването ни в понеделник. Или пък да направим обратното и като пристигнем да останем в Болоня да разгледаме в четвъртък и в петък да заминем към Флоренция, от където в понеделник сутринта направо да тръгнем към летището.

# 26
  • Plovdiv
Никакви проблеми нямахме с шатъла. Тръгна и пристигна на време. Шофьорът беше много темпераментен и с лимитиран английски, но и нямаше за какво да си говорим 😉 Закупих билетите онлайн предварително.
Много благодаря за отговора! Ще го използваме!

# 27
GERy@K,аз съм с ТЕЛК 50%.През ноември бяхме в Тоскана.Навсякъде минавах с безплатен билет-аз и придружител/който и да е от компанията/,също безплатно.Билети купувахме на място..Носех оригиналния документ-непреведен.

# 28
Благодаря за новата тема!
Другата седмица ще посетим за първи път Болоня и Флоренция. На1ертала съм маршрути за поне още 3-4 ходения в района и нямам търпение.

# 29
NelyK, благодаря за подробния отговор. Имам имейл от Уфици, че обектите във Флоренция са с безплатен достъп за хора с ТЕЛК, но ми искаше и потвърждение на очевидец Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт