Болоня и Флоренция - може и още нещо... /Тема 3/

• 19 943
  • 437
  •   1
Отговори
# 150
Ние се завърнахме от нашето приключение - доволни! Накратко - кацнахме и нощувахме в Болоня (3 нощувки), но хванахме много спортни събития и опашката за таксита беше огромна, а таксита почти нямаше, така че хванахме бързото влакче Макрони (12.80е в посока, има турникети, но не може с Револют от тела, трябва пластика да се тапне) до гарата и оттам 10мин пеш до бнбто. Вечерна разходка и хапване в центъра (има много вкусни ресторанти, бяхме си набелязали от гугъл по ревютата).
Сутринта хванахме влак до Венеция и прекрахме деня там - уникално беше - карнавала е нещо, което трябва да се види! И времето беше с нас - топло, слънчево, водата не миришеше въобще! Разхождахме се из целия остров, хванахме и "гондола" за по 2е на човек да ни прекара за 2 мин. на отстрещния бряг за по-бързо, вместо да въртим по завоите и малките мостчета.
На другия ден хванахме влака за Флоренция, разходка из центъра, хапване, до площада с панорамната гледка, по едно афогато/джелато/панино на човек и обратно на гарата.
На третия ден с влак към Модена и оттам със специално бусче към Маранело и музеите на Ферари, заслужаваше си всичко!
Всички билети за влакове купувах онлайн от сайта на трениталия, цените се вдигаха с всеки изминат час, но не посмях да ги купувам преди да кацнем там. Проверки имаше в бързия влак за флоренция, в другите не, макар че видяхме седящ кондуктор.
Пътят обратно към летището обаче имаше и неприятна изненада - бързото влакче е в ремонт, така че имаше заместващи автобуси, които пътуваха над 30 мин..и не беше особено бързо, но все пак стигнахме навреме и всичко беше наред. Simple Smile

# 151
В момента има транспорта стачка в Италия днес и имам питане за придвижването от Болоня до летището. Дъщеря ми трябва да пътува в 18:00 часа,  от RayanAir пише, че полетът е навреме. Но се притеснявам дали няма да се забавят автобуси/таксита до летището. Някой може ли да помогне с актуална информация? Благодаря.

# 152
Ох да, съобщаваха за стачката във влаковете и гарата още от седмица, много неприятно..
Да види таксита от приложението Free now (интересно, че на нас не ни даваше в посока от летище към града да поръчаме, но в обратна - да), Uber също работи, макар че е по-скъп.

# 153
  • Milano
Стачката не засяга градски транспорт и таксита.
Може да има забавяне на движението, между 15ч и 20ч заради манифестация по следните улици:

# 154
  • Бургас
Може ли помощ. Да ме ориентирате от кой сайт да купя билети за Палацо Питти, градините Боболи и за Академията? Леле, дай боже да няма стачки за нашите дати. Трите обекта ги предвиждам за 1 ден, възможно е надявам се...

# 155
Здравейте,

Може ли малко помощ, защото се опитвам сама да организирам нашето пътуване до Пиза, Флоренция и Болонп и не намирам достатъчно информация в темите.

Ще кацнем в Пиза първия ден сутринта и мисля да разгледаме града и да хванем транспорт, доколкото разбирам най-добре да бъде влак. От къде точно се хваща влака от Пиза за Флоренция?

Мисля да имама две нощувки във Флоренция. Къде точно спира влака във Флоренция и има ли хотели близо до гарата , защото обмислям и отиваме до Болоня от Флоренция?

В Болоня ще бъдем още две нощувки и се чудя в кой район да си запазим хотел, за да е удобно да сме близо до гарата , да разглеждаме града и да отидем от хотела лесно и до летището?

Ще се радвам на всякакви насоки.

# 156
  • София
1. Pisa Centrale. Може и от други гари, но тук са най-много.
2. Firenze Santa Maria Novella е гарата на която ще пристигнете от Пиза. Има изобилие от хотели наоколо. От същата гара ще хванете и влака за Болоня.
3. Болоня - където и да е южно от гарата посока историческия център. Колкото е по-близо до нея, толкова по малко ще носиш багаж. Мисля, че ако отвориш Мапса ще се ориентираш много лесно.

# 157
Здравейте!
Може ли да попитам от къде летите?
От Варна не намирам директни полети.

Опитвам се да планирам сама пътуване за рождения ден на ММ, а винаги той се е занимавал с тези неща и абсолютно съм начинаеща..............

Ние често летим от Букурещ при липса на полети от Варна, но така пътят ни се удължава с още 1-2 дни.

# 158
  • София
София - Болоня и София - Пиза са удобни с Райън от София.

# 159
От София.

# 160
Благодаря!
Това е добър вариант наистина. С полет от Варна до Сф ще излезе по-икономично и като време, и като средства, отколкото с нощувки в Букурещ и път с личен автомобил до там.

# 161
1. Pisa Centrale. Може и от други гари, но тук са най-много.
2. Firenze Santa Maria Novella е гарата на която ще пристигнете от Пиза. Има изобилие от хотели наоколо. От същата гара ще хванете и влака за Болоня.
3. Болоня - където и да е южно от гарата посока историческия център. Колкото е по-близо до нея, толкова по малко ще носиш багаж. Мисля, че ако отвориш Мапса ще се ориентираш много лесно.

Здравейте, едно питане - от Pisa Centrale могат ли да се закупят билети до Флоренция и обратно в деня на пътуването или това също е от бързите влакове, за които е необходимо да се вземат билетите онлайн по-рано?

# 162
  • София
Няма нужда да се купува нищо предварително - има изобилие от регионални влакове с фиксирани цени. Резервация на място за тях нито се изисква, нито е възможна.

# 163
  • Milano
Днес има червен код в Емилия-Романя поради лошото време, в Тоскана беше оранжев, но става червен.
Наблюдава се р.Арно, във Флоренция и Пиза се е вдигнала много.
Иначе в предградията, в Сесто Фиорентино е излязла Римаджо;

Това е от работата на приятелка.

Има затворени пътища (Каленцано), мостове, наводнен ж.п.участък (Муджелло), част от магистралата А1. и т.н.

Около Болоня, Савена държи все още.
Това от сутринта:

# 164
  • София
София - Болоня и София - Пиза са удобни с Райън от София.
София-Болоня има и на Wizz.

P. S.:
Няма нужда да се купува нищо предварително - има изобилие от регионални влакове с фиксирани цени. Резервация на място за тях нито се изисква, нито е възможна.
Със сина ми имаме билети на Trenitalia Болоня-Флоренция-Болоня за 19 април (съботата преди Великден, тази година православният и католическият съвпадат). Купих ги преди 2-3 седмици; Болоня-Флоренция не пишеше нищо, но за обратното пътуване и нашия час (19:20 h по памет) даваше ограничена наличност (всъщност това и ме накара да ги купя толкова рано; дават възможност за безплатна промяна на часа и датата при необходимост).

Общи условия

Активация на акаунт