Болоня и Флоренция - може и още нещо... /Тема 3/

• 21 118
  • 450
  •   1
Отговори
# 435
Ще бъда много благодарна, ако ми препоръчате хотели в Болоня и Флоренция с паркинг за автомобил под наем. Или съвети за алтернативно паркиране, ако не е към хотел:-)

Holiday inn. Bologna Fiera.

Много пъти съм писала за него и няма да повтарям всичко за да не ставам досадна. но има паркинг с достатъчно места.
Както и  мн удобен  автобус ,  който ходи до центъра ,със спирка на 3-4 мин пеша от хотела.

# 436
  • Milano
Ние бяхме отседнали в Hotel Roma до Piazza Maggiore в Болоня.

https://www.hotelroma.biz/

Не сме ползвали паркинга, защото бяхме с влак, но след резервацията веднага пращат мейл с разяснения за него.
30 евро на ден, резервация минимум един ден преди това, номер на колата, понеже е в ZTL зона.
На практика е на задният вход на хотела, но е отделен паркинг.
Има и някои други особености.

# 437
Здравейте, спонтанно решохме по Коледа да сме във Флоренция и Болоня, направихме резервации и сега се сещам да попитам работят ли магазини, заведения, музеи през този период, защото имам лош опит с Виена.

# 438
Привет и в тази италианска тема! Организираме трип по женски, подарък за една от приятелките ни по случай юбилей.Вее имаме билети , кацаме в Пиза, излитаме от Болоня.Плануваме две нощувки в Пиза, две във Флоренция, после през деня и до късно в Болоня, от там на летището. Полетът за София е ранен. Това е първоначалният замисъл. Едно от местата, на които искаме да я заведем е Чинкуе тере, като тръгнем от Пиза и се върнем вечерта пак там. Според ходилите там, удачно ли е така? Изобщо приемам всякакви съвети. Досегашните пътувания в общи линии ги организирах все аз , но в други части на Италия.
Ще съм благодарна на всички съвети и мнения! Почти изчетох темата , два листа записки имам.

# 439
  • София
Пиза е възможна отправна точка за Чинкуе Терре.
Ако ще пътувате скоро, имай предвид ранното стъмване и, че извън сезона влаковете конкретно там не са чак един след друг, както в сезона. 
Всичките 5 не можеш в един ден. Ако целта е да ги минете всичките трябват два дни независимо дали с път от Пиза или нощувка някъде там.
Ако ще изберете част от градчетата, то Вернаца, Манарола и Риомаджоре идват по-впечатляващи и живописни.
Пиза освен кулата и комплекса покрай нея, няма кой знае какво - голям италиански град.

# 440
Пиза е възможна отправна точка за Чинкуе Терре.
Ако ще пътувате скоро, имай предвид ранното стъмване и, че извън сезона влаковете конкретно там не са чак един след друг, както в сезона.  
Всичките 5 не можеш в един ден. Ако целта е да ги минете всичките трябват два дни независимо дали с път от Пиза или нощувка някъде там.
Ако ще изберете част от градчетата, то Вернаца, Манарола и Риомаджоре идват по-впечатляващи и живописни.
Пиза освен кулата и комплекса покрай нея, няма кой знае какво - голям италиански град.
 Благодаря! На 16.04 април летим.С влак или с корабче се обикалят?

# 441
  • София
Традиционно с влак - всяко си има гара.
Пътуват и корабчета между четири от тях, но трябва да имаш предвид, че при бурно море не се движат.

# 442
Благодаря!

# 443
  • Пловдив
Вместо 2 дни в Пиза, можете да отскочите за разходка до Лука. На 25 мин. с влак е. Писано е за градчето.

# 444
Вместо 2 дни в Пиза, можете да отскочите за разходка до Лука. На 25 мин. с влак е. Писано е за градчето.

Обмисляме и искаме.Те нощувките ще са в Пиза.

# 445
  • София
Пак аз с въпроси за музея в Маранело. Другата седмица, живот и здраве летим.
Чудя се да купувам ли билети пртедварително или може и на място (видях на сайта им че правят отстъпка от цената ако покажеш билет за влак, но това става само на място). За шатъла също се чудя - пише че се препоръчва купуване на билети онлайн, но не работи формата за избиране на дата и не ми дава да продължа. Все пак ми се иска да купя предварително, не ми се ще да отидем на гарата в Модена и да се окаже, че няма места в шатъла. Другия вариант е да си вземем рент-а-кар за 1 ден. То като сметна цени за билети за влак и за шатъл излиза май същото....

# 446
Аз бях там миналия февруари и си го купих на място без проблем (точно заради отстъпката с билета от влака). Simple Smile
Но от по-рано бях букирала шатъла, тъй като ходих и до Модена и беше много удобно с него - https://www.vivaraviaggi.it/happy_circle.php?happy_circle=6 от този сайт.

# 447
  • София
54 е до спирка Бира, но може и пеша, 15 мин го дава.
Наистина няма смисъл, реално е по-малко от 15 Мин и има тротоар навсякъде, вървял съм го пеша. 54 е веднъж на час - докато го изчакаш, може и да си на гарата вече.
Това сигурно ли е? В смисъл, че гугъл ми го дава с ограничен достъп за пешеходци и се минава през едно кръгово, със гугъл стрийт вю ми се вижда, че няма как да се пресече?
Втори въпрос - ако хванем линия Q и на болницата се прекачим на 81/91 - трябва ли нов билет или този важи?
Трети въпрос - билети може и като се качим с кредитна/дебитна карта, но ние сме и с две деца. За тях май само от машинката предварително можем да вземе или?
Извинявам се за досадните въпроси, но сме с децата и не ми се иска да се лутаме, да обикаляме или да имаме някакви други неприятности. Ако сме само с ММ не ми дреме толкоз...

# 448
  • София
Сигурно е да, вървял съм го.
Ако следваш царския път тротоар има навсякъде - и на кръговите има. И на стрийт вю-то ясно се виждат.
Кръгово 1 :

Кръгово 2 :

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 12:07 от RebelHeart

# 449
Потвърждавам и аз. Вървяхме не повече от 10 минути до спирката на 91 в Бира. Гугъл ни напътстваше. Проходимо е навсякъде. Плащах с карта и не зная за детски билети откъде да се вземат.

Общи условия

Активация на акаунт