Болоня и Флоренция - може и още нещо... /Тема 3/

• 19 970
  • 437
  •   1
Отговори
# 60
Ние спахме в Болоня на 500 м от Bologna Centrale - в The Social Hub. Прекрасен хотел с множество удобства на разумна цена.

Ето подробно описание на транспорта:
https://www.cestee.bg/letise/bolonya-blq/transport

Извадка от текста:
Нощен транспорт

Автоматичният влак "Макрони експрес" се движи от 5:40 ч. до 24:00 ч. През нощта той се замества от автобусна линия 940 (вж. местоположението на автобусната спирка на гарата) на интервал от 20 минути от 0:10 до 1:30 ч. в посока към летището или от 4:30 до 5:40 ч. в посока към летището.

В 5:00 ч. и 5:20 ч. автобус 944 Navetta Aeroporto също пътува директно до летището от гара Centrale. В посока от летището последните две линии се движат до гарата в 0:15 и 0:45 часа.

# 61
Осъзнавам, че питането ми едва ли е за тук, но все пак ще пробвам: някой да препоръча места за хапване в прословутото Монтекатини Терме?

# 62
Здравейте,
Предварително се извинявам, ако въпросът ми не е за тук!
Юли месец летя за Пиза, с директен полет, който обаче каца късно вечерта! Можете ли да ми дадете насоки за придвижване до центъра на града, в района на гарата? Откъде е най-лесно и безпроблемно да хвана такси по това време?
И друго питане имам- очертава се един свободен ден, в който много искам да посетим Флоренция, бихте ли споделили кои забележителности е най-удачно да се посетят, при наличието на толкова малко време? Като цяло не държа супер много на музеите и художествени изложби, но пък и не бих си простила, ако отида до Флоренция и не посетя галерия Уфици, или пък статуята на Давид на Микеланджело! Предварително ли се купуват билетите или може и на място?
Отворрена съм и за други препоръки за посещения в красивата Тоскана!
Благодаря на всички! 😊

# 63
Бях във Флоренция януари за 5 дни и не ми стигна времето за всичко. Галерия Уфици и галерия Академика, в която е Давид, са с предварително купуване на билети от официалните им сайтове. Уфици е с определен час за влизане и пак се чака на опашка.
Центърът е компактен, разглежда се пеш. Заведения има навсякъде, ние сядахме там, където ядат италианците Simple Smile
Понте Векио не е за изпускане, както и гледката от кулите.

# 64
Бях във Флоренция януари за 5 дни и не ми стигна времето за всичко. Галерия Уфици и галерия Академика, в която е Давид, са с предварително купуване на билети от официалните им сайтове. Уфици е с определен час за влизане и пак се чака на опашка.
Центърът е компактен, разглежда се пеш. Заведения има навсякъде, ние сядахме там, където ядат италианците Simple Smile
Понте Векио не е за изпускане, както и гледката от кулите.
Много благодаря за споделената информация! Ще се подготвим предварително задължително! Не мисля да изпускам Ponte Vecchio, той също ми е мечта отдавна. А може ли да споделите лесно ли се намират прозорчетата за вино в центъра, че този въпрос живо ме вълнува? 🤭

# 65
Ние ги намерихме напълно случайно Simple Smile Но вечерта към 23 ч. вече не работеха.
Но вино се лее навсякъде и е все хубаво, тосканско Simple Smile

# 66
Ние ги намерихме напълно случайно Simple Smile Но вечерта към 23 ч. вече не работеха.
Но вино се лее навсякъде и е все хубаво, тосканско Simple Smile

Ооо, със сигурност няма да го пропуснем! 😁

# 67
  • София
. А може ли да споделите лесно ли се намират прозорчетата за вино в центъра, че този въпрос живо ме вълнува? 🤭

Казват се  Buchette  del vino. Видите ли струпани повече хора в тесните улички, значи са такива прозорчета. Някой са много красиви, целите в цветя. Аз намерих няколко такива в малките улички на района между централната гара и катедралата Санта Мария дел Фиоре.
Прилагам карта: https://buchettedelvino.org/home%2520eng/maps.html

# 68
  • Най-накрая на безкрая
Какви са тези прозорчета за вино? Може да си купиш вино на крак ли?

# 69
  • София
Wine Windows In Florence - Map + Best Locations to Visit: https://michellealtenberg.com/wine-window-florence/
За ориентир.

# 70
Wine Windows In Florence - Map + Best Locations to Visit: https://michellealtenberg.com/wine-window-florence/
За ориентир.

Благодаряяяя! 😘

# 71
В Болоня дали има такива прозорчета? Намерих едно, но то е само декоративно с гледка към реката и къщичките..
И друг въпрос - някой ходил ли е до Венеция от Болоня за дневна разходка, гледах влака, най-добре е да се слезе на Санта лучия нали?

# 72
  • София
Санта Лучия е единствената гара във Венеция. Влакът стига до там. Преди това е Местре, но няма причина да слизате там.

# 73
А за моя въпрос относно късните таксита на летишето в Пиза дали някой не може да удари едно рамо? Или да търся в друга тема? 🤔

# 74
  • София
Полетите до Пиза ги възстановиха наскоро. Повечето, пишещи тук, са летели до Болоня - доколкото имам впечатления от последните две години, в които чета темата.

Общи условия

Активация на акаунт