Болоня и Флоренция - може и още нещо... /Тема 3/

• 19 877
  • 437
  •   1
Отговори
# 345
Може да ви се стори странен въпрос, но много ще се радвам ако някои има отговор. Плануваме пътуване с кемпер в района и понеже не съм била в Италия с кемпер ме интерсуват пътни такси по маршрута като цена как са. Ще сме в района на Болоня, Флоренция, Сиена, Пиза,Верона

# 346
Може да ви се стори странен въпрос, но много ще се радвам ако някои има отговор. Плануваме пътуване с кемпер в района и понеже не съм била в Италия с кемпер ме интерсуват пътни такси по маршрута като цена как са. Ще сме в района на Болоня, Флоренция, Сиена, Пиза,Верона
В tollguru.com спокойно можете да си сметнете всяка такса. Иначе по 10 Евро на 100 км грубо.

# 347
В tollguru.com спокойно можете да си сметнете всяка такса. Иначе по 10 Евро на 100 км грубо.
Преди 4дни се върнахме от една разкошна за мен 9 дневна екскурзия - започнала от летище Фиумичино Рим - Тиволи - Питиляно- Сована -Сорано- Орвието- Киенчано терме- Монтепулчано-Пиенца- Монталчино- Сиена - абатство Сан Галгано- Сан Джиминяно - Волтера -Пиза - Флоренция  и обратен полет от Болоня. При пристигането ни - наехме кола от летище Фиумичино ( който смята да наема кола добре е  да прочете за проблемите ни, писала съм  в темата за Тоскана - https://www.bg-mamma.com/?topic=1779067.15 ) . По горния маршрут ползвахме магистрала единствено  в участъка малко след Тиволи до Орте (това е част от магистралата Рим -Флоренция ) където слязохме от магистралата в посока Питиляно - и за  74 км и платихме 5,10евро . След  няколко дни  се запътихме към магистралата  от Пиза към Флоренция , но още не бяхме излязли от Пиза когато попаднахме в страхотно задръстване, а имахме час за връщане на колата на летище Флоренция и  затова се върнахме и тръгнахме по техния SS Пиза- Флоренция . С две думи пътищата в Италия са прекрасни -имам предвид  и  SS(супер път - superstrada ) и  SP( strada provinziale- провинциален път ) и  тези пътища са безплатни .За толкова обикаляне единствено един участък от 3-4 км по пътя Сорано- Орвието не бе добре - имаше доста кръпки. Та си преценете - магистралите им не са толкова скъпи но са доста натоварени особено с ТИРове, а останалите им пътища са ОК.

# 348
  • В центъра на моретата
Здравейте, имам нужда от помощ,
От няколко дни се опитвам да закупя билети за Палацо Векио за 17.07 и не мога - веднъж ми дава дати, но сайта блокира, след това като пробвам пак дава съобщение, че няма билети за тези дати. Пробвам с други - аналогично. Сайтът, през който пробвам е този   https://ticketsmuseums.comune.fi.it/
Не мога да разбера какъв е проблема?
И другият ми въпрос е za Palazzo Medici Riccardi от този сайт трябва да се  вземат, нали https://www.palazzomediciriccardi.it/en/faqs/

# 349
  • Milano
Аз виждам наличност само до 30 юни за Palazzo Vecchio. Явно още е рано за юли.

Да, на вторият въпрос.

# 350
Заслужава ли си музея на Ферари и дали трябва предварително да купя билети?
Също така знае ли някой аутлет център в близост до Болоня?

# 351
В какъв смисъл заслужава ли си?  Simple Smile 
 Ако сте фенове на коли - храм е ,не е музей.  Ако не сте ... може да го замените с този на Лучано Павароти,примерно. Simple Smile
 Билети може и на място , но понякога има  много големи опашки.
 Аутлет- този

https://castel-guelfo.thestyleoutlets.it/en

# 352
Mirella27 много благодаря. Аз лично не съм фен на коли и не ме привлича, но на децата си мислех дали няма да им е интересно.. макар че аутлет-а е май по добрата за тях алтернатива.
Единия ден си мисля да направим екскурзия до Сан Марино- Римини- Ровена. Само за Ровена се чудя дали си струва пътя.

# 353
От трите изброени РАвена е най-интересна.
А музеите на Ферари са два, домът на Енцо в Болоня и експозицията и фабриката на колите в Маранело.

# 354
Mirella27 много благодаря. Аз лично не съм фен на коли и не ме привлича, но на децата си мислех дали няма да им е интересно.. макар че аутлет-а е май по добрата за тях алтернатива.
Единия ден си мисля да направим екскурзия до Сан Марино- Римини- Ровена. Само за Ровена се чудя дали си струва пътя.

Ами и децата според мен трябва да са фенове за да се зарадват.
 Иначе ,ако трябва да избирате между двата музея на Ферари,  препоръчвам този в Маранело.

# 355
  • Milano
По отношение на постовете на предната страница за цената на билета с дебитна (1,50 евро) и кредитна карта (2,30 евро).
Първото е само блокирана сума преди да бъде осчетоводена, както е и в Лондон напр., след няколко дни излиза реалната цена.
В моят случай след 5 дни за дебитната.

Платих за детето с дебитна, а за нас с кредитни.

# 356
От трите изброени РАвена е най-интересна.
А музеите на Ферари са два, домът на Енцо в Болоня и експозицията и фабриката на колите в Маранело.

Много интересно, ще го имам предвид. Аз пък си мислех че Сан Марино ще е най интересното, но щом казвате че Равена по си заслужава то тогава може първо да отидем до Равена и после Римини Инай накрая Сан Марино. .. А и го дават много топло..

# 357
Колко са големи децата?

# 358
На 22 и 26 , пораснали , макар че за мен си остават деца Simple Smile..
А за Ферара какво ще ме посъветвате? Какво има да се види там?
В Италия ходим всяка година по няколко пъти, минавали сме през Емилия Романа но не сме отсядали до сега в някое градче. Затова планираме Болоня и да разгледаме околността за около 4—5 дни.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 19:12 от БИМБА

# 359
На нас много ни хареса Сан Марино, имахме нощувка там на път за Тоскана. Има музей на ужасите, замък, кули, музей на пощенските им марки, още някакви. В Равена ще им хареса, ако имат интерес към мозайки.

Общи условия

Активация на акаунт