Болоня и Флоренция - може и още нещо... /Тема 3/

• 19 966
  • 437
  •   1
Отговори
# 75
А за моя въпрос относно късните таксита на летишето в Пиза дали някой не може да удари едно рамо? Или да търся в друга тема? 🤔
Някой по-горе беше писал, че летището в Пиза било съвсем близо до града. Може и пеша да се стигне. Погледнете на картата спрямо вашата локация.

# 76
А за моя въпрос относно късните таксита на летишето в Пиза дали някой не може да удари едно рамо? Или да търся в друга тема? 🤔
Летището в Пиза е на пешеходно разстояние от центъра. Я има километър, я не. Може да не ви трябва такси.

# 77
Скачам и аз в темата.
Плана беше за уикенд във Флоренция, но решихме да станат 5 нощувки. Полет до и от Болоня. Бяхме сглобили програма с идеята да нощуваме само във Флоренция и да и отделим 2 дни и 1 ден организирана екскурзия(споделена тук, за което благодаря) в един ден Пиза и  Сан Джемиляно, но сега ще разгледаме и други вариянти. Към момента клоня към вариянта наемане на автомобил още от летище Болоня, по отзиви открих непознатата за мен компания Centauro(имат и премиум план без депозит и с пълно покритие на щети) може ли мнения ако някой е наемал с тях? Започвам да чета темите назад, но все пак ако някой има програма за 5-6 дни в Тоскана, ще съм благодарен да сподели.

# 78
  • Германия
Записвам се и аз в темата с въпроси за Пиза. Ще летим до Пиза за 1 уикенд с 3 деца. Освен кулата и около кулата ще се отдадем изцяло на кулинарен туризъм.
Предложения за вкусна пица, тирамису и сладолед? Намерих един джелато до реката, но май е в зимна пауза. Дали ще отвори до март, 8-9 март?
Такси от центъра до летището колко излиза? Знам, че е близо, но сме  5 човека и ще летим по тъмно на обратно.

# 79
  • Пловдив
Gelato artigianale има на много места около torre pendente и навсякъде е много вкусен(както и кафето в цяла Италия),за пица и тирамису не мога да помогна.

# 80
  • В полите на Витоша :)
Здравейте!
Прочетох тази тема, ще прочета и предишните 2, но през това време да питам - някой обикалял ли е по крайбрежието около Пиза? Какво интересно можем да видим там или директно да тръгваме към Флоренция и Болоня? Ще кацнем късно през нощта в Пиза, така че 1 нощувка ни е сигурна там.

# 81
Марина ди Пиза е наблизо и приятно. На около 20-тина минути с влак е малко градче Пиетрасанта.

# 82
  • София
Пица си взехме от може би най-туристическото място в Пиза Simple Smile - първото възможно след като излязохме от Piazza dei Miracoli -
https://maps.app.goo.gl/PHYgu2N3eqFTHXFf9 - май единственото на път за паркинга.
Имат много видове пица на парче (и не само), ние си взехме за из път и всичко, което бяхме избрали, ми хареса много.
Непопулярно мнение, знам. Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 20:56 от Vivi

# 83
  • В полите на Витоша :)
Ох, аз не мога да реша какво да правим... Планираме април да пътуваме за 6-7 дни и се чудя дали да кацнем в Пиза (към 1 през нощта), спим, разглеждаме и отпътуваме към Флоренция и Болоня 2+3 нощувки (или 3+2, не знам още) и се прибираме от Болоня или вариант 2: летим до и от Болоня, като спим и във Флоренция и евентуално еднодневна разходка до Венеция.

Аз и ММ сме ходили и в четирите града, но искаме да заведем детето (почти на 12 г.). Когато ние бяхме, разрешаваха качване на кулата в Пиза и беше вълнуващо за мен, защото докато се катерехме се усещаше наклонът. Доколкото знам, сега е затворена за посетители. Блазни ме мисълта да отидем и до Пиза, все пак има директен полет, но не знам доколко си заслужава и какво друго можем да видим и правим там. Ние бяхме в далечната 2008 г. с организирана екскурзия, млади гаджета 😂
Приемам всякакви съвети, като основно ще се съобразим с детето, т.е. без много галерии и катедрали, повече отвън ще ги гледаме.

# 84
  • София
Освен комплексът около кулата, Пиза си е просто италиански град - приятен е за разходка, но и нищо "задължително".
Посещавал съм го с дневна разходка от Флоренция, и тази година вероятно пак ще го направя, резервирал съм 9 нощувки във Флоренция. Ако имах наполовина дни, по-скоро не бих.

Приятно ме изненада отварянето на А&О във Флоренция, надявам се да настъпят и повече в Италия.

# 85
Аз взех билети на отиване до Болоня, а на връщане от Пиза, за да не се връщаме в един и същ град. Иначе Пиза се разглежда за един следобед, но пак си е приятно.

# 86
  • Варна
Записвам се и аз в темата с въпроси за Пиза. Ще летим до Пиза за 1 уикенд с 3 деца. Освен кулата и около кулата ще се отдадем изцяло на кулинарен туризъм.
Предложения за вкусна пица, тирамису и сладолед? Намерих един джелато до реката, но май е в зимна пауза. Дали ще отвори до март, 8-9 март?

Нямам идея защо ми е рентакар точно там наоколо. След кацането в Болоня има шатъл до Флоренция и там всичко е пеша. Почти задължителна е еднодневна разходка до Пиза още повече , че има влакове всеки час и двете гари са в центъра на пешеходно разстояние както във всички италиански градове. Задължително е пробването на  cecina- има много странен вкус. Отивам при готвача и с ръкокрачен англо италиански се обясняваме ,че това се прави от смлян на брашно нахут, кисне се 24 часа във вода, сол на вкус и се пече във фурната в намаслена тавичка. Правела се само във ТОСКАНА около ПИЗА , страшно вкусно е Simple Smile Естествено те всички 3 пъти на ден не пропускат паста много често и foccacine - две питки със сирене и шунка по средата и почти задължително флорентински бифтек - 800 гр. телешка паржола , мнооого розова по средата - трябва да сте подготвени за толкова алангле или да не се захващате. И колко много готвят телешко шкембе - с картофи , с боб , абе с каквото се сетите , на пазара във Флоренция даже се учудих. Да се пробват всите тоскански вкусотийки трябва поне месец Simple Smile

# 87
  • София
Когато ние бяхме, разрешаваха качване на кулата в Пиза и беше вълнуващо за мен, защото докато се катерехме се усещаше наклонът. Доколкото знам, сега е затворена за посетители.

Кулата е отворена за посетители.

# 88
  • Пловдив
Кога е била затворена кулата?

# 89
В Болоня е затворена кулата, може с нея да е станало объркване. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт